Rejsetips til Tyrkiet: 6 ting du bør vide før du rejser til Tyrkiet, Tyrkiet rejsetips, alanya rejsetips, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet,
Alanya Alle indlæg Antalya Istanbul Kappadokien Rejsetips Side/Manavgat

Rejsetips til Tyrkiet: 6 ting du bør vide før du rejser til Tyrkiet

Rejsetips til Tyrkiet. Skal du rejse til Tyrkiet for første gang? Så har jeg samlet en liste med 6 ting du bør vide før du rejser til Tyrkiet.

I dette indlæg har jeg samlet lidt nyttig information og rejsetips til Tyrkiet.

Tyrkiet er et smukt land og har mange spændende turistattraktioner, både naturlige og historiske. Personligt er jeg selv stor fan af at rejse rundt i Tyrkiet. Jeg har gennem årene besøgt flere spændende destinationer i Tyrkiet såsom Istanbul, Kappadokien, Bodrum, Bozcaada, Kusadasi, Antalya, Pamukkale, Konya mm. Og listen over steder jeg ønsker at besøge er stadig meget lang…

Hvis du føler dig eventyrlysten og ønsker at besøge Tyrkiet, så er her nogle ting du bør vide før du rejser til landet:

Rejsetips til Tyrkiet

1. Drik ikke vand fra hanen

Med mindre du ønsker at ødelægge halvdelen af ferien på at rende på toilettet, så undgå at drikke vandet fra hanen. Det er ikke fordi vandet er giftigt, det indeholder bare en anden bakterieflora end danske maver er vant til. Køb derfor vand på flaske.

2. Fysisk intimitet i offentligheden

Selv om tyrkiske folk kan være ganske kærlige, er hengivenhed i det offentlige rum normalt set ned på. Du vil sjældent se et par kysse lidenskabeligt på gaden. Det er dog acceptabelt i landet at holde hænder, men medlemmer af LGBT-samfundet, der udviser nærhed får nok den almene tyrker til at rynke på panden. Vær også opmærksom på alt efter hvor du befinder dig i Tyrkiet, hvor åbne de er. Der er for eksempel områder i Tyrkiet, hvor de er mere troende som f.eks. Konya.

3. Undgå stoffer

Jeg har gennem mine mange år i Tyrkiet hørt flere tyrkere der benytter sig af rusmidler, men jeg har også hørt om flere der har fået meget hårde fængselsdomme for det. Tyrkiet har en meget streng Nul-tolerance politik for salg af narkotika og stofbrug. Alkohol og rygning er dog helt fint. Hvis du bliver dømt for narkobesiddelse i Tyrkiet, vil du som det mindste få en stor bøde, og i værste tilfælde få en fængselsstraf mellem fire og tyve år.

4. Påklædning

Størstedelen af Tyrkiets befolkning bekender sig til islam, nogle mere troende end andre og jeg mener at vi skal vise respekt overfor den tyrkiske befolkning. Alanya, hvor jeg befinder mig, er en turistby og her er de vant til at se lidt af hvert. Men husk at vise respekt både overfor omgivelserne. Om det er i Tyrkiet, Thailand eller Danmark. Man går bare ikke rundt på gaden, i butikker eller andre lignende steder kun iført badetøj. Igen er der forskel på hvert område, tjek gerne området i Tyrkiet du skal rejse til i Tyrkiet ud inden afrejse, så du ikke kommer til at støde nogen.

5. Hav altid kontanter på dig

I Danmark er vi vant til at kunne betale det meste med kort eller Mobilepay. Når du besøger Tyrkiet, så husk kontanter. Selvom mange steder efterhånden tilbyder kortbetaling, er det stadig ikke alle. Særligt er det en god ide at have kontanter med når du skal på marked/bazar, køre med taxa eller offentlig transport, men der kan også være butikker, hoteller og restauranter der ikke tager imod kort.

6. Husk forsikringen

Sidst men ikke mindst, husk forsikringen. Det gule- og blå sygesikringsbevis dækker ikke i Tyrkiet!!!! Det gule- og blå sygesikringsbevis dækker ikke i Tyrkiet og det er derfor vigtigt at man tegner en rejseforsikring som dækker i Tyrkiet. Tyrkiet bliver kaldt Udvidet Europa hos de fleste danske forsikringsselskaber. Læs også Har du styr på din rejseforsikring?

Kilde: Flypenge.dk

Indlægget Rejsetips til Tyrkiet: 6 ting du bør vide før du rejser til Tyrkiet indeholder affiliatelinks