Bakla Pilavi / Tyrkisk Hestebønnemos opskrift

Bakla Pilavi : Tyrkisk Hestebønnemos opskrift, hestebønne opskrifter, opskrifter med bønner, opskrifter med heste bønner, bønnemos opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkiske retter, tyrkisk mad, tyrkisk madopskrifter, det tyrkiske køkken, nemme tyrkiske retter, Alanya mad, alanya madblogger, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blogger, udlandsdansker blog

En ny tyrkisk opskrift er landet på bloggen, denne gang Bakla Pilavi / Tyrkisk Hestebønnemos opskrift

Kartoffelmos er en kendt ret i de fleste danske hjem, men har du lyst til at teste med en ny slags mos, så bør du prøve denne tyrkisk hestebønnemos opskrift.

De fleste tyrkere er glade for at spise bønner i forskellige afskyninger og det samme er jeg. Faktisk er nogle af de retter jeg bedst kan lide i de tyrkiske køkken med bønner.

Hestebønner, også kendt som favabønne, valsk bønne og vælsk bønne, er en etårig art i ærteblomst-familien. Hestebønner kan du bruge til blandt andet sammenkogte retter og puré og så er de perfekte i denne opskrift på hestebønnemos.

Bakla Pilavi / Tyrkisk Hestebønnemos opskrift

(4 personer – 45 min)

Ingredienser

500 gram opblødte hestebønner

500 gram løg

½ teglas olie (½ dl olie)

3 spsk paprika

2 spsk smør

Salt

 

Fremgangsmåde

Har du valgt tørre hestebønner, så sæt dem i bød aftenen inden. Tørrede hestebønner indeholder lektiner og skal sættes i blød før kogning. Hvis du skal spisen retten til aftensmad, kan du også sagtens ligge hestebønner i blød i løbet af formiddagen.

Kog de opblødte hestebønner i 30-40 minutter til de er udkogte og nemme at mose. Mens hestebønnerne koges, er det vigtigt at der ikke røres i gryden, af hensyn til at bibeholde smagen i bønnerne.

Skær løgene i skiver. Løgene skal steges i olie på en pande. Tilsæt paprika umiddelbart efter løgene, så løgene kan absobere smag og farve. Løgene steges ved middel varme indtil de er bløde og gyldne.

Hestebønnerne drænes inden de moses. Mos hestebønnerne til en jævn mos og tilsæt smør og smag til med salt.

Anret hestebønnemosen på et fad og fordel løgene rundt om. Retten serveres typisk i Alanya-området sammen med brød.

 

Serveringsforslag

Hestebønnemosen med bløde løg, kan bruges som et alternativ til kartoffelmos.

Bemærk at hestebønnemos er kraftigere i smagen og knap så blød og sød i smagen, som kartoffelmos, kan være.

I denne opskrift er der brugt tørrede hestebønner der er opblødt aftenen før. Et nemt alternativ er at anvende hestebønner på dåse, hvis du kan finde det.

Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.