Alle indlæg Hverdag

Ting du kan lave under Coronavirussen

På ganske kort tid har Coronavirussen vendt op og ned på de flestes alles hverdag. Jeg har i dette indlæg samlet ideer til ting du kan lave under Coronavirussen.

For rigtig mange føles dagene lange lige nu og der er ingen tvivl om det kedeligt for rigtig mange at blive hjemme. Men det nødvendigt vi alle steder i verden lytter efter og retter, jo hurtigere vi kan få sygdommen under kontrol, jo før kan vi komme tilbage til en hverdagen.Derfor kan det være godt med lidt inspiration til ting du kan lave under Coronavirussen.

Mange ansatte har allerede rykket arbejdspladsen hjem, skolerne er lukket i både Danmark og Tyrkiet (og mange andre lande). At en stor del af dagene leves indenfor hjemmet fire vægge, kan føles som en stor begrænsning for mange, særligt også når fysiske sociale kontakt med familie, venner og kollegaer er begrænset.

Personligt har jeg ikke det store problem med at være hjemme. Nuvel jeg elsker at komme ud. Men jeg bruger også en del timer dagligt foran computeren pga. opdatering af mine forskellige hjemmesider. Og jeg har faktisk en del projekter liggende, som jeg længe har udskudt, nu er det tid til at gøre noget ved dem.

Kan du arbejde hjemmefra, er det ikke sikkert dagene føles lige så ensformige. Men jeg ved for mange kan dagene lige nu føles lange, særligt fordi der samtidig er en uvished om hvor længe dette vil stå på. Jeg har i dette indlæg samlet forskellige ideer til ting du kan lave under coronavirussen eller tips til ting du kan lave når du keder dig.

Denne liste har fokus på voksne, der vil også komme en liste med børn:

Ting du kan lave under Coronavirussen

Lav en brainstorm

Lav en ”brainstorm” over mål, som du/I gerne vil opnå. Det kan både være de kortsigtede mål, som hvad tiden skal gå med under Coronavirussens lockdown, men det kan også være mål/drømme for fremtiden.

Selvforkælelse

For mange kan det være svært at finde tid eller overskud til selvforkælelse i daglige. Hvorfor ikke udnytte tiden nu? På med ansigtsmasken som ligger i skabet eller lav en hjemmelavet ansigtsmaske, der findes masser opskrifter online. Giv dig god tid og tag et langt bad. Nyd at du kan bruge tid på at pleje både hud, hår og negle i et afslappet tempo. Du kan også tage et fodbad og få gjort fusserne klar til foråret og sommeren.

Lav mad

Gå i køkkenet og eksperimenter med nye retter. På bloggen har jeg en del opskrifter liggende og flere er på vej. Find alle bloggens opskrifter her. Du kan også støve kogebogen af du fik i julegave for 2 år siden og som siden har stået på en hylde. Eller hvad med at tjekke en af de mange dygtige madbloggere?

Køb takeaway og shop online

Shop dine fødevarer online, så du slipper for at stå i kø i supermarkedet. Er du ikke god i køkkenet eller ønsker du at dine yndlingsrestauranter overlever, så køb takeaway fra din yndlingsrestaurant, der har det virkelig hårdt lige nu. Mange virksomheder heriblandt restauranter og butikker kæmper for overlevelse. Så har du økonomien til det, så bestil gerne et eller flere måltider udefra. Og køb gaver til den kommende fødselsdagsfest, bryllup eller konfirmation online. Eller måske trænger du selv til lidt forkælelse.

Kontakt familie og venner

Brug tiden til at kontakte de folk i dit netværk, som du ikke lige kan tage forbi nu. Du har sikkert en liste af mennesker i dit liv, som du ville ønske du havde mere tid til at snakke med i hverdagen. Grib telefonen, skriv en besked eller send en mail. Det er forskelligt hvordan vi alle reagerer og lige nu. Mange er pt. bange, usikre eller føler sig ensomme. I denne svære ti er det vigtigt vi er der for hinanden! Og man behøver ikke ses fysisk for at være der for sine medmennesker.

Ryd op, gør rent og sorter ud i hjemmet!

Ryd op i garderoben – dette er et af de projekter mange udsætter, men det er så rart når det er overstået. I det hele taget så brug tiden på at rydde op i hele hjemmet og gøre rent. Dine køkkenskabe, bryggers, badeværelse trænger sikkert også til en omgang. Du kan passende få klaret forårsrengøringen nu. Kom igang, det er så dejligt når det er overstået.

Bliv frivillig

Måske er der nogen i dit nabolag eller omgangskreds der har hjælp med indkøb eller luftning af hunden/katten disse dage. Der er et stigende behov for hjælp til alle dem som enten er syge, er i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med Coronavirus. Flere folk på Facebook laver grupper og opslag for at hjælpe folk, som på den ene eller anden måde er ramt af coronavirus eller er i karantæne.

