Alanya, Alle indlæg, Hverdag, Oplevelser i Tyrkiet, Rejsetips, Smag på Tyrkiet, Tyrkiet

Markedsdage i Alanya

markedsdage i alanya, marked i alanya om omegn, markeder i Alanya, bazar i alanya, seværdigheder i Alanya, oplevelser i Alanya, gratis oplevelser i alanya, frugt og grønt marked alanya, tekstilmarked alanya, unikke oplevelser i alanya, tyrkisk mad, hverdag i alanya

At tage på marked er en oplevelse i sig selv, når man besøger Alanya.

Stort alle dage i løbet af ugen er der markedsdage i Alanya.

En tur på marked i Alanya, er noget jeg har nydt siden min første ferie til Alanya i 2006. Og på de mange efterfølgende ferier og noget jeg stadig nyder den dag i dag. De første gange jeg var på marked, var jeg 19 år gammel. Jeg husker det der særligt fangede min interesse den gang, var tekstilmarkedet og de mange unikke fund samt kopivarer der kunne købes til billige penge. Året efter arbejdede jeg en sæson som rejseleder i Alanya og der fik jeg for alvor øjnene op for det store udvalg af frugt og grønt. Sammen med en kollega boede jeg lige klods op af tirsdagsmarkedet. Det var en fordel, når alle vores indkøb fra markedet skulle slæbes hjem.

Den dag i dag, er jeg stadig lige begejstret for at gå på marked.

En tur på marked i Alanya

Der er noget særligt at gå imellem de mange boder af frugt og grønt, imens sanserne stimuleres af de mange dufte og farverige frugter og grøntsager. På markederne bliver alle ens sanser påvirket. Det er muligt at smage på deres lokaldyrkede frugter, grøntsager, ost, nødder, turkish delight mm.

På markederne kan man både finde frugt og grønt, samt tøj, tekstil, tasker mm. Her står sælgere ved hver deres bod. Nogle sælger måske kun kartofler, mens andre har et bredt udvalg af krydderier, te, nødder mm.

Særligt grøntsagsmarkederne tiltrækker mange lokale, som her køber ugens forsyning af frugt og grønt. Det er ikke unormalt at se tyrkiske familier komme slæbende fra ugens marked med mange poser eller indkøbsvogne fyldt med frugt og grønt. Når vi har besøg af den tyrkiske svigerfamilie, kan vi også altid være sikre på at de skal en tur på marked. Modsat turisterne som bliver fristet til at købe ved den første og bedste bod, bruger mange lokale gerne et par timer på markedet, for at finde ud af, hvor de får de bedste frugter og grøntsager og til den bedste pris.

Det er de færreste boder på markederne der tager imod kort. Sørg derfor altid for at have kontanter på dig, når du planlægger en tur på marked i Alanya. Særligt ved frugt- og grøntboderne, er det en fordel at have småpenge på sig. Har du ikke kontanter på dig ved ankomst til markedet, plejer der at altid at være bankautomater i nærheden af markedet. Sælgerne skal nok være behjælpelige med at forklare dig, hvor nærmeste bankautomat er.

Jeg ved mange af jer der følger med er glade for at gå på marked. Derfor vil jeg lige lave en påmindelse om at fredagsmarkedet er rykket og søndagsmarkedet er lukket.

Fredagsmarkedet ligger nu i Hacet området ved 35 meter vejen og nær el-kontoret. Fredagsmarkedet er flyttet op i det område, som tidligere dannede rammer for søndagsmarkedet.

Søndagsmarkedet er lukket – om det bliver flyttet til et nyt område i fremtiden, er der ikke kommet nogen udmelding om.

Det område der i mange år har dannet rammer for fredagsmarkedet, skal i fremtiden både indeholde et parkeringshus, bazarområde, biograf og et ”digitalt biblioteksprojekt”. Planen er at fredagsmarkedet også kommer tilbage dertil hver fredag igen.

 Markedsdage i Alanya

Mandag: OBA

Tirsdag: Alanya ved fiskehallerne og Mahmutlar

Onsdag: Kestel, Konakli og Avsallar

Torsdag: Tosmur

Fredag: Alanya (35 meter vejen) og Gasipaza

Lørdag: Cikcilli og Mahmutlar Centrum

Søndag: Lukket

Kort over markeder i Alanya

Ønsker du at besøge et af de mange markeder i Alanya og omegn under din ferie, så kan receptionisten eller de lokale i Alanya helt sikkert guide dig på vej. Ellers så har Emilie Mersch som har Facebook gruppen Alanya råd og vejledning, lavet dette kort med de markeder der er inden for Alanyas byområde (pånær Cikcilli). Bloggen har fået tilladelse til at dele kortet af Emilie.

Ønsker du at se alle markedsdage i Alanya og omegn med adresse og på et digitalt kort, så tjek det her hos Tyrkiaopplevelser.

SE OGSÅ: Oplevelser i Alanya og omegn

SE OGSÅ: Oplevelser i Manavgat og omegn

SE OGSÅ: Oplevelser i Side og omegn
Tagged , , , , , ,