de typiske spørgsmål, tyrkisk kæreste, forhold med en tyrkisk mand, tyrkiske mænd, udlandsdansker i tyrkiet, udlandsdansker i alanya, fordomme om tyrkiske mænd, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, hverdagen i tyrkiet, hverdagen i alanya, dansker i alanya, dansker i tyrkiet, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Udlandsdansker

De typiske spørgsmål

Åhhh…. alle de mange spørgsmål! Som udlandsdansker må man høre for meget og man får som regel også en masse spørgsmål når man møder danske turister.  De fleste dage svarer jeg glædeligt, andre dage hænger spørgsmålene mig langt ud af halsen (særligt når de lidt mere fordomsfulde spørgsmål dukker op).

Her er nogle af de typiske spørgsmål.

Bor du i Tyrkiet?

Ja, det gør jeg.

Hvor lang tid har du boet i Tyrkiet?

Jeg har boet her lige knap 3 år

Savner du ikke Danmark?

Jo, til tider savner jeg Danmark, men det jeg nok savner mest fra Danmark er familien og venner og så kan der være nogle danske ting, traditioner eller værdier, jeg kan savne en gang imellem. Savnet bliver mindre da jeg er så heldig at være omgivet nogle af de dejligste danskere hernede.

Så har du vel også en tyrkisk kæreste?

Jep, det kan jeg ikke løbe udenom og endda en dejlig en af slagsens.

Du er vel flyttet herned på grund af ham?

Jeg ved godt dette er tilfældet for en del parforhold hernede, men det var langt fra tilfældet hos os. Jeg flyttede herned på grund af kærligheden til landet/Alanya, jagten på den mere fleksible hverdag og for at kunne udleve mine drømme. Kærligheden kom til nogle måneders tid efter jeg havde bosat mig i Alanya og han er der stadig.

Bor I sammen?

Ja, det gør vi og det har vi gjort i over 2 år.

Hvad siger hans familie til at I bor sammen uden at I er gift?

Der er ingen tvivl om at svigerforældrene ønsker at vi skal blive gift, ligeså vel som de ønsker at vi snart skal få nogle børn.  Men når det er sagt accepterer de fuldt ud at vi bor sammen, de er bare glade for at deres søn har fundet sådan en sød kæreste.

Han vil vel gerne til Danmark og bo?

Altså på nuværende tidspunkt kan jeg dårligt nok få lokket ham ud af Alanya. Han er interesseret i på et tidspunkt at komme med til Danmark på ferie, men på nuværende tidspunkt har hverken han eller jeg interessen i at flytte Danmark. Vi har vores hverdag her og det er vi glade for.

Er du blevet muslim?

Først skal det lige siges at min bedre halvdel ikke er særlig religiøs, dernæst er min religiøse overbevisning (eller mangel på samme) og politiske holdninger er min privatsag. Men fordi man finder en muslimsk mand, er det ikke ensbetydende med man skal konvertere – det skal komme fra en evt. kærlighed til religionen og ikke til kæresten/kærligheden. I islam er det desuden ilde set at tvinge/presse andre til at konvertere til troen.

Hvad siger din familie til du er flyttet hertil?

Inden jeg flyttede herned havde de godt set den komme og det vigtigste er bare at jeg er glad. Det er dog ikke første gang jeg bor i udlandet. Jeg har tidligere boet i Alanya, da jeg arbejdede som rejseleder tilbage i 2007.  Derudover har jeg for år tilbage boet et år i Sverige.

Har du flere spørgsmål til mig, så skal du selvfølgelig være velkommen til at kommentere dette indlæg, sende en mail til danskityrkiet@gmail.com eller skrive en privatbesked på bloggens Facebook.

 

Skriv et svar