Ülübü piyazi opskrift, tyrkiske bønnesalat opskrift, tyrkiske salata, nemme tyrkiske retter, nem tyrkisk mad, tyrkiske opskrifter, tyrkiske opskrifter med bønner, black eye bønner opskrift, det tyrkiske køkken, vegetar opskrifter, veganer opskrifter, veganske opskrifter, vegetar opskrifter med bønner, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter Vegetar opskrifter

Ülübü piyazi – Tyrkisk bønnesalat

Nogle gange kræver en lækker velsmagende ret ikke mange ingredienser, som f.eks. denne tyrkiske opskrift på: Ülübü piyazi – Tyrkisk bønnesalat.

Så blev det tid til endnu en tyrkisk opskrift her på bloggen og denne gang er det en af mine favoritter – nemlig tyrkisk bønnesalat, som efter min mening med fordel kan nydes hele året rundt.

Dels er bønnerne i denne salat smukke at se på og så smager de himmelsk. Jeg er generelt ret stor fan af diverse bønner. Og så er noget af det positive ved Blackeyed bønner, at de er moderat lave i kalorier.

Er du nybegynder i det tyrkiske køkken eller kan du godt lide nemme retter, så er denne opskrift lige sagen for dig. Den kræver nemlig ikke mange ingredienser og smager fantastisk. Opskriften kan både spises som en ret for sig eller serveres som tilbehør til en hovedret.

Opskrift på Ülübü piyazi

(2 personer – 10 min)

Ingredienser

250 gram forkogte black eye bønner

1 theglas olivenolie (1dl)

½ citron

1 håndfuld hakket bredbladet persille

2 løg

1 spsk. Chiliflager

Salt

 

Fremgangsmåde

Hak løg og persille. Bland løg med chiliflager, lad løgene trække smag og farve fra chiliflagerne.

Bland løgene med de forkogte bønner og hakket persille.

Saften af citron og olie tilsættes salaten, bland det godt sammen og smag til med salt.

Anret salaten på et fad, pynt med chiliflager.

Friskheden fra grøntsagerne og det syrlige fra citron er en god kombination sammen med de sunde bønner.

Serveringsforslag

Bønnesalaten fungerer både som frokostmåltid og forret eller tilbehør til en hovedret.

I denne opskrift er der brugt tørrede black eyed bønner, der er kogt på forhånd. De forkogte bønner, kan man udskifte med bønner på dåse.

Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.Alanyadk.dk, www.danskityrkiet.dk og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.

SE OGSÅ: Tyrkiske linsesuppe med boghvedekerner

SE OGSÅ: Sunde tyrkiske romkugler med græskar