gözleme i yayla, hjemmelavede gözleme, tyrkiske landsbyer, landsbytur i tyrkiet, landsbytur i alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, hverdagen i tyrkiet
Alanya Alle indlæg Bloggen anbefaler Hverdag Oplevelser Smag på Tyrkiet

Gözleme i Yayla

Vil man gerne opleve noget mere af Tyrkiet, behøver man faktisk ikke køre så langt. For man skal ikke mange kilometer uden for byen før man hurtigt ser forskellen mellem by og land.

Bag Alanya gemmer der sig en masse små landsbyer, personligt nyder jeg selv at besøge disse byer og se hvordan hverdagen fungerer. Jer, der fulgt bloggen noget tid, har også flere gange læst om en af mine favorit landsbyer, nemlig Abuusagi, hvor mine svigerforældre bor. Jeg regner da heller ikke med at der går mange måneder, før jeg atter sætter kursen dertil.

Ligesom tendensen i Danmark er at de yngre generationer søger til de større byer pga. arbejde, uddannelse mm., så gælder samme tendens her. Mange af de familier der bor i landsbyerne er typisk ældre, men man kan også sagtens møde børnefamilier der. Hvis landsbyen er stor nok, er der typisk en lille landsbyskole, hvor børnene kan gå ind til et hvis klassetrin. I landsbyerne oplever man også at flere af indbyggerne er selvforsørgende og det man ikke har, ja det bytter man med naboen. Er de heldige er der et lille marked, hvor de kan handle lidt og ellers gøres de store indkøb i de større byer. Ved en stor del af landsbyerne, vil man føle sig slået op til 50-100 år tilbage i tiden. I en del af landsbyerne er der også et samlingssted eller skal man kalde det en slags cafe, hvor de lokale kan komme og drikke te, kaffe og evt. få lidt let og spise.

I sidste uge, var vi på en lille udflugt i bjergene bag Alanya, hvor vi blandt andet besøgte piknik-pladsen bag Alanya skiltet. Undervejs på vores tur, stoppede vi og spiste gözleme i Yayla. Stedet som vi besøgte så ikke ud af meget udefra og ærligt talt ville de fleste turister nok have valgt at køre videre og finde et pænere sted. Min holdning er at ønsker man at opleve lidt mere af det autentiske Tyrkiet, skal man også søge derhen, hvor de lokale gør og det gør de sådan et sted.

Der var super hyggeligt og damen som passede stedet, fortalte glædeligt om stedet, hendes hverdag og de mange redskaber der stod rundt omkring, som udstilling i “restauranten”. Vi fik de lækreste gözleme og tyrkisk te, imens vi snakkede om vind og vejr.

Ønsker du at opleve en tyrkisk landsby, skønne naturomgivelser og et bedre indblik i tyrkisk kultur, så kan jeg anbefale dig/jer at tage på en landsbytur med danske Eurodan. Alternativt kan I leje en bil selv og køre ud på eventyr.

Sol.sunweb.dk - generelt banner

 

Skriv et svar