Alle indlæg Antalya Oplevelser

Antalya tur, del 3

Så blev det tid til 3. og sidste del af vores Antalya tur – som i den grad var en god og vellykket tur i super godt selskab.

Den sidste dag bød atter på tid i gamle by, men også besøg på 2 forskellige museer. Det første museum var Legetøjsmuseet, der lå tæt ved havnen. Museet byder på et godt indblik i legetøjets historie gennem mere end 100 år og det er på museet muligt at finde legetøj fra flere lande som f.eks. USA, Tyskland, Rusland, Japan, Danmark og Tyrkiet.

Legetøjsmuseum antalya

legetøjsmuseum antalya

legetøjsmuseum antalya

Ikke langt fra Antalyas legetøjsmuseum lå Antalya Marina museum og det kunne vi jo lige så godt besøge når vi var i nærheden. Det skulle vise sig ikke at være helt nemt at finde, da alle skiltene var rimelige misvisende, med hjælp fra de lokale lykkedes det dog. Museet var noget anderledes end vi begge havde forventet og ikke særligt stort. Museet bestod primært af døde udstillede fisk, blæksprutter, krebsdyr og så en enkelt skildpadde.

marina museum antalya

marina museum antalya

marina museum antalya

marina museum antalya
Efter det var de 2 museumbesøg var det tid til at tjekke ud fra hotellet og vi satte snart kursen mod det nede Düden vandfald (det øvre så vi første dag).

düden vandfald antalya

düden vandfald antalya

Eftermiddagen blev brugt på en tur på Aspendos teatret – endnu et af de steder jeg ikke havde sat mine ben siden min tid som guide tilbage i 2007. Jeg kunne her tydeligt mærke at jeg gennem de senere år har fået en bedre forståelse for Tyrkiets historie, og der var ingen tvivl om at teatret blev set med nogle helt andre øjne end for 9 år siden.

aspendos teater antalya

 

aspendos teater antalya

Planen herefter var egentlig at køre hjem, men da vi så et skilt der førte mod en grotte som ingen af os havde set før – så skulle vi da selvfølgelig tjekke den ud. Efter en kørsel som føltes som en evighed (til trods for der efter sigende kun skulle være 18 km), endte vi ved grotten ved navn Zeytintaşı Mağarası. Vi fik en rundvisning af ham der passer på grotten, hvilket var både hyggeligt og super interessant. Vi måtte desværre ikke tage nogen billeder inde i grotten, det var strengt forbudt! I må derfor nøjes med et billede fra indgangen. Men helt sikkert et besøg værd hvis man er på de kanter!

 Zeytintaşı Mağarası

En ny tur venter i denne uge… Hvor tror du at turen går hen?
Skriv et svar