ezme opskrift, meze opskrifter, tyrkiske forretter opskrifter, tyrkisk mad, nemme tyrkiske retter, nemt tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, veganske forretter, tyrkisk tomat dip, tyrkisk tomat ezme, tyrkisk forret med tomat,
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter Vegetar opskrifter

Ezme opskrift

Er du også blevet vild med det røde tilbehør, der bliver serveret sammen med Lavas brød på tyrkiske restauranter. Så skal du prøve denne ezme opskrift.

Ezme opskrift er en opskrift du nemt kan eksperimentere med derhjemme.

Jeg kan se at mine seneste opskrifts indlæg har været yderst populære blandt jer læsere. Hvilket jeg sagtens kan forstå, jeg er nemlig også helt vild med det tyrkiske køkken, som er blandt et af de bedste i hele verden. Jeg vil fremover prøve at bestræbe mig på at få flere opskrifter på bloggen.

Har du været en tur i Tyrkiet og ude at spise på restaurant, kan du ikke have undgået at stifte bekendtskab med ezme. Størstedelen af restauranterne i Tyrkiet serverer som regel en appetizer mens man sidder og venter på sin mad. Typisk bliver der serveret brød, haydari (tyrkisk udgave af tzakiki) og ezme.

Haydari og ezme er bare 2 ud af de mange forskellige slags mezer, der findes i det tyrkiske køkken. Selv om jeg har smagt en del, er der stadig rigtig mange jeg har tilgode.

Er du også blevet vild med den lækre ezme, så er her opskriften, så du selv kan prøve med den derhjemme. Opskriften på ezme kræver meget få ingredienser og tager få minutter at tilberede, men smager himmelsk.

Ezme opskrift:
1-2 pers.

Indgredienser

2 Tomater
1 løg
1 grøn peber/tyrkisk peber
Persille

Salt
Chilipulver
1 tsk tomatpuré

Hak alle grøntsagerne fint eller kom det hele i en blender. Kom til sidst tomatpuréen i så det får den rigtige konsistens. Serveres typisk med lavash brød (tyrkisk fladbrød).

ezme opskrift, meze opskrifter, tyrkiske forretter opskrifter, tyrkisk mad, nemme tyrkiske retter, nemt tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, veganske forretter

Kilde til opskrift helleialanya.bloggersdelight.dk

Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.

1 thought on “Ezme opskrift”

  1. Pingback: Tyrksk brød opskrift (lavas) - Alletiders Bagebog

Skriv et svar