tyrkisk linsesuppe opskrift, linsesuppe opskrift, opskrifter med linser, suppe med røde linser, tyrkiske opskrifter, tyrkisk madopskrifter, det tyrkiske køkken, tyrkisk mad, tyrkiske supper, tyrkisk suppe, alanya blogger, alanya madblogger, tyrkiet madblogger, nemme tyrkiske retter, inspiration til tyrkisk mad,
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter Vegetar opskrifter

Tyrkisk linsesuppe opskrift – som min svigermor laver den

Er du også vild med tyrkisk linsesuppe? Her får du en lækker og nem tyrkisk linsesuppe opskrift – som min svigermor laver den.

Denne tyrkisk linsesuppe opskrift, er oplagt som forret og men den fungerer også fint som et måltid i sig selv.

En favoritsuppe herhjemme er uden tvivl Tyrkisk linsesuppe. En suppe der også er at finde på mange tyrkiske restauranter, uanset tidspunkt på dagen. Du forbinder måske suppe med at være noget man spiser til frokost eller aften, men i Tyrkiet er det normalt at spise suppe hele døgnet rundt. Personligt studsede jeg lidt, da jeg første gang fik serveret tyrkisk linsesuppe til morgenmad – men det er lækkert og mættende, så hvorfor ikke?

I Danmark er det normalt at man afslutter en bytur med et besøg hos den lokale pølsemand, 7-eleven, McDonald´s eller et helt fjerde sted, hvor der sælges nem junkfood. Kroppen ofte er i saltmangel efter en druktur og her er fastfood den nemme løsning. Min erfaring med det tyrkiske byliv, er at det er helt normalt at man tager på suppe-restaurant, hvor der som regel findes et bredt udvalg af supper. Da kroppen både har brug for væske og salt, er dette en god løsning.

I denne suppe er der brugt røde linser, men du kan også bruge gule. Røde linser er en god kilde til energi og har et højt indhold af kostfibre og proteiner. Kostfibrene gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse.

Har du fulgt med på bloggen længere tid, tænker du at jeg tidligere har delt en tyrkisk linsesuppe opskrift. Og det er korrekt, for mere end 2 år siden, delte jeg opskriften på nem tyrkisk linsesuppe, som er den opskrift, jeg har brugt indtil min tyrkiske svigermor fik lært mig hendes udgave. Når hun laver suppen, plejer hun at bruge en trykkoger. Jeg har en trykkoger i mit køkken, men jeg er endnu ikke blevet fortrolig med at bruge den.

Tyrkisk linsesuppe opskrift

Ingredienser

2-3 spsk olie

1 løg

1 mellemstor kartoffel

2 dl røde linser

1 spsk tomatpure

1 liter vand

1 bouillonterning

1/2 tsk Chiliflager

Salt og peber

Diverse krydderier

 

Fremgangsmåde

Start med at skylle linser, inden du skal bruge dem. Jeg ved godt der er mange delte meninger, om man bør skylle dem eller ej – jeg gør det altid for en sikkerheds skyld. Som regel når man køber linser, står der også bagpå at de skal skylles i forhold til evt. snavs, små sten etc.

Hak løget og kartoffel fint og svits det i en gryde med olie. Vil du gerne have flere grøntsager i, så kom dem i blandingen. Jeg ved der er mange der tilføjer gulerødder, peberfrugt eller hvidløg. Jeg har et par gange tilføjet broccoli, blomkål eller hvad vi nu ellers lige har haft hjemme.

Ønsker du at tilføre lidt mere syrlighed til suppen, så tilføj tomatpure til grøntsagerne imens de svitses. Tomatpure kan sagtens udlades. Jeg bruger som oftest tomatpure, dels pga. syrligheden og så synes jeg det giver en flot farve til retten.

Tilsæt herefter de skyllede linser, vand og boullionterning og lad det koge i 25-30 minutter. Det plejer at være tid nok til linserne er udkogt. Kan du godt lide suppen lidt grov, kan du lade den være som den er her og bare begynde at smage til. Ønsker du den mere cremet, så blend suppen med en håndmixer. Synes du suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Personligt er jeg selv fan af en suppe har lidt fylde.

Herefter er det tid til at tilsmage suppen. Svigermor smager typisk til med salt, peber og chiliflager. Det er lidt forskelligt hvilket krydderi jeg tilføjer, men typisk bruger jeg salt, oregano, mynte og kirmizi pul biber (chiliflager) og evt. lidt peber.

Server gerne suppen med chiliflager og citron, så dine gæster selv kan justere styrken af deres suppe.

Når vi spiser suppe herhjemme, laver vi typisk en lækker salat sammen med og/eller serverer med noget lækkert brød, dette kunne f.eks. være lavas brød. Typisk har vi også turşu, syltede grøntsager af den ene eller anden slags, på bordet.

Velbekommen!

SE OGSÅ: Tyrkisk syltet rødkål

SE OGSÅ: Tyrkisk linsesuppe med boghvede
Indlægget Tyrkisk linsesuppe opskrift – som min svigermor laver den indeholder affiliatelinks

1 thought on “Tyrkisk linsesuppe opskrift – som min svigermor laver den”

Comments are closed.