Bulgur Pilavi opskrift – Tyrkisk bulgur

bulgur pilavi opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, tyrkisk opskrift med bulgur, bulgur opskrifter, vegetar opskrifter, veganske opskrifter, tyrkisk opskrift, røde bulgur, tyrkisk bulgurret

I får lige endnu en tyrkisk opskrift, denne gang Bulgur Pilavi. Bulgur Pilavi er endnu en af mine favoritter, det smager fantastisk og er en rigtig god erstatning i stedet for ris.

Bulgur pilavi opskrift kan laves på forskellige måder og med forskellige ingredienser (f.eks. oksekød, kylling, kartofler mm.), typisk laver vi den klassiske udgave af retten.

Jeg må hellere lige bemærke, at når jeg ligger opskrifter ud, at lige som der kan være mange versioner af danske opskrifter, gør det samme sig gældende i Tyrkiet. Hvert område og hver husmor har sin måde at lave mad på.

Den version jeg deler, er den jeg har lært at min tyrkiske mand. I det område min bedre halvdel er vokset op er det mere normalt at man spiser bulgur end ris.

Min tyrkiske svigermor laver også ofte bulgur pilavi, men hendes bulgur er mere “våd”, hun tilsætter mere vand.

bulgur pilavi opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, tyrkisk opskrift med bulgur, bulgur opskrifter, vegetar opskrifter, veganske opskrifter, tyrkisk opskrift, røde bulgur, tyrkisk bulgurret

Bulgur Pilavi opskrift (til 4 personer)

Ingredienser:

200 gram bulgur

1 løg

4 spsk olie

2 spsk tomatpure

5 dl vand

1 bouillon

kirmizi pul biber (chiliflager)

salt

Fremgangsmåde:

Start med at hakke løget.

Skyl bulguren i en si. (Kornene har været gennem en afskalnings- og konditioneringsproces, hvor de yderste lag af kornet (avner) fjernes, og resterne af hårde skaldele skal væk, før kornene koges. Skylningen fjerner også eventuelle fremmedelementer som små sten.)

Hæld olie i en gryde sammen smør. Når smørret er smeltet put løg i og rør rundt.

Når løgene er bløde, tilsættes tomatpuré og rørt rundt, lad det trække lidt. Tomatpure er både med til at give bulguren farve, samt trække mere smag frem i retten

Bland bulguren med resten og rør det godt sammen, fyld derefter vand og boullion i gryden. Rør rundt til det begynder at koge og skru herefter ned for blusset, læg låg på gryden og lad det passe sig selv ca. 10-15 min. Rør da rundt og tjek evt om det skal have ekstra vand, tilsæt salt og chiliflager efter smag.

Når vandet er fordampet, sluk for blusset og lad da din bulgur stå og trække yderligere 10-15 minutter inden den serveres.

Bulgur pilavi er en god erstatning i stedet for ris og smager fantastisk sammen med både köfte, kylling og fisk. Skal du/I have en kødfri dag, smager det også lækkert sammen med en god omgang salat og evt tzatziki.

Bulgur pilavi kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, hvis du ønsker at lave en større portion.

SE OGSÅ: Bulgurlu ispanak (Bulgur med spinat)

Billede(r) til dette indlæg er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.




One Reply to “Bulgur Pilavi opskrift – Tyrkisk bulgur”

Skriv et svar