garnbutikker i ALanya, garnbutikker i tyrkiet, købe garn i Alanya, købe garn i tyrkiet, billigt garn tyrkiet, shoppingtip alanya
Alanya Alle indlæg Hverdag

Garnbutikker i Alanya – billigt garn i Tyrkiet


Garn er noget rigtig mange strikke- og hækle kyndige fylder kufferten med, når de besøger Alanya.

I denne guide har jeg samlet et stort udvalg af de mange garnbutikker i Alanya området.

Igennem årene er jeg flere gange blevet spurgt til hvor der ligger garnbutikker i Alanya og omsider har jeg fået taget mig sammen til at lave en liste. En liste der dog skulle vise sig at blive længere end jeg selv havde regnet med. Der ligger nemlig mange flere garnbutikker i Alanya, end man lige regner med. Nogle af dem er små hyggelige rodebutikker, mens andre har et ret stort sortiment fra gulv til loft og løbende får varer hjem. Prisen er mere eller mindre ens alle steder, typisk langt under halv pris i forhold til DK og nogle steder op mod 60-70% sammenlignet med priserne i DK. Garn i det hele taget er meget billigt i Tyrkiet, og kvaliteten er også god.

Jeg elsker hjemmestrik og hæklede ting. Men jeg har ikke selv nok øvelse til at jeg kan kaste mig ud i særlig store projekter. Og lige nu er tiden ikke til det. Heldigvis har vi skønne personer i vores netværk der er kreative. Vores piger har fået lidt forskellige hjemmestrikkede og hæklede ting, som alle har gjort og/eller stadig gør stor lykke!

Men selvom jeg ikke har meget erfaring, så ved jeg det er et af de områder, hvor man kan gøre sig en god handel. For år tilbage inden jeg flyttede til Alanya, havde jeg en periode, hvor jeg sammen med min bedste veninde strikkede pandebånd i perlestrik og solgte i Danmark via Trendsales og samt i lille biks på Nørrebro. På det tidspunkt fyldte vi begge kufferterne med garn, hver gang vi var på ferie i Alanya. 

Køb garn i Alanya

Som tidligere nævnt, så blev listen lidt længere end regnet med. Jeg har derfor valgt at dele op i de forskellige byområder. Ved hver butik har jeg vedhæftet link lokation. Og har jeg kunnet finde enten Facebook eller Instagram profil er denne også blevet tilføjet. 

Skulle der være butikker som ikke er på listen, så kontakt mig gerne, så de kan komme på. ligeledes hvis I ved at en butik er lukket.
Jeg har billeder af lidt af butikkerne. Jeg skal nok prøve at tage flere, i takt med jeg kommer rundt i Alanya. Men skulle nogle af jer ligge inde med billeder af butikkerne enten inde- eller udefra, så vil jeg være meget taknemmelig, hvis I vil dele dem med mig.

Listen består af:

  • Garnbutikker i Alanya
  • Garnbutikker i Cikcilli
  • Garnbutikker i Oba
  • Garnbutikker i Tosmur
  • Garnbutikker i Mahmutlar

Garnbutikker i Alanya

Samanyolu YÜN.

En af de mest populære garnbutikker i Alanya særligt blandt danskere, er denne der ejes af Sevgi Topçu. Hun har et stort udvalg af de fleste typer garn. Meget fint kvalitetsgarn, som særligt skandinavere gerne vil eje. Hun er noget af det sødeste, hun gør alt for at få det hjem hvis man har specielle ønsker. Hun får hele tiden nyt garn hjem og har netop offentliggjort på Facebook butikken nu får deres egen produktion af garn. Jeg har selv handlet hos hende flere gange i løbet af årene, enten garn til mig selv eller for gode venner og jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger.

Find lokation for Samanyolu Yün her

Følg Samanyolu Yün på Facebook her

Yavuzlar Iplik

Denne garnbutik ligger ganske tæt på vores hjem, et område hvor ikke så mane turister finder hen. Men alligevel tiltrækker denne garnbutik mange udlændinge og får rigtig varme anbefalinger af flere danske strikkekyndige. Lille butik med stort udvalg og hun har også garn med egen label, man ikke ser andre steder. Bemærk der er 2 butikker med dette navn. Denne inde i Alanya og en i Cikcilli.

