Der findes et hav af tyrkise mezer (forretter), en af mine favoritter er Yoğurtlu Havuç Mezesi (Gulerods tzatziki).
Gulerods tzatziki er nem at lave og kræver få ingredienser.
For lidt tid siden inviterede jeg nogle forskellige skønne kvinder hjem til mig, for vi skulle eksperimentere med tyrkisk mad. Dagens/aftenens tema var tyrkiske mezer heriblandt Avokado salatasi, Ezme, Sigara börek, Hummus, Patlican Ezmesi (aubergine salat med yoghurt), Yoğurtlu Havuç Mezesi.

Opskrifterne var valgt efter hvad de forskellige hver især godt kunne tænke sig at eksperimentere med. Derfor er nogle af opskrifterne nogle har jeg tidligere skrevet om på bloggen, de andre vil komme lidt løbende over den kommende tid.
En af de opskrifter der stod højest på min liste var Yoğurtlu Havuç Mezesi (Gulerods tzatziki).For en del år siden smagte jeg den lækreste Yoğurtlu Havuç Mezesi og siden har jeg desværre fået nogle kedelige udgaver. Jeg ville derfor gerne have afprøvet om det egentlig var så godt som jeg huskede.
Jeg fandt en opskrift i Mit tyrkiske køkken af Rukiye Benli som inspiration, men har ændret den lidt så den passer med de ingredienser vi normalt har herhjemme. Og det lykkedes mig faktisk at få lavet en udgave der mindede utrolig meget i smagen af den jeg havde fået år tilbage.

Gulerods tzatziki / Yoğurtlu Havuç Mezesi opskrift
2 store gulerødder
1-2 hvidløg
2-3 dl naturel yoghurt
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde
Start med at rive gulerødderne og hvidløg og steg det ved svag varme i lidt olivenolie.

Når det er ved at blive mørt sættes det til afkøling.

Når det er kølet af, blander du det med yoghurt til det får en passende konsistens og til sidst smages det til med salt.

SE OGSÅ: Tyrkiske osteruller i ovn