Den tyrkiske pizza (også bedre kendt som pide) kan laves med mange forskellige slags topping, denne udgave er tyrkisk pizza med kødfyld.
Tyrkisk pizza kan egentlig bruges til at beskrive 2 forskellige slags pizzaer i Tyrkiet, hhv. Lahmacun og pide.
Lahmacun er et rundt, tyndt stykke dej, toppet med hakket kød, hakket grøntsager og urter, inklusive løg, tomater, persille og krydderier derefter bagt.
Pide er aflang (som en ubåd) med tydelige, lidt opbøjede, sprøde kanter og forskelligt slags fyld.
Både Lahmacun og pide smager skønt. Men jeg foretrækker uden tvivl pide. Er du også vild med pide eller kan du også lide at eksperimentere med tyrkisk mad, så kan jeg kun anbefale at du kaster dig ud i denne opskrift.
Opskrift på tyrkisk pizza med kødfyld
Ingredienser
Dej
Brug grundopskriften på hjemmelavet pizza fra Valdemarsro.
Af en portion, bliver der ca. 4 tyrkiske pizzaer. Erstat gerne 100-150 gram af melet med speltmel eller durummel.
Fyld:
500 gram hakket oksekød (hvis muligt så vælg kalve/lammekød)
2 løg
2 sivri peber (tyrkiske aflange pebre)
1-2 røde snackpeber
1 håndfuld persille (gerne bredbladet)
1 tomat
½ spsk tomatpure
1 tsk paprika
½ tsk chilipulver
1 tsk salt
1/2 tsk spidskommen
¾ dl olie
Revet ost (valgfrit)
Pensling:
1 æggeblomme
1 spsk naturel yoghurt
1 spsk olie
Smør
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen, imens dejen hæver tilberedes fyldet.
- Hak løg, peberfrugter, tomat og persille fint og kom det i en skål med hakket oksekød
- Tilsæt krydderier og olie til kødblandingen og mix det godt sammen. Kødfarsen skal gerne have en blød/våd konsistens. Sæt det gerne på køle, så det kan nå at trække lidt – det er med til at give mere smag).
- Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
- Del dejen op i 4 dele og rul hver del ud i aflang form.
- Lig gerne udrullet dej op på en bageplade beklædt med bagepapir inden fyldet kommes på. Det kan være svære at rykke den ubagte pizza når der først er dej på.
- Smør det rå fyld på midten af pizzaen, ca. 2 cm fra kanten.
- Fold enden på pizzaen sammen i hver side, kanten må gerne gå lidt ind over fyldet.
- Fortsæt med de næste pizzaer, vi plejer at kunne have 3-4 pizzaer på en plade.
- Pensl pizzaer med blandingen af yoghurtblandingen.
- Pizzaerne bages i ovnen i 12-15 minutter, indtil de er gyldne på toppen.
- Ønsker I ostetopping på jeres pizzaer – tag da pizzaerne ud efter 10 minutter, fordel revet ost over pizzaerne og kom dem i ovnen igen indtil osten er smeltet.
- Tip: så snart pizzaerne kommer ud af ovnen, smør da kanterne med smør.
Server sammen med en lækker tyrkisk salat f.eks. Tyrkisk hyrdesalat
SE OGSÅ: Haydari opskrift – tyrkiske fetadip med peberfrugt
Opskriften er lavet i fællesskab af Vorestyrkiet og Danskityrkiet.