Alle indlæg Brød og kager Hverdag Opskrifter Smag på Tyrkiet Tyrkiet Tyrkiske opskrifter

Top 10 tyrkiske opskrifter på bloggen

Er du også vild med det tyrkiske køkken? I dette blogindlæg har jeg samlet top 10 over tyrkiske opskrifter på bloggen.

Det tyrkiske køkken er blandt et af de bedste i verden og derfor kommer det heller ikke bag på mig at mange søger efter tyrkiske opskrifter efter en lækker ferie i Tyrkiet. Måske har du også lagt mærke at jeg hver søndag er begyndt at dele Ugens opskrift på bloggens Facebookside. Ugens opskrift kan både være danske eller tyrkiske opskrifter.

Mange af de populære retter som de tyrkiske familier spiser i dag, er gamle traditionelle retter som er gået i arv i flere generationer.

Generelt når man laver mad, er det værd at tænke på de fem forskellige smagsnuancer: sød, sur, salt, bitter – og den femte smag, umami. Og er der noget tyrkerne er gode til så er det at kombinere de forskellige smagsnuancer til velsmagende måltider. Det tyrkiske køkken er stort og varieret og jeg vil gerne garantere dig, her er noget for enhver smag. Det er et verdenskøkken præget af den centrale placering mellem de 2 kontinenter. Hvert område i Tyrkiet har retter de er kendt for. Og de fleste tyrkiske husmødre jeg har mødt, kan fremstille et festmåltid ud af ganske få opskrifter.

Siden bloggen startede for snart 4,5 år siden har jeg løbende delt ud af tyrkiske opskrifter på bloggen. Og jeg kan godt garantere jer at flere vil komme i fremtiden. En stor del af de tyrkiske retter jeg deler er nogen, jeg har lært at lave af min tyrkiske svigerfamilie og ellers finder jeg selv meget inspiration til tyrkiske retter online. Nogen opskrifter sidder i lige i skabet ved første forsøg, mens andre kræver flere forsøg.

I dette indlæg har jeg valgt at samle de 10 mest populære opskrifter på bloggen. Opskrifterne er skrevet i tilfældig rækkefølge.

1. Tyrkiske squashpandekager

Tyrkiske squashpandekager, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, tyrkiske retter, nemme tyrkiske retter, opskrifter med squash,

Tyrkiske squashpandekager har længe ligget blandt de mest besøgt opskrifter på bloggen og den er da også blandt mine egne favoritter. Tyrkiske squashpandekager eller squashfrikadeller er et godt bud på en sundere tyrkisk opskrift, når du ønsker en kødfri-dag. Fornyligt delte jeg også opskriften på tyrkiske gulerodspandekager – find opskriften her.

Find opskriften på de tyrkiske squashpandekager her

2. Tyrkiske osteruller i ovn

Sirkeli Çıtır Börek, tyrkiske osteruller i ovn, sigara börek, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, nem tyrkisk mad, nemme tyrkiske retter, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger,

Sirkeli Çıtır Börek eller på dansk bedre kendt som lækre tyrkiske osteruller i ovn. Er du vant til at rejse i Tyrkiet er du sikkert stødt på Sigara börek, de lækre osteruller der er friturestegt. Dette er den lidt sundere udgave af samme opskrift, hvor rullerne er kommet en tur i ovnen i stedet for i frituregryden. Jeg delte opskriften for første gang i slutningen af 2019 og på kort tid sneg den sig op i top 10 af mest besøgte opskrifter på bloggen.

Find opskriften på tyrkiske osteruller her

3. Bulgur pilavi opskrift

bulgur pilavi opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, tyrkisk opskrift med bulgur, bulgur opskrifter, vegetar opskrifter, veganske opskrifter, tyrkisk opskrift, røde bulgur, tyrkisk bulgurret

Opskriften på den tyrkiske røde bulgur, på tyrkisk kaldet bulgur pilavi, er faktisk blandt en af de første opskrifter jeg delte på bloggen. Opskriften var en af de første opskrifter jeg lærte af min tyrkiske mand. Inden jeg lærte ham at kende havde jeg ikke eksperimenteret særlig meget med bulgur. Han er fra et område hvor det er mere normalt at spise bulgur end ris og denne opskrift er vores begges favoritudgave af tyrkisk bulgur.

Find opskriften på tyrkisk bulgur her

4. Kisir opskrift

kisir opskrift, tyrkisk bulgur salat, opskrift på kisir, nemme tyrkiske retter, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, alanya blog, alanya blogger, tyrkisk salat

Kisir er en bulgursalat lavet på fine bulgur, som jeg har kendt til næsten lige siden jeg begyndte at rejse til Tyrkiet i 2007. Men der skulle gå år før jeg blev rigtig begejstret for salat. Da min kære svigerinde serverede hendes udgave af Kisir for mig, der var jeg solgt med det samme. Opskriften der ligger på bloggen er også min kære svigerindes. Det lækre ved Kisir er at den kan serveres som en ret for sig selv og ellers fungerer den fint som tilbehør til mange retter. Når vi laver den, serveres den typisk som en ret og hvortil vi drikker ayran (yoghurtdrik).

