året der gik 2018, tak for i år, farvel 2018, oplevelser i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, dansk blog i udlandet, hverdagen i tyrkiet, hverdagen i alanya, udlandsdansker blog, tyrkiet blogger, tyrkiet blog, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet, at rejse er at leve
Alanya Alle indlæg Antalya Gæsteblogger Hverdag Kappadokien Nordcypern Oplevelser

Året der gik 2018

2018 er ved at nå sin ende, et interessant år på mange måder. Jeg har gjort status over året der gik 2018 i dette indlæg.

Året er ved at nå sin ende og om lidt starter et nyt spændende år – nemlig år 2019. 2018 har for mit vedkommende budt på lidt af hvert både godt og ondt. Og selvom det måske lyder lidt modsigende, så har 2018 med livet i Alanya både været mit bedste, men også sværeste år. Der er selvfølgelig flere årsager til at året har været svært, en lille del har været del på bloggen.Jeg har lavet en opsamling med året der gik, med nogle af årets højdepunkter.

Januar 2018

Januar er som regel en kold og regnfuld måned og som regel også den måned som jeg har sat af til at bruge det meste af min tid på mine hjemmesider. Årets januar var ingen undtagels. Månedens mest læste indlæg blev Ensom i Alanya, som jeg fik mange henvendelser på fra andre danskere i udlandet, hvor indlægget havde ramt noget i dem. Det var samme måned at skønne Sarah skrev gæsteindlægget Fodboldfrue i Tyrkiet.

Februar 2018

I februar var det stadig koldt, men samtidig var det en af de måneder hvor Alanyas gader og parker begyndte at blomstre. Der kom et længe ventet nyt design på bloggen. Vi holdt herhjemme flere fridage, en af dem blev brugt på at besøge Red Tower for første gang – bedre sent end aldrig.

Marts 2018

I marts havde bloggen besøg af årets 2. gæsteblogger, denne gang norske Sissel der skrev om livet som børnefamilie i Alanya. Jeg bliver jævnligt kontaktet af enlige eller par med børn der ønsker at flytte til Alanya og jeg har så svært ved at svare i forhold til det med at bo i Alanya som en børnefamilie. I marts tog jeg på årets første udflugt med min veninde Tea, turen gik til Antalya, hvor vi havde en overnatning i den gamle bydel, nød skøn mad på Vanilla, besøgte Antalyas største legetøjsmuseum og det omvendte hus.

April 2018

I starten af April nød jeg lidt påskestemning i Alanya og jeg testede opskriften på sundere påskeæg, som blev en stor succes. Jeg gav gode råd til dig med en tyrkisk kæreste og samtidig begyndte jeg at længes efter at komme på nye eventyr – i det hele taget bare komme lidt væk fra Alanya. Lige så meget som jeg elsker at bo i Alanya, lige så meget elsker jeg at være på eventyr.

Maj 2018

Min længsel efter at opleve noget andet, gjorde at jeg i starten af maj tog hjem til svigerfamilien i Nevsehir og Abusaagi. Jeg elsker mine ture til landsbyen og hver gang jeg er der, tager svigerfar og jeg på tur, denne gang var ingen undtagelse, hvor turen gik til Mucur. Senere i maj kunne jeg juble over bloggen havde fået 2000 likes på Facebook, jeg er glad for at så mange ønsker at følge med. Tusind tak til jer alle! På bloggen var der også et gæsteindlæg fra søde Tina, som har delt flere oplevelser og tanker på bloggen henover året. Jeg håber Tina vil dele flere tanker med bloggen i 2019.

