Haydari opskrift – tyrkisk fetadip med rød peberfrugt

tyrkisk haydari opskrift, tyrkisk fetadip med peberfrugter, tyrkiske mezer, tyrkiske forretter, cremet fetadip, nem fetadip, rød haydari opskrift, rød tyrkisk dressing, nemme tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter, det tyrkiske køkken, tyrkiske retter

Nem opskrift på haydari – en cremet tyrkisk fetadip med rød peberfrugt.

Jeg er vild med tyrkiske mezer (tyrkiske forretter). Og denne sommer er jeg særligt vild med denne haydari opskrift – en tyrkisk fetadip med rød peberfrugt.

Har du været på ferie i Tyrkiet, har du højst sandsynligt ved et restaurantbesøg fået serveret friskbagt lavas brød sammen med noget dyppelse. Typisk serveres brødet sammen med ezme, oliven, fetaost og haydari. Den udgave af haydari der serveres på restauranterne er oftest en hvid dip, bestående af yoghurt, fetaost, dild samt salt og peber (opskrift på denne udgave kommer snart). Efter min mening er denne udgave af haydari meget bedre, den er mere cremet og har en lækker intens smag.

Haydari virkelig nem at lave – det der tager længst tid er at bage peberfrugterne. Den er god som tilbehør til mange retter, den kan bruges som forret med godt brød til, og den er perfekt som snack til et glas vin. Dippen laves med peberfrugter der er bagt i ovnen, de bagte peberfrugter giver sammen med fetaosten en skøn smag til dippen. Og så er peberfrugten med til at give dippen en flot rød nuance.

Opskrift på Haydari 

Ingredienser

2 røde snackpeberfrugter (ca. 300 g)
400 g fetaost
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg, pressede
Chilipulver og peber

Fremgangsmåde

Start med at skære peberfrugterne i halve og  fjern kernerne. Bag dem på en bageplade med skindsiden. Jeg plejer at bage dem 20-25 minutter ved 200 grader.

Lad de bagte/grillede peberfrugte køle af.

Imens blendes fetaost med finthakket hvidløg, perstille og olivenolie.

Fjern skindet fra de afkølede peberfrugter og kom det i blenderen sammen med de andre ingredienser. Smag til med chilipulver og peber.

De fleste fetaoste er ret salte, så det plejer ikke at være nødvendigt med salt. Synes du ikke at din haydari er cremet nok, kan du tilsætte en lille smule vand.

Haydari kan bruges som tilbehør til grillkødet, sammen med tyrkisk lavas brød eller tyrkisk salat. Denne udgave af Haydari er lækker cremet og fungerer også godt som en dip sammen med grøntsagsstave.

Dippen kan sagtens holde sig i køleskabet i en lufttæt beholder i 2-3 dage.

SE OGSÅ: Tyrkisk ezme opskrift

SE OGSÅ: Yoğurtlu Havuç Mezesi (Gulerods tzatziki)

SE OGSÅ: Tyrkisk rødbedehummus

Opskriften er lavet i fællesskab af Eurodan, Vorestyrkiet og Danskityrkiet.