tak for i år, alanyaspor, fodboldkamp i alanya, fodboldkamp i tyrkiet, passolig, the rabbit alanya, svævebanen alanya, champagnebrunch alanya, en vie beach alanya, oplevelser i alanya, brunch i alanya, familieferie alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, udlandsdansker blog, danskere bosat i udlandet, alanya, alanya 2018
Alanya Alle indlæg Gæsteblogger Hverdag Oplevelser

Gæsteblogger: Tak for i år Alanya!

Så er der atter nyt fra danske Tina, som tidligere har gæsteblogget flere gange her på bloggen. I dette indlæg har Tina lavet en opdatering på de sidste ferier og siger tak for i år Alanya.

tak for i år, alanyaspor, fodboldkamp i alanya, fodboldkamp i tyrkiet, passolig, the rabbit alanya, svævebanen alanya, champagnebrunch alanya, en vie beach alanya, oplevelser i alanya, brunch i alanya, familieferie alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, udlandsdansker blog, danskere bosat i udlandet, alanya, alanya 2018

Så er det vist atter tid til et indlæg på bloggen. Grundet sygdom i Dk har jeg været lidt stille de seneste måneder – energien og overskuddet har manglet i hverdagen. Alt ser dog bedre ud nu, så hermed får I lidt fra de sidste tre rejser til skønne Alanya.

Efter mine 5 uger i Alanya i maj/juni, var jeg i DK indtil den 18. august. Der gik turen så afsted i en uge sammen med min ældste datter, en af hendes veninder og en af mine arbejds-kollegaer. Det blev en varm omgang, dog har jeg sommetider oplevet september i Alanya endnu varmere. Som en vane og altid god oplevelse, startede jeg min ferie med et besøg hos søde Bilge hos Pure – Skincare og Esthetics for at få vokset ben. Dette kan helt klart anbefales, det holder længe og til den lille sum af 50 lira. Dim Cay blev også besøgt endnu engang, mine rejsefæller ønskede at opleve dette fantastiske sted og de var vildt begejstrede.

En anden ting,som jeg også er blevet fascineret af i Alanya, er champagne-brunch på En Vie. Så dette arrangement deltog vi i om torsdagen i ferien. At sidde på denne skønne restaurant direkte på stranden og blive serviceret med champagne og snacks – det kan klart anbefales! Smukt sted og super hyggeligt arrangement hver gang.
Natten til vores næstsidste dag, var jeg i Gazipasa for at hente de skønneste mennesker fra Dk,som jeg faktisk lærte at kende i Alanya sidste år. Vi skulle nyde vores sidste dag dernede sammen med en tur på The Rabbit med den berømte morgenbrunch. Endnu engang en stor og lækker succes. Så i løbet af den uge, vi var der, fik vi oplevet en del, men også slappet af og nydt det varme vejr.

 

Hjem til Dk igen i knap 3 uger og så gik turen atter tilbage til varmen. Det skulle vise sig,at de næste 3 uger på mit stamhotel, Sunway Apart, kunne kaldes for “dansker-uger” for der var totalt booket med danskere, både gamle bekendte dernede fra og der blev også knyttet nye venskabsbånd.

Denne ferie i september blev dog ikke som jeg havde håbet og forventet grundet noget sygdom var under opsejling hos mig. Så der er desværre ikke så meget at berette fra denne ferie, dog var temperaturen ikke til at klage over.

Eftersom denne ferie ikke var som håbet, så var glæden til at skulle afsted 2 uger i november stor. Jeg havde et enormt behov for at komme ned til sol og varme og have noget alenetid og komme til hægterne igen. Efter sen ankomst en søndag nat, skulle det dog vise sig,at helbredet ikke ville, som jeg ville. Så jeg startede ferien med en madforgiftning og måtte en sen nat have fat i læge, som ankom til værelset lynhurtigt og undersøgte mig på kryds og tværs. Fik en indsprøjtning og besked på, at jeg ville blive hentet næste morgen, så jeg kunne komme på en klinik og blive tanket op pr. drop. Så dette brugte jeg det meste af dagen derefter på og der hjalp gevaldigt. Alt i alt, når det nu skulle være, så var det en perfekt oplevelse med sundhedsvæsenet dernede. Omhyggelig og grundig undersøgelse, behandling og information. Så med en rejseforsikring i orden, så er der ingen problemer i at skulle igennem sådan en omgang dernede. Selvfølgelig lidt øv at bruge en uge af ferien på at være syg, men “servicen” var i top, når det nu skulle være sådan.

 

Så den sidste uge skulle nydes ekstra meget. Det blev til endnu en tur med svævebanen op til borgen,som er en oplevelse hver gang. Så smuk en udsigt og meget spændende at gå rundt ved borgen og se de gamle ruiner. The Rabbit blev også besøgt endnu engang og det var fantastisk at nyde roen og varmen deroppe på denne tid af året uden der var fyldt med turister.

Lørdag, dagen før afrejse,skulle jeg opleve en fodboldkamp mellem byens hold Alanyaspor og Kayserispor. Det kræver jo en billet, så afsted til billethuset med mig. Det skulle vise sig,at det ikke lige foregår som i DK mht køb af billet. Man skal have noget lignende et ID kort,så jeg måtte jo lige have taget pasfotos. Og sådan en butik,som kunne klare dette, lå jo heldigvis lige på næste gadehjørne. Med dette overstået og billet købt,så var jeg klar til kamp sammen med nogle tyrkiske venner. Og jeg må sige at det var en oplevelse ft de gode,s om jeg sent vil glemme. Tyrkerne gik op i der med liv og sjæl og at byens hold så vandt 5-0,det var jo bare perfekt! Mine tyrkiske venner var sikre på at jeg bragte held og var årsag til sejren for de foregående kampe var ikke gået så godt for byens hold. Men absolut en oplevelse som jeg gerne gør igen.

Så netop hjemvendt fra denne ferie, vil jeg længes efter næste rejse,som er planlagt til marts næste år. Desværre har jeg ikke nået at mødes med Sanne, som har denne blog, andet end et par gange i år, så det skal der rådes bod på næste år og det glæder jeg mig allerede til. Med dette vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår-jeg vender stærkt tilbage med indlæg på bloggen næste år.

Pas på jer selv og hinanden-ses i Alanya i 2019!!