nem tyrkisk linsegryde, Tyrkiske retter med grønne linser, tyrkiske opskrifter med grønne linser, tyrkiske madopskrifter med grønne linser, vegetarisk linsegryde, tyrkisk madblogger, nem tyrkiske mad, tyrkiske gryderetter
Alle indlæg Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter Vegetar opskrifter

Nem tyrkisk linsegryde (Yeşil Mercimek Yemeği )

Lækker nem og mættende tyrkisk linsegryde lavet på grønne linser.

Nem tyrkisk linsegryde er en populær tyrkisk ret i efteråret og vintermånederne. Den mætter godt og er billig at lave.

Normalt når vi bruger linser herhjemme, er det typisk de røde linser, der bruges til f.eks. linsesuppe eller linsefrikadeller. Men jeg har længe ønsket at eksperimentere lidt mere med de grønne linser, særligt fordi de er en god kilde til protein og mætte godt. Vi har i løbet af en uge flere kødfrie dage.

Inspiration til denne opskrift fik jeg af min skønne tyrkiske veninde Hülya. Jeg er glad for hun introducerede mig til retten, for den er virkelig lækker og meget nem at lave.

Mange tilføjer også en kartoffel og/eller en gulerod til retten. Ønsker du dette skal, du blot skære kartoffel eller gulerod i terning og svitse det sammen med løg.

Grønne linser

Grønne linser har et højt indhold af kostfibre og proteiner og er derfor en god kilde til energi. Kostfibrene gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Fordelen ved grønne linser kontra de røde og gule er at de ikke koger ud lige så nemt. Grønne linser er oplagt at bruge som fyld i supper, sammenkogte retter eller kolde i salater. 

Tyrkisk linsegryde opskrift

Ingredienser (4 personer)

2,5 dl grønne linser

4 spsk neutral olie

1 løg

3 fed hvidløg

1 spsk tomatpure

1 boullionterning

1 tsk pulbiber (tyrkiske chiliflager)

1 tsk salt

0,5 tsk peber

1,5 liter vand

Fremgangsmåde

Start med at koge de grønne linser. Skyl linserne godt koldt vand og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Bring vand, salt og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 30-40 min. eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Start med at svitse finhakket løg og presset hvidløg i olie i en gryde.

Når løgene er møre tilsættes tomatpure og røres godt sammen.

Tilsæt dernæst de kogte linser og krydderier – blandt godt sammen. Tilsæt til sidste vandet. Lad det koge ved høj temperatur i ca. 5 minutter og skru derefter ned til middelvarme og lad retten simre i 30-40 minutter.

Server den færdige linsegryde sammen med yoghurt og tyrkisk hyrdesalat.