Skal du lave tyrkisk morgenmad derhjemme, så bør Ogmac være en del af retterne.
Öğmaç (Smuldret yufkabrød med feta) er nem at lave og kræver ganske få ingredienser.
I Tyrkiet serveres Öğmaç normalt som en del af morgenmaden. Retten er en typisk egnsret fra Alanya området, hvor den laves med cökelek ost, der er mere tør end fetaost og som smuldrer let. De fleste steder der serverer den tyrkiske morgenmad serpme kahvalti, som består af en masse små retter, har Öğmaç blandt retterne.
I denne version af retten er der tomatstykker i, disse kan sagtens undlades. Nogle steder tilføjes der evt. lidt finthakket friske krydderurter eller krydderier til blandingen. Det er meget normalt at hver husmor og kok, har deres eget måde at sætte deres præg på den mad de serverer.
Öğmaç (Smuldret yufkabrød med feta)
(2-4 personer – 15 min)
Ingredienser
2 stk yufkabrød
6 spsk smør
150 gram feta
2 løg
1 tomat
Salt
Fremgangsmåde
Hak løgene fint og brun dem i smeltet smør på en pande.
Smuldr yufkabrødene og læg brødstykkerne på et fad. Et yufkabrød er normalt stift og i de fleste sammenhænge vil man væde det med vand, før det spises. I denne ret, skal yufkabrødene ikke vædes med vand, de bliver blødgjort af fedtstoffet.
Hæld løg inkl. smeltet smør over brødstykkerne og bland det hele sammen med fingrene, så brødstykkerne kommer i kontakt med fedtstoffet.
Skær fetaost i små stykker og undgå alt for meget væske fra fetaosten. Hak tomaten fint. Tilsæt fetaost og tomat til brødstykkerne og bland det godt sammen. Smag evt. til med salt, med mindre osten er salt nok.
Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.