vanilla lounge restaurant i antalya, restauranter i antalya, oplevelser i antalya, spisesteder i antalya, kaleici, gammel bydel antalya, laksetartar, alanya blog, alanya blogger, antalya blog, antalya blogger, rejseblogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alle indlæg Antalya Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips

Vanilla Lounge restaurant i Antalya

I sidste uge skrev jeg lidt om turen til Antalya, hvor jeg blandt andet fik vist det hotel vi boede på. Men jeg har meget mere at vise fra Antalyaturen, blandt andet besøget på restaurant Vanilla, som var en fantastisk oplevelse. Jeg når ikke helt det jeg vil disse dage, da andre opgaver fylder mere i mine tanker, så bær over med at der går lidt mellem mine indlæg disse dage.

Noget af det unikke ved at rejse er at prøve nye spisesteder og få spændende nye smagsoplevelser. Dog har vi sjovt nok de tidligere gange vi været i Antalya, ikke gået så meget op i hvor aftensmaden blev spist. Men denne gang valgte vi at kigge efter et lækkert spisested og gerne inde i den gamle bydel. Valget faldt hurtigt på Vanilla Lounge restaurant som har fået gode anmeldelser på Tripadvisor og som Antalya-bloggeren Loveantalya også roste til skyerne efter hendes besøg der. Allerede dagen inden vi tog til Antalya, sad både Tea og jeg og forelskede os i deres menukort og bestemte os for den kommende dags menu.

Vanilla Lounge Restaurant ligger inde midt i den gamle bydel Kaleici. Vi ankom til Antalya sent på eftermiddagen og efter først at være tjekket ind på vores lækre hotel og gå en tur rundt i den gamle bydel, gik kursen mod restaurant Vanilla.

Jeg må på forhånd beklage flere lidt mørke billeder i dette indlæg, belysningen gjorde det ikke så nemt at få taget gode billeder.

Vanilla Lounge Restaurant er ikke et stort sted. Inde i det lille lokale er der plads til ca. 28, men de har også en lille pavillon udenfor, hvor der var plads til flere og hvor der er livemusik. De er fuldt booket de fleste dage (især torsdag-søndag), så det er en god ide at bestille bord, hvis man gerne vil spise her. Vi kom en fredag, så for at være på den sikre side, havde vi bestilt bord.

Vanilla restaurant er et hyggeligt sted, men fantastisk atmosfære. Stedet er drevet af Emel og Wayne – et tyrkisk/engelsk par, der mødte hinanden i England og sidenhen rejste til Tyrkiet for at åbne restauranten Vanilla. Restauranten er rigtig hyggelig i moderne stil, hvor man føler sig velkommen fra det øjeblik man træder ind af døren. Både værtsparret og deres ansatte var fint opmærksomme og sikrede sig at hver gæst fik en god oplevelse. Alle retter på menukortet er nøje udvalgt af værtsparret, hvor der er kælet for alle detaljer. At komme på Vanilla skal ikke bare være for at maven bliver fuld, det skal være en oplevelse.

Forretten jeg bestilte da vi gæstede Vanilla, var denne lækre røgede laksetartar, som kom ind til bordet i glaskuplen fyldt med røg. Hver bid laksetartar var en udsøgt smagsoplevelse og kommer jeg forbi restauranten igen, skal jeg helt sikkert have den forret igen.

Til hovedret fik jeg en lækker kylling med tilbehør, som var fint anrettet og som også smagte fantastisk.

Deres dessertkort så også lækkert ud, men efter 2 retter var der ikke plads til mere. Jeg endte med at slippe knap 80 tl (omkring 120-125 kr), for 2 retter og drikkevarer. Det synes jeg bestemt ikke var galt!

Skal du til Antalya i nær fremtid, kan jeg kun anbefale dig at slå et smut forbi Vanilla Lounge restaurant i den gamle bydel – du vil ikke fortryde det. Restauranten har åbent alle dage. Læs mere om restauranten, find menu og beliggenhed på Facebook eller på deres hjemmeside.

 

Denne anmeldelse er på ingen måde sponsoreret, men skrevet fordi jeg synes at stedet fortjener rosen og forhåbentlig kan andre rejsende til Antalya få glæde af anmeldelsen.