Se film/serier

Se film i nattøj og nyd, at du/I ikke har travlt. Slå væk fra de mange nyheder, det er bare til at få grå hår af. Gå igang med at se en film eller en serie og gerne en af dem med flere sæsoner. Herhjemme er vi glade for Netflix disse dage. Tjek dine tv-kanaler, Youtube, diverse streamingtjenester mm.

Sorter dine billeder

Sorter dine billeder, enten de udprintede eller dem på telefonen eller pc´en. Jeg har pt. over 20.000 billeder liggende på min smartphone, så jeg har nok at gå igang med. Du kan evt. gå i gang med at lave en billedevæg af dine yndlingsbilleder eller få sat dem i album.

Vær kreativ

Begynd at hækle, strikke, male, tegne, klippe, klistre, sæt perler sammen og vær i god tid med gaver til din omgangskreds. Brug de ting, du/I har i hjemmet, som gamle blade, tomme toiletruller(!) og anden emballage fra f.eks. fødevarer, det kunne være marmeladeglas og tomatdåser. Ja, voksne kan også være kreative og det er nu du har tiden til at gå i krig med kreative projekter.

Vær fysisk aktiv

Selv om fitnesscentret er lukket, kan du sagtens være aktiv. Du kan sagtens gå en tur, så længe du holder afstand til dine medmennesker. På Youtube ligger et hav af videoer med hjemmetræningsvideoer og hvis du alligevel bruger en masse tid i køkkenet, så kan træning blive nødvendigt! 😉

Skriv dagbog

Alt det der sker lige nu er overvældende for mange, det er det i hvert fald for mig. Få styr på dine tanker ved at skrive dem ned i din dagbog. Jeg kommer selv den næste tid til at bruge bloggen som dagbog, samtidig med at den fungerer som normalt med oplevelser i Tyrkiet, opskrifter og hverdagstanker fra en udlandsdansker i Tyrkiet.

Læs bøger

Der er ikke noget bedre end at blive helt opslugt af en bog! Jeg har selv et par bøger stående på hylden, som jeg længe har ville læse eller genlæse. Find en bog fra hylden eller bestil lydbøger eller bøger online hos f.eks. Bog & Ide, Arnold Busck eller Saxo. Saxo tilbyder desuden mulighed for streaming af bøger, første måned er gratis og derefter koster det 99 kr pr. måned. Jeg har selv lige benyttet en måneds gratis abonnement hos Saxo Premium, hvor jeg blandt andet fik læst Daniel, ser du månen.

Spil brætspil eller kort

Noget af det jeg husker bedst fra mine sommerferier som barn, var når der var tid til at vi som familie spillede spil. Hver gang jeg er i Danmark for at besøge familien, bruger vi også de fleste aftener på brætspil. Idag bruger flere tid på smartphones og tablets, slip dem og nyd fællesskabet sammen med de kære over et spil. Bor du alene og har ikke nogen at spille med, kan du ligge en kabale eller hygge med puzzlespil.

Gå en tur

Selvom vi rådes til at blive hjemme, kan du sagtens gå ud, du skal bare huske at holde afstand til dine medmennesker. Det er sundt at komme ud og få renset tankerne. Gå en længere tur og nyd dine omgivelser. Kombiner naturaktiviteter med kreativ projekter: Saml for eksempel sten og mal dem.

Dans tosset rundt i hjemmet

Skru op for din yndlingsmusik og fyr den af. Man bliver altid i bedre humør af at danse og lytte til musik. Og med alle de negative informationer vi konstant bombarderes med disse dage, er det vigtigt at prøve at holde sig positiv. Træk gardinerne for og giv den gas.

Makeover af hjemmet

Flyt rundt på møblerne – selv en lille makeover kan få det til at føles som et nyt hjem. Gamle møbler kan hurtigt blive så gode som nye med en gang maling i en spændende farve eller en god ompolstring.

Lær noget nyt

Det er aldrig for sent at lære noget nyt. Det er også et oplagt tidspunkt at lære noget, det kan være at lære at spille backgammon, lære et nyt sprog, lær at strikke osv. Jeg har jævnligt folk der kontakter mig der ønsker at lave en hjemmeside, det er også en mulighed.

Der findes sikkert mange flere ting du lave, dette er bare lidt inspiration. Du behøver ikke holde dig underholdt hele tiden, det er sundt at kede at sig. Og det er sundt for os alle sammen at stoppe op i periode og reflektere over hvad der er vigtigt i livet.
Indlægget Ting du kan lave under Coronavirussen indeholder affiliatelinks