Lav en nem og velsmagende tyrkisk salat derhjemme med denne Tyrkisk coban salat opskrift.
Denne tyrkisk coban salat opskrift er oplagt som forret eller som tilbehør til en hovedret. Vi bruger den typisk som tilbehør til en hovedret.
Çoban Salatası eller Choban salat er en salat, der stammer fra det tyrkiske køkken og aserbajdsjanske køkken. På dansk kaldet en coban salat eller tyrkisk hyrdesalat (coban betyder hyrde).
En coban salat er en fast salat på menukortet på tyrkiske restauranter. Højst sandsynligt har du også prøvet at være ude at spise på en restaurant, hvor den blev serveret som tilbehør. Det gode ved en coban salat er at den kræver ganske få ingredienser og passer perfekt som tilbehør til de fleste tyrkiske retter.
En typisk coban salat består af finhakket tomater, agurker, lang grøn peber, løg og fladbladet persille. I denne opskrift indgår der ikke persille, men det kan du selv tilføje, hvis du ønsker det.
Er der noget vi danskere er vant til og glade for, så er det dressing på salater. Og jeg har gennem tiden også oplevet mange danskere stå og lede forgæves efter dressingen i tyrkisk buffet. Tyrkerne er ikke vant til at bruge dressing, til gengæld er de gode til at smage deres salater til med citronsaft, salt, olivenolie og evt. granatæblesirup. Denne blanding kan få selv den mest kedelige salat til at smage himmelsk. Det er en god kombination af det søde, sure og salte.
Og skulle du stadig savne en tyrkisk dressing ved siden af salaten, kan jeg anbefale at du prøver med en klassisk tzatziki, hjemmelavet hummus eller Aubergine tzatziki.
Tyrkisk Coban salat opskrift
Ingredienser (4 personer)
1 Agurk
2 mellemstore tomater
2 lange snack pebre
1 mellem løg
1 spsk olivenolie
Salt
1 citron
Evt. Granatæblesirup eller chiliflager
Fremgangsmåde
Hak alle grøntsager fint og bland det sammen.
Tilsæt saften fra en citron, olivenolie og smag til med salt.
Når vi laver salaten herhjemme (eller salater i det hele taget), sætter vi altid granatæblesirup og chiliflager på bordet, så kan folk selv vælge om de vil benytte det og hvor meget. Alt efter om de ønsker salaten lidt spicy eller sødere i smagen.
TIP: Granatæblesirup kan købes hos de fleste arabiske grønthandlere rundt om i Danmark. Ellers kan så fyld kufferten med et par flasker, når du besøger Tyrkiet næste gang.
Billeder til denne tyrkiske opskrift er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.
1 thought on “Tyrkisk coban salat opskrift”
Comments are closed.