Find lokation for Yavuzlar iplik

Følg Yavuzlar Iplik på Facebook her

Rengarenk Tuhafiye & Bebe

Denne mindre garnbutik er også en der ligger i vores område og ikke langt fra tekstilmarkedet om tirsdagen. Butikken sælger en kombination af garn og lidt baby- og børnetøj. Udvalget er ikke så stort og jeg har en fornemmelse af de fleste kunder er lokale. Butikken dukker ikke lige umiddelbart op på Google, men jeg har tagget lokationen på en nabobutikken.

Find lokation for Rengarenk Tuhafiye & bebe her

Alanya Alize Yarn & Wool

Denne garnbutik blev jeg selv først gjort opmærksom på for ganske nyligt, men den er ganske populær blandt mange danskere. Butikken har et lækkert velassorteret udvalg af garn og er yderste behjælpsomme. Butikken ligger i centrum, ikke langt fra Bella Donna hamam. Gamze Yagan og Urd er skønne mennesker som taler flydende engelsk forøvrigt.

Find lokation her

Følg på Facebook her

Ipek Yün e tuhafiyr

Denne butik er også kendt som far og søn garnbutik og er for mange et must at besøge på ferien i Alanya. Her er der mildest talt garn fra gulv til loft og der kommer løbende nye varer hjem. Ejerne er yderst behjælpsomme, der er altid en fornøjelse at komme i butikken, som er en garnmekka for rigtig mange.

Find lokation her

Hobby Tuhafiye

En mindre garnbutik der ligger på samme gade som far og søn garnbutikken. Butikken er ikke stor, men udvalget er fint og består blandt andet af 100 % uld, 100 % bomuld, baby- og strømpegarn.

Find lokation her

Mihrini Atolyesi

Dette er en af de små butikker i Alanya, hvor man skal bevæge sig rundt i Alanyas mange små sidegader for at finde. Jeg går selv ofte forbi den når jeg går tur, men det er ikke et område hvor der normalt kommer så mange turister. Forretningen er ikke ret stor, men hun har mange spændende ting.

Følg på Instagram, hvor du også finder lokation

Eminem Yün

En mindre garnbutik liggende på Kleopatra siden. E fint mindre udvalg, men er man på udkig efter noget specielt garn, kan en af de større garnbutikker anbefales.

Mor Tuhafiye

Her finder man både et udvalg af garn og lidt andre forskellige hobbyting heriblandt perler, knapper, lynlåse, broderigarn mm. Trænger du til nye hæklenåle eller strikkepinde, er der desuden også et stort udvalg af det.

Find lokation her

Ibat Tuhafiye

Ibat garnbutik er en mindre garnbutik på 25 meter gaden, der udover at sælge garn også har et stort udvalg af tørklæder.

Find lokation her


Lavinia Yün

En mindre garnbutik der ligger i den vestlige del af Alanya, ikke langt fra Sunway Apart hotel. En populær butik blandt mange skandinavere. Bemærk at der er 2 garnbutikker i Alanya området der hedder Lavina Yün.

Find lokation her

Mini tuhafiye

Mindre garnbutik centralt placeret i Alanya, lige skråt over for restauranten Found by lost. Butikken har et lille udvalgt af garn og sælger derudover en masse forskelligt sytilbehør, tørklæder mm..

Find lokation her

Garnbutikker i Cikcilli

Yavuzlar İplik Alanya

Garnbutik i Cikcilli som både er populær blandt lokale og turister. Butikken tilbyder et stort udvalg af garn, knapper, hæklenåle, hanke til tasker mm.

Find lokation her

Garnbutikker i Oba

Lavinia Yün Tuhafiye

Garnbutik i Oba, ikke så langt fra det ugentlige torsdagsmarked, hvor det er muligt at findes lidt forskelligt garn.

Find lokation her

Happy Kids

Butikken ligger ved siden af Emerald Garden og det tidligere Seasons. Butikken har et blandet udvalg af garn og forskellige tilbehør til hobby projekter.

Følg på Facebook, hvor du finder lokation.

Garnbutikker i Tosmur

Yildiz Tuhafiye & Yün

Shop billigt garn i Tosmur hos Yildiz Tuhafiye & Yün. Kombiner evt. besøget med en tur på det ugentlige marked i Tosmur – se markedsdage i Alanya

Find lokation her

Garnbutikker i Mahmutlar

Kumru Hobi Evi Yarn Shop

Denne garnbutik i Mahmutlar, får meget ros for deres store udvalg af garn til gode priser. Og et oplagt besøg, hvis man er på de kanter og ikke ønsker at skulle ind i centrum af Alanya. Stor flot butik, som er godt organiseret og som er nem at overskue.

Find butikken på Facebook her

Find lokation her