Fasulye Piyazi opskrift/ Tyrkisk bønnesalat med hvide bønner er den nyeste tyrkiske opskrift på bloggen, til dig der ønsker at eksperimentere med det tyrkiske køkken.
Denne fasulye Piyazi opskrift er en nem og tilgængelig tyrkisk ret, som kan spises hele året rundt.
Når temperaturen er så høj som den er i øjeblikket her i Alanya, er det ikke de store tunge måltider man kan få ned – eller jeg kan hvert fald ikke. Denne tyrkiske bønnesalat med hvide bønner er derfor en lækker og nem løsning.
Bønnesalaten fungerer både som frokostmåltid og forret eller tilbehør til en hovedret. Og den kan serveres med eller uden æg, alt efter hvad man er til. Selv er jeg fan af at spise den med æg, men som sagt fungerer den også fint uden. Til gengæld er jeg ikke så stor fan af tomat, så hvis det kun er mig der er hjemme, så laver jeg den uden tomat.
Fasulye Piyazi opskrift / Hvid bønnesalat
(2 personer – 15 min)
Ingredienser
250 gram forkogte hvide bønner
1 løg
1 tomat
1 håndfuld hakket bredbladet persille
1 grøn snackpeber
2 æg
1 citron
1 tyrkisk teglas olie (1 dl)
3 spsk tahin
Salt
Fremgangsmåde
Kog æg til de er hårdkogte.
Imens æggene koges, hakkes løg, tomat, persille og snackpeber. Bland det sammen med de forkogte hvide bønner.
Saften af citron og olie tilsættes salaten, bland det godt sammen og smag til med salt.
Anret salaten på et fad, hæld tahin over. Pynt med æg skåret i både eller skiver.
Friskheden fra grøntsagerne, det syrlige fra citron og den nøddeagtige smag af tahin er en god kombination sammen med de sunde bønner.
I denne opskrift er der brugt tørrede hvide bønner, der er kogt på forhånd. Et nemt alternativ er at anvende 2 dåser Cannellini bønner á 400 gram.
Dele af dette indlæg er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.