Menemen opskrift

Menemen opskrift

Ønsker du at eksperimentere med det tyrkiske køkken, så er menemen et godt sted at starte. Menemen opskrift er både nem og billig at tilberede.

Menemen er en traditionel tyrkisk ret, der indeholder æg, tomat, grøn peber og krydderier. Spørger man de lokale er der mange variationer af retten og en af de ting som man ikke er helt enige om i forhold til retten, er om der skal løg i eller ej. Personligt har jeg selv lært at lave den med løg fra begyndelsen og efter min mening er det med til at give smag til retten. Men jeg kender også mange der aldrig kunne drømme om at putte løg i deres menemen.

Menemen er en tyrkisk ret som er meget populær ret, især til morgenmad, men den kan sagtens spises alle tidspunkter på døgnet. Retten er især populær blandt de studerende, da den er billig og nem at lave og så smager den fantastisk. Herhjemme er den også blandt en af vores favoritter og så er det en af de første tyrkiske retter, som jeg lærte at lave.

Menemen opskrift

Ingredienser:
2 pers.

4 æg
2 tomater
2 grønne peber
1/2 løg
Salt og peber
Olie til stegning

Start med at hakke løg, de grønne peber og tomater. Hæld olie på panden og svits løg og peberfrugter til de bliver gyldne. Hæld tomaterne på og lad det simre et par minutter. Hæld evt. lidt vand ved, hvis det virker tørt. Slå æggene ud i tomatmassen et ad gangen og pisk det sammen med en gaffel. Vil man gerne have lidt ekstra smag, kan chilipulver tilføres retten. Lad retten simre 3-4 minutter. Server brød til, gerne groft brød.

Menemen kan med fordel laves med forskellige grøntsager, prøv f.eks. at tilføje kartofler til retten. Ønsker du kød, kan du også tilsættes tyrkisk sucuk til retten.

SE OGSÅ: Tyrkiske osteruller i ovn

SE OGSÅ: Tyrkiske squashpandekager



1 thought on “Menemen opskrift”

error: Content is protected !!