tyrkisk börek opskrift, tyrkisk mad, tyrkiske opskrift, tyrkisk brød, tyrkisk morgenmad, tyrkisk frokost, alanya blog, alanye blogger, tyrkiet blog, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Opskrifter Tyrkiske opskrifter

Hjemmelavet tyrkisk börek opskrift

Dagens opskrift er en af dem jeg er særlig glad for at lave, da den er nem at lave og smager himmelsk, nemlig hjemmelavet tyrkisk börek opskrift.

Det tyrkiske køkken siges at være et de bedste køkkener i hele verdener. Det vil jeg gerne skrive under på. Jeg elsker tyrkisk mad. Jeg har altid godt kunne lide, at prøve mig frem med nye opskrifter, hvad enten det var retter eller desserter. Jeg har nu sat mig for, at jeg gerne ville lære at lave tyrkisk mad. Jeg kan allerede lave nogle tyrkiske retter, men jeg ønsker at lære mere. Jeg vil prøve også at få delt opskrifterne her på bloggen.

Börek kan laves med mange forskellige slags fyld, jeg er særligt glad for börek med fetaost/persille og spinat/løg. Der findes mange forskellige varianter af börek f.eks. sigara börek, su börek og gül börek. Generelt er börek en meget populær spise i hele Mellemøsten.

Tyrkisk börek opskrift med spinat/løg: 


1 pakke filodej (börek dej), indeholdende 6 papirstynde “pandekager”

2 spinathoved/frossen spinat 

3 løg

3 dl mælk

3 æg 

lidt chili

olie til bradepande

evt. smør

Fremgangsmåde:

Start med først at lave fyldet og væsken. Fyldet: skær løgene i terne, svitses til de er klare og tilføj da spinat sammen med chilli. Væske: Pisk mælk og æggene sammen.


Bradepanden smøres med olie og første lag dej ligges i.

Ca. 1/2 dl. væske smøres på dejen med en pensel.

Der tilføjes 1/4 del af fyldet

2. lag af dej ligges i.

Ca. 1/2 dl. væske smøres på dejen med en pensel.

Der tilføjes 1/4 del af fyldet

osv. 

Der sluttes af med det sidste væske. Tilføj evt smør på toppen, hvilket giver en sprød skorpe. Sæt bradepanden i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Tag den ud når den er gylden.

 

Velbekommen
1 thought on “Hjemmelavet tyrkisk börek opskrift”

Skriv et svar