fødselsdagstur til side og manavgat, bådtur manavgat, sejltur manavgat, manavgat flod, side, nova mall, manavgat shoppingcenter, side teater, side antik kent, side antikke teater, rejseblogger, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, rejseblogger, rejseblog, dansk rejseblog, blog udlandsdansker, oplevelser i side, shopping i side,
Alle indlæg Hverdag Oplevelser

Fødselsdagstur til Side og Manavgat

Det er ingen skam at blive et år ældre, når livet går godt, vejret er fantastisk og man er omgivet af skønne mennesker. Gårsdagen fødselsdag blev fejret med en fødselsdagstur til Side.

Til trods for jeg er rejst rundt i Tyrkiet gennem flere år og jeg i min tid som rejseleder for Tyrkieteksperten (2007) har hentet og bragt flere gæster til Side, har det aldrig rigtig lykkedes mig at besøge byen. Jeg har længere tid snakket om, at jeg gerne ville besøge byen, men en ting er snak, en anden ting er at gøre noget ved det.

Min bedre halvdel har heldigvis lyttet efter og syntes det var på tide vi gjorde alvor af snakken, så derfor gik turen igår til Side for at fejre min fødselsdag. Vejret var perfekt til turen, skyfrit og 25 grader.

Turen til Side, startede med at vi fra morgenstunden tog en dolmus fra den lille busstation i Alanya til Manavgat.

I Manavgat startede vi turen med et besøg i shoppingcentret Novamall, hvor der blev nydt en lækker brunch efterfulgt af et besøg i H&M. H&M er en af de butikker man sagtens kan komme til at savne i det daglige her i Alanya, så når turen går til Novamall er H&M altid et fast besøg.

Fra Novamall tog vi  til Side, hvor vi nød de næste timer med at gå rundt blandt de mange ruiner, besøge Side teatret, for derefter at besøge Side centrum med de mange butikker i små huse. I Side by er der mange ruiner fra romerriget, byen vurderes at have eksisteret siden d. 2. århundrede. Jeg kan sagtens forstå at mange gengangere hvert år vender tilbage til Side, for det er en hyggelig og smuk by.
Jeg nyder virkelig at gå rundt i mellem de gamle ruiner og forestille mig hvordan livet tidligere har taget sin gang. Heldigvis er der nok af ruiner i Tyrkiet, det er en af de ting jeg særligt elsker ved at bo og rejse rundt her.

Frokosten blev nydt på en hyggelig restaurant med græsk tema, en masse lækre veltilberedte mezer.  Stedet fik vi anbefalet af en hyggelig lokal vi faldt i snak med. Restauranten fortjener et indlæg for sig selv, dette kommer snarest.

Fra Side tog vi tilbage til Manavgat og gik lidt rundt i centrum. Inden vi atter satte kursen mod Alanya, tog vi på en hyggelig bådtur 1 times tid på Manavgat floden, imens vi nød solnedgangen.

Alt i alt en fantastisk tur med godt vejr, smukke omgivelser og godt selskab, kombineret med en masse fødselsdagshilsener fra nær og fjern. Kan man så forlange mere?