markedsdage i alanya, marked i alanya om omegn, markeder i Alanya, bazar i alanya, seværdigheder i Alanya, oplevelser i Alanya, gratis oplevelser i alanya, frugt og grønt marked alanya, tekstilmarked alanya, unikke oplevelser i alanya, tyrkisk mad, hverdag i alanya
Alanya Alle indlæg Hverdag Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips Smag på Tyrkiet Tyrkiet

Markedsdage i Alanya

At tage på marked er en oplevelse i sig selv, når man besøger Alanya.

Stort alle dage i løbet af ugen er der markedsdage i Alanya.

En tur på marked i Alanya, er noget jeg har nydt siden min første ferie til Alanya i 2006. Og på de mange efterfølgende ferier og noget jeg stadig nyder den dag i dag. De første gange jeg var på marked, var jeg 19 år gammel. Jeg husker det der særligt fangede min interesse den gang, var tekstilmarkedet og de mange unikke fund samt kopivarer der kunne købes til billige penge. Året efter arbejdede jeg en sæson som rejseleder i Alanya og der fik jeg for alvor øjnene op for det store udvalg af frugt og grønt. Sammen med en kollega boede jeg lige klods op af tirsdagsmarkedet. Det var en fordel, når alle vores indkøb fra markedet skulle slæbes hjem.

Den dag i dag, er jeg stadig lige begejstret for at gå på marked.

En tur på marked i Alanya

Der er noget særligt at gå imellem de mange boder af frugt og grønt, imens sanserne stimuleres af de mange dufte og farverige frugter og grøntsager. På markederne bliver alle ens sanser påvirket. Det er muligt at smage på deres lokaldyrkede frugter, grøntsager, ost, nødder, turkish delight mm.

På markederne kan man både finde frugt og grønt, samt tøj, tekstil, tasker mm. Her står sælgere ved hver deres bod. Nogle sælger måske kun kartofler, mens andre har et bredt udvalg af krydderier, te, nødder mm.

Særligt grøntsagsmarkederne tiltrækker mange lokale, som her køber ugens forsyning af frugt og grønt. Det er ikke unormalt at se tyrkiske familier komme slæbende fra ugens marked med mange poser eller indkøbsvogne fyldt med frugt og grønt. Når vi har besøg af den tyrkiske svigerfamilie, kan vi også altid være sikre på at de skal en tur på marked. Modsat turisterne som bliver fristet til at købe ved den første og bedste bod, bruger mange lokale gerne et par timer på markedet, for at finde ud af, hvor de får de bedste frugter og grøntsager og til den bedste pris.

Det er de færreste boder på markederne der tager imod kort. Sørg derfor altid for at have kontanter på dig, når du planlægger en tur på marked i Alanya. Særligt ved frugt- og grøntboderne, er det en fordel at have småpenge på sig. Har du ikke kontanter på dig ved ankomst til markedet, plejer der at altid at være bankautomater i nærheden af markedet. Sælgerne skal nok være behjælpelige med at forklare dig, hvor nærmeste bankautomat er.

Jeg ved mange af jer der følger med er glade for at gå på marked. Derfor vil jeg lige lave en påmindelse om at fredagsmarkedet er rykket og søndagsmarkedet er lukket.

I en længere periode har fredagsmarkedet været flyttet op i Hacet området, hvor søndagsmarkedet var. Men markedet er fra start juli 2023 tilbage i vante omgivelser.

Byggeriet af det nye område i centrum, der både skal indeholde et underjordisk parkeringshus, bazarområde, biograf og et ”digitalt biblioteksprojekt”, er nu nået så langt at markedet er flyttet tilbage, til stor glæde for turister og lokale.

Søndagsmarkedet vender samtidig tilbage i Hacet området hver søndag.

 Markedsdage i Alanya

Mandag: OBA

Tirsdag: Alanya ved fiskehallerne og Mahmutlar

Onsdag: Konakli, Kestel og Avsallar.

Torsdag: Tosmur

Fredag: Alanya centrum og Gazipasa

Lørdag: Cikcilli og Mahmutlar Centrum

Søndag: Alanya – Hacet området (35 meter vejen)

SE OGSÅ: Oplevelser i Alanya og omegn

SE OGSÅ: Oplevelser i Manavgat og omegn

SE OGSÅ: Oplevelser i Side og omegn