når ude bliver hjemme, udlandsdansker, dank i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, bosat i udlandet
Alanya Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Livet som udlandsdansker – når ude bliver hjemme

Hvert år rejser et stort antal danskere ud fra Danmarks grænser, for at bosætte sig i udlandet i en længere eller kortere periode. Nogen vender tilbage efter en periode med en masse oplevelser i bagagen, mens andre finder livet i udlandet mere interessant og bosætter sig der.

Grundene til udlandsopholdene er mange, for nogle er det arbejdsmulighed der byder sig, for nogle er det en flugt fra hverdagens tomrum i Danmark, mens andre rejser ud i verden på jagt efter nye eventyr. Hvert år vælger en del sygdomsramte danskere også at bosætte i udlandet pga. klimaet eller vejret er bedre for deres helbred.

Når ude bliver hjemme…..

Jeg har selv været udlandsdansker af 3 omgange. Min første gang i 2007, hvor jeg arbejdede i Alanya som guide. Anden gang i 2009, hvor jeg boede i Malmø i knap et år og pendlede mellem Sverige og Danmark for at arbejde. Mit seneste udlandseventyr startede i 2015, hvor jeg rejste til Tyrkiet på en one way billet. Og som jeg har det nu, kommer jeg til at være udlandsdansker resten af livet. Men ingen ved hvad fremtiden bringer? Det har år 2020 særligt bevist.

Men hvordan er det når ude bliver hjemme og hvad med savnet til Danmark?

For mit vedkommende faldt jeg for Alanya/Tyrkiet, første gang jeg rejste hertil i 2006 og siden har jeg rejst til landet flere gange årligt. Jeg stoppede med at tælle antallet af rejser for år tilbage, men det er blevet til mange rejser.

Imens jeg stadig boede i Danmark talte jeg uger/dage imellem mine rejser, der skulle helst ikke gå for længe imellem hver rejse. Når jeg ikke rejste knoklede jeg igennem, for at kunne spare sammen til den næste rejse og for at kunne opbygge en opsparing til når jeg en dag var klar til at tage springet.

Når jeg satte mig i flyveren til Tyrkiet, kunne jeg mærke at det føltes rigtigt og så snart den bil eller bus jeg kørte med, kom tættere på Alanya kunne jeg mærke følelsen af hjemme. Ikke fordi at jeg ikke følte mig hjemme i Danmark, men Alanya blev meget hurtigt et sted hvor jeg også følte mig hjemme. Hvilket også var en af de største grunde til at jeg for over 5 år siden flyttede til Alanya. Og som man siger hjem er der hvor hjertet er.

At jeg følte mig hjemme, da jeg flyttede til Alanya, gjorde også at det var nemmere at falde til og det der egentlig fyldte mest de første måneder var alt det praktiske som leje af bolig, forsikring, opholdstilladelse mm.

Nogle vil måske sige at Alanya er alt for turistet og ikke viser det sande Tyrkiet. Til dels er det rigtigt, her møder øst og vest i den grad hinanden, det positive for mig er at man her kan opleve det bedste (og også værste ikke at forglemme) af 2 verdener. Jeg rejser en del rundt i Tyrkiet, når muligheden byder sig og hvert år bliver svigerfamilien i centrum af Tyrkiet også besøgt. Samtidig med er jeg i Alanya hele året rundt, så jeg oplever også byen på en anden måde end de turister der er her et par uger årligt.

De typiske spørgsmål

Savner du ikke at komme hjem til DK? Hvor ofte er du hjemme? Spørgsmål som disse er helt normale i min hverdag og selvom jeg til tider bliver træt når jeg har fået spørgsmålene flere gange på en dag, svarer jeg altid pænt.

I forhold til hvor ofte jeg er hjemme, så er jeg hjemme hver dag. Min hverdag og mit hjem er i Alanya. Når det er sagt omtaler jeg stadig Danmark som hjemme. I mit hoved ser jeg det som jeg har hjemme i 2 lande. Igen hjem er hvor hjertet er, og både i Tyrkiet og Danmark har jeg nogle mennesker der betyder alverdens for mig og som giver mig følelsen af at være hjemme.

At flytte til udlandet og starte på en frisk i et nyt land er en af de mest skræmmende, men også en af de mest oplivende ting, du kan gøre for dig selv. Hvert fald efter min mening – og drømmer man om at flytte til udlandet, så kan jeg kun anbefale at man gør noget ved drømmen.

Har du spørgsmål til at flytte til Tyrkiet/udlandet, så er du altid velkommen til at sende en privat besked via Facebook eller skrive en mail til danskityrkiet@gmail.com

Læs også: Er jeg glad for at bo i Tyrkiet?