alanya julemarked 2018, alanya julebazar 2018, alanya christmas bazar 2018, alanya, alanya havn, jul i alanya, vinter i alanya, alanya i december, juletræ i alanya, alanya jul, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alanya Alle indlæg Hverdag

Alanya julemarked 2018

En hyggelig tilbagevendende begivenhed i Alanya er det årlige julemarked. Idag bliver Alanya julemarked 2018 afholdt.

Vinteren og december er godt igang og med december følger også det årlige julemarked i Alanya, som dette år blev holdt for 9. gang. Julemarkedet er organiseret af Alanya Udlændinge Komité i fællesskab med Alanya kommune, overskuddet fra salget af boder til julemarkedet går til at forbedre forholdene for byens handicappede. Tiltaget er rigtig godt og derfor tager jeg (ligesom så mange andre) traditionen tro også forbi julemarkedet hvert år, om end årets besøg blev noget kortere end forventet. Det skiftende vejr i Alanya de sidste par uger har nemlig gjort at jeg disse dage kæmper med en dum forkølelse, så lysten til at være hjemme i varmen er lidt større end at være på julemarkedet.

Alanya har i mange år været en kombination af mennesker fra mange forskellige lande og dette er en god måde at prøve samle dem. Rundt på markedet kan man da også finde flere landes boder der fremviser deres landes juletraditioner og hvor der bliver solgt håndlavede julegaver, julepynt, juledekorationer og souvenirs, såvel som traditionelle drinks, mad, kager og snacks. I år var der da også flere restauranter/cafeer fra Alanya som var repræsenteret på julemarkedet

Vi var der omkring middagstid, og der var der godt fyldt med mennesker til trods for at julemarkedet har åbent til kl. 22. Det er skønt at se at julemarkedet kan trække så mange til med så mange forskellige nationaliteter.

Desværre er danskerne ikke særlig godt repræsenteret til julemarkedet – dog er der danske Charlotte, men det giver naturligvis mulighed for at smage de mange andre landes juledelikatesser.