Find opskriften på tyrkisk bulgursalat her

5. Tyrkisk lavas brød

Tyrkisk lavas brød opskrift

Det bedste er når man kan tage sommer minder med hjem, og det kan man netop med et lækkert tyrkisk brød, på tyrkisk kendt som lavas. Tyrkisk lavasbrød bliver serveret som en forret på en del restauranter i Tyrkiet, typisk serveret sammen med ezme, haydari og lidt oliven. Brødet kan kræve lidt øvelse at lave selv derhjemme, men er lækkert som forret eller tilbehør til en hovedret.

Find opskriften på tyrkisk lavasbrød her

6. Ezme opskrift

ezme opskrift, meze opskrifter, tyrkiske forretter opskrifter, tyrkisk mad, nemme tyrkiske retter, nemt tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, veganske forretter

Har du været en tur i Tyrkiet og ude at spise på restaurant, kan du ikke have undgået at stifte bekendtskab med ezme. Størstedelen af restauranterne i Tyrkiet serverer som regel en appetizer mens man sidder og venter på sin mad. Typisk består brød, haydari (tyrkisk udgave af tzakiki) og ezme. Ezme er bare 1 ud af de mange forskellige slags mezer, der findes i det tyrkiske køkken.

Find opskriften på den tyrkiske meze ezme her

7. Tyrkisk börek opskrift

tyrkisk börek opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, tyrkisk brød, nemme tyrkiske opskrifter, börek opskrifter, börek med persille og feta, dansk i tyrkiet, alanya blogger, alanya blog, tyrkiet blogger, tyrkiet blog,

Når jeg tænker på tyrkisk morgenmad er tyrkisk börek ofte i mine tanker. Da jeg første gang besøgte et tyrkisk bageri for mange år siden, fik jeg serveret et lækkert stykke börek. Og jeg var solgt fra første bid! Et stykke lunt tyrkisk börek serveret med tyrkisk te, smager himmelsk. Börek kan laves med mange varianter af fyld f.eks. fetaost og persille, kartoffel og chili, spinat og løg samt hakket oksekød.

Find opskriften på tyrkisk börek her

8. Menemen

menemen opskrift, hvad er menemen, hvordan laver man menemen, tyrkiske retter, tyrkiske opskrifter, tyrkisk morgenmad, alanya blog, alanya blogger, hverdagen i tyrkiet, dansk i tyrkiet

Menemen er en traditionel tyrkisk ret, der indeholder æg, tomat, grøn peber og krydderier. Spørger man de lokale er der mange variationer af retten og en af de ting som man ikke er helt enige om i forhold til retten, er om der skal løg i eller ej. Personligt har jeg selv lært at lave den med løg fra begyndelsen og efter min mening er det med til at give smag til retten. Men jeg kender også mange der aldrig kunne drømme om at putte løg i deres menemen.

Menemen er en tyrkisk ret som er meget populær ret, især til morgenmad, men den kan sagtens spises alle tidspunkter på døgnet. Retten er især populær blandt de studerende, da den er billig og nem at lave og så smager den fantastisk. Herhjemme er den også blandt en af vores favoritter og så er det en af de første tyrkiske retter, som jeg lærte at lave.

Find opskriften på Menemen her

9. Nem tyrkisk linsesuppe

tyrkisk linsesuppe opskrift, linsesuppe opskrift, opskrifter med linser, suppe med røde linser, tyrkiske opskrifter, tyrkisk madopskrifter, det tyrkiske køkken, tyrkisk mad, tyrkiske supper, tyrkisk suppe, alanya blogger, alanya madblogger, tyrkiet madblogger, nemme tyrkiske retter, inspiration til tyrkisk mad,

En favoritsuppe herhjemme er uden tvivl Tyrkisk linsesuppe.  Jeg efterhånden prøvet at lave tyrkisk linsesuppe på mange måder. På bloggen ligger der da også 3 forskellige udgaver at tyrkisk linsesuppe og jeg har faktisk endnu en udgave der ikke er delt endnu. Linsesuppe er også at finde på mange tyrkiske restauranter, uanset tidspunkt på dagen. Du forbinder måske suppe med at være noget man spiser til frokost eller aften, men i Tyrkiet er det normalt at spise suppe hele døgnet rundt.

Find alle 3 udgaver af tyrkisk linsesuppe her

10. Tyrkisk pide opskrift

Hjemmelavet tyrkisk pide opskrift, tyrkisk pide med fyld, tyrkisk pizza, tyrkisk brød med fyld, tyrkiske retter, tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, tyrkisk bagværk

Tyrkisk pide… bare tanken kan få mine tænder til at løbe i vand. Pide er aflang (som en ubåd) med tydelige, opbøjede, sprøde kanter og forskellige slags fyld. Piden faldt i min smag med det samme og er siden hen blevet en af mine favoritter (jeg har mange favoritter i det tyrkiske køkken). Opskriften er en jeg har været heldig at låne fra Camilla der har bloggen LoveAntalya. Hvis du er ligeså glad for Tyrkiet og tyrkisk mad som jeg, så prøv at tjekke hendes blog ud. Camilla skriver meget inspirerende, kommer med gode opskrifter og deler gerne ud af hendes viden om Antalya og Tyrkiet.

Find tyrkisk pide opskrift her

Da jeg sad og samlede denne liste, gik det op for mig at flere at mine opskrifter trænger til en update. Nu ved jeg hvad jeg skal tage mig til den næste periode, imens vi alle venter på at Coronavirussen bliver tæmmet.