sunde romkugler med dadler, dadelkugler, sunde romkugler, sunde snacks, abrikoskugler, alanya blog, alanya blogger, sunde opskrifter, dansk i tyrkiet, dansk i alanya, dansker i tyrkiet, dansker i udlandet, udlandsdansker tyrkiet, udlandsdansker blog
Alle indlæg Brød og kager Opskrifter

Sunde romkugler med dadler

SÅ fandt endnu en opskrift vej til bloggen og denne omgang, ikke en tyrkisk opskrift – men en opskrift til den søde tand, nemlig dadelkugler også kaldet sunde romkugler med dadler.

For et par måneder siden var jeg hjemme hos en veninde, som servede de lækreste sunde romkugler med dadler også kaldet dadelkugler. I øjeblikket sælges dadler i stor stil i de fleste supermarkeder, da det er en populær spise under ramadanen.

For nogle dage siden kastede jeg mig selv ud at lave en omgang hjemmelavede dadelkugler. Jeg havde fået en opskrift af min veninde (som hun havde fået af sin veninde) og derudover havde jeg fundet en opskrift på Valdemarsro. Ud fra de 2 opskrifter, fik jeg sammensat min egen variation, som jeg synes blev ret vellykket.

Ingredienser til sunde romkugler

  • 200 gram dadler
  • 50 gram abrikoser
  • 1 spsk kokosolie ( kan undlades)
  • 3 spsk kokosmel
  • 20 mandler
  • 1 tsk vaniljepulver. Hernede kommer vaniljepulver i breve, så der brugte jeg et brev.
  • 50 gram usødet kakaopulver

 

Fremgangsmåde

Start først med at udstene dadlerne og kom dem i en blender sammen med abrikoser, kokosolie, kokosmel, mandler, vanilje og kakaopulver. Herhjemme er vi ret vilde med smagen af dadlen, så jeg valgte at tage ca. 1/4 del af dadlerne fra, inden jeg blendede alle ingredienserne sammen i blenderen. De dadler jeg havde taget fra, valgte jeg at skære lidt groft og derefter tilsætte det til blandingen. Jeg synes det giver lidt mere bid i dadelkuglerne. Dette kan selvfølgelig undlades og man kan vælge at blende det hele sammen på en gang.

Derefter rullede jeg dem i små kugler og vendte dem i kokosmel. Konsistensen er lidt blød efter blendingen, det kan derfor hjælpe at sætte dem i køleskabet 1 times tid inden de skal nydes.

Dadelkuglerne  kan med fordel tilsættes smagsstoffer:

Revet appelsinskal

Romessens

Lakridspulver

Kanel

Tørret hindbær

Osv.

Mulighederne er mange og det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg har selv et par bøtter lakridspulver stående som jeg har fået i gave. Jeg er helt vild med lakrids og jeg tænker næste gang der skal laves dadelkugler, skal en stor del af dem rulles i lakridspulver.
 

Skriv et svar