alanya julemarked 2019, alanya julemarked 2019, jul i alanya, julebazar i alanya, julestemning i alanya, alanya julebazar 2019, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, udlandsdansker blog
Alanya Alle indlæg Oplevelser Udlandsdansker

Alanya julemarked 2019 – en årlig tradition

Ligesom en stor del af Alanyas befolkning, har jeg denne weekend brugt tid på Alanya julemarked 2019.

At tage på Alanyas årlige julemarked, er blevet en hyggelig tradition i december måned. Jeg var for første gang på julemarked i Alanya i 2015 og siden da har jeg trofast været afsted hvert år.

De seneste år har jeg haft manden med, men jeg må nok ærligt indrømme at jeg når går mere op i det end ham. Dels fordi han ikke har den store interesse i julen og så er han ikke fan af så store forsamlinger.

Julemarkedet i Alanya, som dette år blev holdt for 10. gang, blev i år holdt over 2 dage, hvor det tidligere kun har været 1 dag. Jeg nåede at besøge julemarkedet begge dage og der var spækket med gæster begge dage, så det har kun været en god ide at forlænge med den ekstra dag. Det hjalp nok også på antallet af besøgende at vejret har været godt denne weekend.

På den førstedagen af julemarkedet havde jeg taget svigerfar og mand med, men da særligt svigerfar ikke viste den store interesse for julemarkedet, var vi der ikke så lang tid. Det var helt fint med mig, da jeg allerede havde planlagt at skulle forbi julemarkedet dagen efter med en af mine yndlingspersoner, nemlig Jasmin på 10 år.

Jasmins far er fra Tyrkiet, hvor moderen er dansk ligesom jeg og er der noget Jasmin kan lide så er det hygge, jul og bruge tid sammen med mig. At Jasmin for nogle måneder siden har fået sin første mobil, er blevet aktiv på Instagram, gør også at hun er blevet ekstra glad for at tage en masse billeder af de ting hun oplever.

Modsat dagen før, hvor vi var gået meget hurtigt igennem julemarkedet, uden at se særlig meget af hvad der blev solgt i diverse boder, brugte Jasmin og jeg mere tid på at studere udvalget nærmere. Og der var da også tid til at få smagt på lidt af de ting der blev solgt på julemarkedet heriblandt sarma, börek og icli köfte – ikke hvad man forbinder med jul, men det smagte godt.
Det er altid lidt sjovt at være på julemarkedet, for det som vi der er opvokset med jul forbinder med julen, forbinder tyrkerne med nytår. På det store juletræ står der da også Mutlu yillar (Godt nytår), hvilket også ses ved mange boder. Tyrkerne fejrer jo ikke jul, men den kommercielle del af julen har de alligevel taget til sig. De kalder det bare fejring af Nytåret.

Her er lidt billeder fra min tur på Alanya julemarked 2019:

Julemarkedet er organiseret af Alanya Udlændinge Komité i fællesskab med Alanya kommune, overskuddet fra arrangementet går til velgørende formål. Tiltaget er rigtig godt og derfor tager jeg (ligesom så mange andre) traditionen tro også forbi julemarkedet hvert år.

Alanya har i mange år været en kombination af mennesker fra mange forskellige lande og dette er en god måde at prøve samle dem. Rundt på markedet kan man da også finde flere landes boder der fremviser deres landes juletraditioner og hvor der bliver solgt håndlavede julegaver, julepynt, juledekorationer og souvenirs, såvel som traditionelle drinks, mad, kager og snacks.