Tyrkisk salat med grillet peberfrugt

Tyrkisk salat med grillede pebre, tyrkisk pebersalat, tyrkiske opskrifter, tyrkiske retter, tyrkiske mezer, nem tyrkisk mad, tyrkiske forretter, tyrkiske madopskrifter, opskrifter med rød peberfrugt, nem tyrkisk mad, tyrkisk madblogger, tyrkisk salat med grillet peberfrugt

Er du også vild med det tyrkiske køkken og i særdeleshed tyrkiske mezer, så er det her en opskrift lige for dig.

Nem og lækker opskrift på tyrkisk salat med grillet peberfrugt, på tyrkisk kaldet Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası.

For dem der har fulgt bloggen længere tid, kan det ikke komme som nogen overraskelse at jeg er vild med tyrkiske mezer. De tyrkiske mezer kan sammenlignes med tapas, hvor man får en masse små skåle serveret med en masse lækkert.

Igennem tiden har jeg da også delt flere opskrifter som kan bruges til en tyrkisk tapas bord. Blandt de meste besøgte er tyrkisk gulerods tzatziki, Haydari med grillede pebre, Rødbedehummus og ezme opskrift.

Da vi lavede tyrkiske mezer herhjemme for nyligt, kastede jeg mig ud at eksperimentere med denne Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası. På dansk oversat til tyrkisk salat med grillede pebre. En nem salat der fungerer perfekt som en del af tyrkisk meze bord eller som tilbehør alverdens mad. Vi har efterfølgende lavet den flere gange, den smager herligt.

I opskriften er der nævnt persille og dild, har du ikke det. Kan du sagtens udskifte med de krydderurter du har derhjemme eller synes godt om. Krydderurter kan også helt undlades.

Opskrift på tyrkisk salat med grillede pebre

Ingredienser (4 personer)

5 røde snack peberfrugter

ca. 1 tsk hakket persille

ca. 1 tsk hakket dild

Saften fra 1/2 citron

2 hvidløg

2 spsk olivenolie

Salt

Valnødder (valgfrit)

Fremgangsmåde

Start med at skære peberfrugterne i halve og fjern kernerne. Placer dem på en bageplade med skindsiden op og bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Lad de bagte/grillede peberfrugter køle af. Imens kan du bruge tiden på af knuse hvidløg, hakke persille og dild.

Når peberfrugterne er tilstrækkeligt kølet af fjernes skrællen på peberfrugterne. Skær derefter peberfrugter i mindre stykker og kom dem i en skål. Tilsæt det hakkede persille, dild, olivenolie, citronsaft og hvidløg. Bland det godt sammen og smag til med salt.

Anret den tyrkiske pebersalat på en tallerken og drys gerne lidt grofthakkede valnødder over.