taze fasulye opskrift, tyrkisk bønneret, tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter, tyrkiske mad, tyrkiske retter, nemme tyrkiske opskrifter, tyrkisk ret med grønne bønner, tyrkisk gryderet, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter

Taze fasulye opskrift – Tyrkisk bønneret

Ønsker du at eksperimentere mere i det tyrkiske køkken?

Så er taze fasulye opskrift (tyrkisk bønneret) et godt sted at starte.

En af de første tyrkiske retter som jeg smagte, var taze fasulye! Det er en ret som er nem at lave og som sagtens kan spises hen over et par dage.

Retten kan også sagtens laves uden kød eller med mindre kød. Kød i Tyrkiet er ikke helt billigt og derfor vælger mange tyrkiske husmødre at putte mindre portioner af kød i maden.

Generelt er bønner godt at spise og kan indgå i rigtig mange forskellige retter.

Taze fasulye opskrift

(4 personer – 1 ½ time)

Ingredienser

500 gram snittebønner eller Haricot verts

300 gram oksekød i tern

2 gulerødder

2 løg

2 fed hvidløg

3 tomater eller 1 dåse hakkede tomater

1 1/2 spsk. tomatpure

Olie

1 liter vand

salt og peber

 

Fremgangsmåde

Varm olie, start med at brune kødet. Inden kødet bliver brunt, tilsættes hakket løg og snittet gulerødder.

Skær grønne bønner i stykker af ca. 5 cm, det er vigtigt at enderne skæres fra. Tilsæt bønnerne til kødblandingen, når løgene er gyldne.

Lad det simre 5 minutter, inden tomatpure tilsættes. Rør rundt og lad tomatpure afgive smag ved at svitse den af i bunden af gryden.

Tilsæt ca. 1 liter varmt vand, så retten er dækket af vand. Derefter tilsættes finthakket tomater og hvidløg inden retten sættes til at koge.

Kog retten op ved medium varme og lad den herefter simre i ca. 1 time, indtil bønnerne er bløde. Smag til med salt og peber. Ønskes lidt mere smag i retten, kan chiliflager tilføjes.

 

Tip

Mange tyrkiske husmødre tilføjer citron til retten. Når tomater og hvidløg tilsættes, tilføjes samtidig saften af en ½ citron og den halve citron koges med i retten. Inden servering fjernes citronen.

Serveringsforslag

Retten serveres typisk med tyrkiske ris. Alternative variationer af retten kan laves, ved at udskifte oksekød med kylling eller lam i småstykker.

SE OGSÅ: Kuru fasulye opskrift (Tyrkisk bønneret)

SE OGSÅ: Ramadan brød opskrift

Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.