Juni 2018

Juni skulle vise sig at blive en travl en måned både i forhold til at rejse og diverse besøg. Nr. 2 weekend i juni brugte jeg sammen med Tea på en forlænget weekend på Nordcypern. Jeg nåede knap nok hjem fra den før jeg var på næste tur, nemlig et fedt roadtrip rundt i Tyrkiet. Jeg har skrevet flere indlæg om de mange steder vi oplevede undervejs på vores tur – læs her. Flere af stederne ønsker jeg at komme tilbage til. Efter et fantastisk roadtrip nåede jeg lige hjem i knap 6 timer, før at vi fik besøg af kærestens bror fra Tyskland. Og få dage efter han var rejst, kom søsteren sammen med hendes 2 børn på årets sommerferie. I juni delte månedens gæsteblogger Louise tanker om livet med langdistanceforhold.

Juli 2018

I juli havde vi den første halvdel af måneden stadig besøg af søsteren plus børn, de nåede lige at rejse inden jeg drog til Nordcypern og blev der knap 3 uger. Det var egentlig rart at komme lidt væk fra det hele og nyde mit eget selskab. Nordcypern var skøn som altid og jeg nød også gensynet med gode venner der. I juli blev det mest læste indlæg De typiske spørgsmål og gæsteblogindlægget Udveksling i Tyrkiet.

August 2018

Jeg kom tilbage til Alanya i starten af august og det der var på alles læber der, var den tyrkiske liras fald. Et fald som kom turisterne til gode, men som her nogle måneder efter har fået konsekvenser for mange lokale, pga. prisstigninger. August blev en vemodig måned for mig, hvor jeg på kort tid måtte tage afsked med 3 veninder, der rejste hjem til hhv. Danmark og Finland Det var måneden hvor jeg kunne fejre mine 3 år i Alanya og hvor jeg delte lidt tanker om Kurban Bayram og traditioner.

September 2018

I September stod den igen på familiebesøg og besøg af venner fra DK. Ja, faktisk vennebesøgene har der også været ret mange af i år. Familiebesøget blev blandt andet brugt på at besøge Ters Villa i Alanya. Jeg var på årets første tur til Kekova, som jeg endnu ikke har delt med jer her på bloggen. Efter at havde fået flere henvendelser i forhold til Nordcypern, skrev jeg indlægget Rejse til Nordcypern fra Alanya.

Oktober 2018

I starten af måneden gik turen atter til Kekova. Oktober var en måned jeg længe havde set frem til, pga. vi herhjemme havde planlagt 14 dages ferie i Kappadokien området, vores første ferie sammen. Det var en fantastisk ferie med familiehygge, afslapning og skønne oplevelser. Vi afsluttede ferien med 3 dage alene i Göreme, hvor vi bl.a. boede på et cave hotel, vi nød solnedgangen på hesteryg og fløj i luftballon over området. Oktober var også måneden hvor jeg blev bekendt med både Yunus Emre og skønne lille Nermin. Årets sjoveste blogindlæg kom fra en gæsteblogger og handlede om en løve i nabohuset.

November 2018

I starten af november kunne jeg fejre min fødselsdag, som i år blev brugt på en skøn tur til både Manavgat og Side med kæresten. Det der med at rejse og opleve noget sammen er vi blevet glade for, så 2019, bliver et år hvor vi tager på lidt flere fælles eventyr. I midten af måneden tog jeg til Danmark, som blev gensyn med både gode venner og familie. En af de første dage i DK, blev brugt på en hyggelig tur i den gamle by i Århus. Få dage efter var jeg tilbage i Århus, for at opleve Aros og have en hyggedag med rigtig god veninde. Månedens mest populære indlæg blev Med hjertet flere steder og gæsteblogindlægget fra Tina, hvor hun sagde Tak for i år Alanya.

December 2018

December har været en dejlig rolig måned, hvor der omsider har været tid til at komme lidt ned i gear og nyde tid med gode venner. Herhjemme har vi fejret kærligheden, da det er 3 år siden vi mødte hinanden. December er lig med det årlige julemarked her i Alanya. Juleaften blev igen i år fejret i Alanya, med nogle af de mennesker der betyder mest i min hverdag.

Jeg ser som altid frem til et nyt spændende år og glæder mig til at se hvad det byder på. Jeg har nogle drømme og håb for det nye år – som jeg er spændt på at se om vil blive indfriet.