Kabak tatlisi opskrift – Sødet græskar

kabak tatlisi opskrift, søde græskar, tyrkisk græskar dessert, dessert med græskar, nemme opskrifter med græskar, tyrkiske retter, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, nemme tyrkiske opskrifter, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blogger, madblog tyrkiet

Kan du også godt lide at eksperimentere med tyrkiske opskrifter og har du en sød tand? Så bør du prøve denne opskrift på Kabak Tatlisi – sødet græskar.

Kabak tatlısı er en populær græskardessert i det tyrkiske køkken, som er overraskende nem at lave derhjemme selv. Tyrkiet er kendt for deres meget søde desserter, dette er også gældende for sødet græskar.

Græskar er en populær efterårsspise i Tyrkiet, størstedelen dyrkes i Middelhavsregionen, pga. de lune temperaturer. Græskarkødet bruges til madlavning og desserter. Græskarkernerne tørres og ristes inden de spises som snack, med eller uden salt.

Dagens dessert er en klassisk tyrkisk dessert, som man finder på mange tyrkiske restauranter i efterårs- og vinterperioden. Men som du også nemt kan lave derhjemme selv.

Kabak tatlisi opskrift – Sødet græskar

Ingredienser

  • 500 gram græskar
  • 200 gram sukker
  • Tahin (Tahin eller tahini er fremstillet af ristede sesamfrø. Det kaldes også for sesampasta og anvendes meget i Mellemøsten og Nordafrika.)
  • Valnødder

 

Forberedelse

  • Start med at rense græskar og skær det i grove stykker. Læg dernæst græskarstykkerne i en gryde og hæld sukkeret henover stykkerne – lad det trække i 2-3 timer.
  • Sukkeret trækker væsken ud af græskaret, som giver en sukkerlage, græskarstykkerne senere skal koges i. Når alt sukker er blevet sukkerlage, er det tid til at det skal koges.
  • Græskar og sukkerlage koges ved svag varme i ca. 45-50 minutter, indtil græskarstykkerne er møre.
  • Lad græskarstykkerne køle ned til stuetemperatur inden servering. Server græskarstykkerne med tahin og hakkede valnødder.

 

Serveringstip:

  • Synes du desserten er for sød, kan du eventuelt servere lidt creme fraiche, flødeskum eller yoghurt sammen med.
  • Sødmen kan også mildnes ved at tilsætte saften af ¼ citron, når græskarstykkerne koges.

 

SE OGSÅ: Sunde tyrkiske romkugler med græskar

SE OGSÅ: Sunde romkugler med dadler