Denne tyrkiske suppe med knoldselleri er nem at lave og kan bruges både som en forret og hovedret.
Tyrkisk suppe med knoldselleri er lækker velsmagende og mættende på de kolde efterårs- og vinterdage.
Ærligt må jeg indrømme at jeg i mange år ikke var vild med knoldselleri, efter nogle dårlige erfaringer som barn. Som voksen, har jeg dog lært at holde mere af rodfrugten.
Knoldselleri kan bruges i et hav af opskrifter og er en populær rodfrugt både i Tyrkiet og Danmark. Knoldselleri er en af gode rodfrugter, der har sæson efterår og vinter. I starten af sæsonen sælges knoldselleri oftest med toppen (bladene) på, mens inde i vinteren er det mere normalt kun at se knoldene i supermarkedet eller hos grønthandleren. Rodfrugten kan koges, bages, steges eller spises rå. Knoldselleri indeholder blandt andet en del C-vitaminer, men også en del mineraler og kostfibre.
I dette blogindlæg deler jeg opskriften på knoldselleri suppe, men knoldselleri kan f.eks. også bruges til: æble- og sellerisalat, til rodfrugtmos, ovnbagt knoldselleri med timian og olie, saltbagt knoldselleri, røsti af knoldselleri, boller i selleri osv. Der findes et hav af muligheder, så det er bare med at prøve sig frem. Jeg skal heller ikke afvise at der kommer flere tyrkiske opskrifter med knoldselleri hen over vinteren.
Denne opskrift kan som tidligere nævnt både bruges som forret eller som hovedret. Serveres den som forret er der nok til 4 personer, men som hovedret typisk 2 personer.
Tyrkisk suppe med knoldselleri
Ingredienser (2-4 personer)
1 knoldselleri (ca. 400 gram)
1 mellemstor kartoffel
1 gulerod
1 liter kogende vand
1 boullionterning (kan undlades)
2 spsk mel
1 æggeblomme
1 tsk smør
Salt og peber
Citron
Fremgangsmåde
Start med at vaske grøntsagerne grundigt, skræl dem, skær i fine tern og kom dem i en gryde. Hvis der er blade på din selleri, så vask dem grundigt, hak dem fint og tilsæt dem til gryden.
Tilsæt 1 liter varmt vand sammen med boullionterning, kog det i 10 minutter.
I en skål blander du mel, æggeblomme sammen med lidt vand til en jævn blanding. Tag en skefuld med suppeøsen af det kogende vand, blandt det rundt med din meljævning og hæld det derefter ned i gryden og rør rundt.
Tilsæt smør, smag til med salt og lade det småkoge yderligere i 5-10 minutter.
Server med citron og sort peber.
SE OGSÅ: Tyrkisk linsesuppe – som min svigermor laver den
SE OGSÅ: Salturt med hvidløgsmarinade
SE OGSÅ: Opskriften på tyrkiske ris