Så blev det igen tid til endnu en tyrkisk opskrift, og jeg kan godt garantere jer at flere er på vej. Denne gang er det en sigara börek opskrift.
Sigara börek opskrift er en af de nemmere tyrkiske opskrifter.
Hvert år bliver mange turister forfaldne til de lækre sigara börek, efter de har stiftet bekendtskab med den lækre spise på ferien i Tyrkiet. Jeg husker selv at det var noget af det første jeg fik at spise i Tyrkiet og jeg var begejstret fra start.
Den dag idag er det sjældent at jeg spiser sigara börek på restaurant, til gengæld er jeg glad for at lave dem selv. Jeg plejer som regel at lave større portioner af gangen, som fryses ned.
Sigara Börek er nem at lave og ideel at servere som en nem forret.
Ingredienser:
1 pk. filo dej
250 g. feta ost
1 æg
1/2 bdt. persille
2.5 dl. solsikkeolie
Fremgangsmåde:
Start med at mase feta osten med en gaffel. Hak persillen fint og bland med feta osten. Tilsæt herefter æggeblommen (gem æggehviden, da den skal bruges senere) og bland det godt sammen. Læg et lag af dejen på en flad overflade. Skær filodejen i store trekanter. Tag 1 (evt. 2) lag dej, og læg en teskefuld fyld på på trekantens bredeste stykke. Fold siderne ind og rul dejen i form som en cigar. Fugt kanterne let med æggehviden, og tryk dem fast med fingerspidserne. Steg rullerne i varm olie til de er gyldenbrune. Læg de færdige osteruller på et fedtsugende underlag og server dem varme.
Hvis du har mod på det, så prøv dig evt frem med andet indhold. Jeg lavede for nyligt en variation med revet ost og lidt krydderi.
Skriv gerne hvis du har prøvet dig frem med andet fyld, det er altid rart at få lidt ny inspiration til madlavningen.
SE OGSÅ: Tyrkiske osteruller i ovn
Tusinde tak for endnu en god opskrift.
Mvh Birgit Barut
Velbekommen
Tak for opskrift, kan man evt. lave dem i forvejen og nedfryse dem inden stegning?
Hej Linda, ja det kan du sagtens gøre. Jeg plejer selv at lave en større portion af gangen og nedfryse dem. 😉