Tips til tosproget forhold, alanya blog, alanya blogger, kærlighed i tyrkiet, kæreste i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, tyrkiske forhold
Alle indlæg Hverdag

Tips til tosproget forhold

Kærligheden kender ingen grænser og hvert år finder mange danskere kærligheden uden for Danmarks grænser. I dette indlæg har jeg sat fokus på tips til tosproget forhold.

Bare her i Alanya, finder mange hvert år kærligheden. Jeg selv har også fundet kærligheden her for knap 4 år siden, hvoraf ca. 1/2 år som ægtefolk. I vores forhold har vi 3 sprog, jeg er dansk, han er tyrkisk og sammen taler vi engelsk. Jeg forstår en del tyrkisk, han forstår en lille bitte smule dansk og derfor er det nemmeste sprog engelsk. Men at tale engelsk sammen kan til tider også være en udfordring, da det for ingen os er vores modersmål. Jeg har i det indlæg samlet lidt tips til hvordan man kan få et tosproget forhold til at fungere.

  • Kommunikation er vigtigt og især i forhold, hvor engelsk ikke er det første sprog, kan der nemmere opstå misforståelser. Nogle ting kræver derfor man taler noget ekstra om det også selvom det kan være trættende at diskutere på et fremmed sprog. Det kræver derfor at begge parter gør en ekstra indsats, i længden vil det være indsatsen værd.
  • Accepter at misforståelser kan ske og giv plads til at kunne grine af det.
  • Giv dig tid til at forstå din partners kultur og baggrund, det gør det også nemmere at se bort fra misforståelserne.
  • Med en anden kultur, vil der helt sikkert også være andre traditioner. Nogle traditioner vil du elske, mens andre kan være svære at forstå. Vær åben overfor de nye traditioner.
  • Vær fleksibel og forstående
  • Husk at sige til når der noget du ikke forstår, hvad enten det er noget der bliver sagt eller en handling du ikke forstår.
  • Til trods for at I begge snakker det samme sprog, har I måske forskellig kommunikationsstil, hvilket måske tager lidt tid at vænne sig til. I nogle kulturer, er indirekte kommunikation normen – uddybende tale, der lægger op til at ’læse mellem linjerne’. Disse forskellige kommunikationsstilarter kan påvirke forholdet.
  • Vær tålmodig, det kan tage tid at vænne sig til at alt kommunikation er på et tredje sprog
  • Når alt kommer til alt er et tosproget forhold ekstremt berigende og opfyldende. Du vil ikke kun forstå din egen kultur bedre, og lære en ny at kende igennem din partner, men du vil også lære et nyt sprog og styrke en allerede eksisterende kompetence.

LÆS OGSÅ: Vores lille tyrkiske bryllup

LÆS OGSÅ: At finde kærligheden i Alanya