Menemen opskrift – tyrkisk morgenmad

menemen opskrift, hvad er menemen, hvordan laver man menemen, tyrkiske retter, tyrkiske opskrifter, tyrkisk morgenmad, alanya blog, alanya blogger, hverdagen i tyrkiet, dansk i tyrkiet

Ønsker du at eksperimentere med det tyrkiske køkken, så er menemen et godt sted at starte. Menemen opskrift er både nem og billig at tilberede.

Menemen er en traditionel tyrkisk ret, der indeholder æg, tomat, grøn peber og krydderier.

Spørger man de lokale er der mange variationer af retten og en af de ting som man ikke er helt enige om i forhold til retten, er om der skal løg i eller ej. Personligt har jeg selv lært at lave den med løg fra begyndelsen og efter min mening er det med til at give smag til retten. Men jeg kender også mange der aldrig kunne drømme om at putte løg i deres menemen.

Menemen er en tyrkisk ret som er meget populær ret, især til morgenmad, men den kan sagtens spises alle tidspunkter på døgnet. Retten er især populær blandt de studerende, da den er billig og nem at lave og så smager den fantastisk. Herhjemme er den også blandt en af vores favoritter og så er det en af de første tyrkiske retter, som jeg lærte at lave.

Menemen opskrift

Ingredienser:
2 pers.

2 æg
4 tomater
2 grønne peber
1/2 løg
Salt og peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde

Start med at hakke løg, de grønne peber og tomater. Jeg plejer at skrælle tomaterne først.

Hæld olie på panden og svits løg og peberfrugter til de bliver gyldne. Hæld tomaterne på, drys med lidt salt og lad det simre et 5-10 minutter, til tomaterne er møre. Hæld evt. lidt vand ved, hvis det virker tørt. Slå æggene ud i tomatmassen et ad gangen og pisk det sammen med en gaffel. Vil man gerne have lidt ekstra smag, kan chilipulver tilføres retten. Lad retten simre 2-3 minutter.

Server det i panden og kom lidt salt og peber på toppen. Server brød til, gerne groft brød.

Menemen kan med fordel laves med forskellige grøntsager, prøv f.eks. at tilføje kartofler til retten. Ønsker du kød, kan du også tilsættes tyrkisk sucuk til retten.

Prøv også gerne at tilsætte hvidløg. Herhjemme er vi blevet vilde med den udgave. 2-3 hvidløg skæres i tynde skiver og tilsættes lige inden æggene.

SE OGSÅ: Tyrkiske osteruller i ovn

SE OGSÅ: Tyrkiske squashpandekager

One Reply to “Menemen opskrift – tyrkisk morgenmad”

Skriv et svar