danske savn, savn fra dk, savn fra danmark, lakrids, salt lakrids, lakrids i tyrkiet, dansk smørrebrød, dansker i udlandet, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet, dansker i alanya, dansk i alanya, alanya, alanya blog, alanya blogger, fastboende alanya, hverdagen i alanya, livet i alanya, alanya guide,
Alle indlæg Hverdag

En fastboendes danske savn

For nogle dage siden lagde jeg mærke til i en Alanya-gruppe på Facebook, at flere søde rejsende til Alanya, tilbød at tage ting med ned til nogle af de fastboende danskere, når de alligevel rejste herned med halvfyldte kufferter. Det varmede mig at se hvor mange der egentlig var villige til at gøre dette for personer som de ikke kender.

Samtidig med fik det mig til at tænke mig på, hvad jeg egentlig savner fra Danmark. Et savn der altid er sikkert, er salt lakrids – helst i form af Djungelvrål, salte stjerner mm. Jeg ved godt at man kan få tyrkisk Haribo lakrids hernede, det er dog sød lakrids og det er jeg ikke fan af.

I det daglige er der ikke så mange ting jeg savner fra DK. Enten fordi jeg har fundet fine alternativer eller fordi jeg bare har lært at undvære det. Mange gange længes jeg ikke efter det, før jeg ser det,  hvilket sker med jævne mellemrum.

Da turen gik til Nordcypern for nyligt, kom vi ind i et lille marked,  hvor vi fandt dansk ost i form af brie og camembert fra Castello – så der skulle selvfølgelig en af hver med i kufferten.

I sidste uge var en veninde så heldig at få noget forskelligt dansk mad fra nogle danske venner, der havde været hernede på ferie. Blandt maden var rugbrød, pålæg, kærgården, remoulade, ristede løg mm. I mit hoved fik jeg hurtigt plantet tanken om et godt stykke smørrebrød og kom vist mere eller mindre til at invitere mig selv på aftensmad samme aften. Hvad veninden ikke vidste, var at Tea og jeg alligevel havde tænkt os at kigge forbi samme eftermiddag/aften, for at overraske hende med kage og gave i anledning af hendes fødselsdag. Det blev en hyggelig aften med danske rugbrødsmadder og især en mad med roastbeef, remoulade og ristede løg var et stort hit hos os alle.

Kommer jeg forbi et sted hvor der ligger et dansk sladderblad eller er jeg så heldig at få en stak med danske magasiner, så bliver de da også slugt råt og de går gerne på omgang så både jeg og veninderne kan få glæde af dem.

Er jeg en tur i DK, kan jeg hurtigt komme i tanke om en masse jeg savner og så bliver kufferten også fyldt op med lakrids, dansk ost, røget laks, makrel, rugbrød mm. Rugbrødet kan man godt købe hernede, men det hjemmefra smager bare bedre. Jeg tager normalt til DK 1-2 gange om året.

Men der skal aldrig være nogen tvivl om at der nogle danskere, der har fået slæbt lidt for meget dansk mad, danske lækkerier eller måske nogle danske sladderblade, med herned som de ikke ved hvor skal gøre af, så tager jeg eller nogle af mine veninder altid gerne imod. 😉

 
 

 

 

 

 

 

Skriv et svar