hestetur i kappadokien, ridetur i kappadokien, oplevelser i kappadokien, visit cappadocia, heste i kappadokien, de smukke hestes lande, 2k travel agency, oplev kappadokien, oplevelser i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, rejseblogger, dansk rejseblog, udlandsdansker i tyrkiet, heste i kappadokien
Alle indlæg Hverdag Kappadokien Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet

På hestetur i Kappadokien

I Kappadokien findes et hav af oplevelser, hvad enten man er til en vandretur, ballontur eller måske en tur på hestetur i Kappadokien.

Da vores tur fornyligt gik til Kappadokien, havde vi lavet en bucket liste over ting vi ønskede at opleve mens vi var der og et af de ønsker der særligt stod højt på listen, var en hestetur rundt i Kappadokiens dale.

Kappadokiens historie går flere millioner år tilbage til vulkanudbruddene i Erciyes- og Hasanbjergene, der grundlagde landskabet. Landskabet er altså skabt af vulkanufbrud og efterfølgende erosion, der har formet den vulkanske aflejring tuf til de mærkværdigste formationer og i fantastiske farver.

Lidt udenfor byen Avanos er denne store hest markeret i naturen – det er vel hestenes land

Navnet Kappadokien stammer fra det oldpersiske Katpatuka, der betyder ”landet med de smukke heste”, så hvad er mere nærliggende når man kommer til Kappadokien end at komme ud at ride og nyde de smukke omgivelser?

Da vi fandt ud af muligheden for at komme ud på hesteryg og samtidig nyde solnedgangen i smukke omgivelser, fik vi meget hurtigt planlagt en tur på hestetur på vores førstedag i Kappadokien. Ranchen der udbød rideturerne, lå ikke langt fra hotellet i Göreme og vi havde allerede ugen inden været henne og tjekke stedets standard og hestenes levevilkår, samt tjekke om niveauet.

Jeg har gået til ridning for mange år siden i en ganske kort periode, så jeg vil betegne mig som en begynder, det var de heldigvis vant til på stedet og det viste sig at stort set alle i den gruppe som vi red med, aldrig havde prøvet at ride. Eller det vil sige at min bedre halvdel havde fin erfaring, dog ikke fra at ride på heste men på æsler.

Vi kom til ranchen lidt tid før alle andre, hvor vi gik og nussede lidt med hestene, her var der også god tid til at finde den hest, der passede bedst til os hver især. Da resten gruppen kom, fik vi udleveret ridehjelme og der blev givet rideinstrukser af instruktørerne, inden turen bød på en ridetur i flere af Kappadokiens smukke dale.

Turene ud til dalene gik så på hesteryg, hvor vi først lige skulle ud af byen. En af de instruktioner vi havde fået var at hestene helt sikkert ville søge efter steder de kunne spise, da det ligger i hestens natur at gå og småspise. Vi nåede da heller ikke mere end 50 meter væk fra ranchen, før vi vi kom til en vej med tæt bevoksning, hvor størstedelen af hestene gav sig til at smage på omgivelserne og en masse forvirrede nybegyndere, skulle prøve at styr på deres hest.

Da alle fik styr på deres heste, blev det for alvor tid til at komme udenfor byen og nyde de smukke omgivelser. Kombinationen af at være på hesteryg med de mange smukke omgivelser og stilheden, gjorde at man følte sig i et med naturen og nemt kunne lede tankerne tilbage til hvordan livet har taget sin gang her før i tiden. Det er ingen hemmelighed at jeg bliver mere og mere forelsket i Kappadokien, for hver gang jeg besøger området. Undervejs på turene stødte vi på nogle af ATV-grupperne, som havde betydeligt mere fart på end vores heste.
På rideturen kom vi forbi dalene Love Valley, Rose Valley, Red Valley, Sword Valley. Første stop var ved de 3 sidstnævnte, som kun kan nås med ATV eller på hesteryg. Ved første stop hoppede instruktørerne hurtigt af deres heste og var klar til at hjælpe alle der ønskede det med at tage billede af dem på hest. Da alle havde fået taget billeder, gik turen videre gennem de smukke omgivelser, mod kærlighedsdalen, hvor solnedgangen skulle nydes og 2. fotostop fandt sted.

Der er specielle ruter til hhv. heste og ATV og flere af de steder vi red igennem, ville en bil på ingen måde kunne passere. Det var fantastisk at komme så tæt på, særligt at komme tæt på nogle af de steder, jeg flere gang kun har set på længere afstand. På vej mod det 2. stop, stødte vi på et brudepar, som var igang med at få taget billeder i solnedgangen, hvilket hurtigt ledte mig hen mig til nogle tanker om at det kunne være det mest fantastiske sted at få taget bryllupsbilleder en dag.

2. fotostop foregik ved kærlighedsdalen imens vi nød den smukke solnedgang. Jeg elsker solnedgange og kombinationen af solnedgangen og de eventyrlige formationer gjorde bare oplevelsen meget mere magisk. Fra 2. fotostop, gik turen tilbage til ranchen.

Alt i alt var det en fantastisk oplevelse, som kun kan anbefales.

Vores hestetur i Kappadokien bookede vi på egen hånd. Ønsker du at komme ud at nyde de skønne omgivelser i Kappadokien på hesteryg, så kan jeg anbefale at du/I kontakter 2K Travel Agency, der formidler udflugter i Kappadokien. 2K Travel Agency er ejet af dansktalende Gönul og hendes mand, som er 2 utroligt varme mennesker.
1 thought on “På hestetur i Kappadokien”

Comments are closed.