Susam Krokan – tyrkisk sesam snack

Susam Krokan – tyrkisk sesam snack

Susam krokan også kaldet susamlı krokan (på dansk kaldet tyrkisk sesam snack) er en nem snack i det tyrkiske køkken, som kan laves på 15 minutter og kun kræver 3 ingredienser.

Denne snack er nem og hurtig, hvis du lige står og mangler lidt lækkert. Hver gang jeg laver denne opskrift på tyrkisk sesam snack/susam krokan, mindes jeg altid hvordan min mor lavede ristede havregryn, da jeg var barn. Jeg husker dog hun tilførte smør til massen og mange af de tyrkiske opskrifter der findes på susam krokan, skriver da også at man kan tilføje smør hvis man har lyst.

Jeg har endnu ikke prøvet at tilføje smør, da jeg synes det smager fint uden. Men jeg har tilføjet smør til opskriften som valgfri ingrediens, så kan du overveje om du vil prøve det.

Udover udgaven med smør, findes der forskellige udgaver af snacken. Det meste kendte udgave i Alanya og omegn er susamlı pekmezli krokan, hvor der indgår pekmez blandt ingredienserne.

tyrkisk sesam snack, susam krokan, nemme tyrkiske opskrifter, det tyrkiske køkken, dansk i tyrkiet

Tyrkisk sesam snack opskrift

Ingredienser

2 dl sukker

1,5 dl sesam

3-5 dråber citron

1 tsk smør (valgfrit).

 

Fremgangsmåde

Varm sukker ved lav varme på en pande til det begynder at smelte. Når sukkeret er smeltet, tilsæt  citrondråber og rør rundt i sukkermassen. Tilsæt derefter sesamfrøene og blandt det godt sammen.

Fordel herefter massen på et stykke bagepapir. Et godt råd: pas på med at røre massen, da det er brændende varmt.

Massen bliver dog hurtigt kold og stivner. Så imens det er varmt, så skær stykkerne det i den størrelse du ønsker.

Sesam snacksene kan sagtens holde sig nogle dage, opbevar dem blot i lufttæt beholder med bagepapir. Server dem gerne sammen med tyrkisk te.

 

SE OGSÅ: Tyrkiske småkager med æble

SE OGSÅ: Tyrkiske småkager med tahin

SE OGSÅ: Tyrkiske romkugler med græskar

 


error: Content is protected !!