Rejseforsikringer til Tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet
Alle indlæg

Dét skal du vide om rejseforsikringer til Tyrkiet

Det er meget vigtigt at du køber en rejseforsikring når du skal til Tyrkiet. Du er nemlig ikke dækket af den offentlige sygesikring når du rejser udenfor EU. Det betyder, at hvis du kommer til skade og skal til lægen, så skal du selv betale regningen. Det omfatter også hvis du skulle blive så syg, at du skal indlægges på hospitalet. Med en privat rejseforsikring er det forsikringsselskabet der betaler regningen, og du slipper for at blive ruineret. I denne guide finder du alt information du har brug for at vide om rejseforsikringer til Tyrkiet.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge

Der er to forskellige typer rejseforsikring som er relevant for dig der skal rejse til Tyrkiet. Det er enten en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. Hvilken type der passer til dig, afhænger af hvor ofte du rejser. Enkeltrejseforsikringer henvender sig til dig som kun skal ud og rejse en enkelt gang ud i år. Du betaler kun for det præcise antal dage du rejser når du køber en enkeltrejseforsikring. Hvis du skal ud og rejse flere gange i år, så er der god chance for det kan svare sig for dig at købe en årsrejseforsikring. Med en årsrejseforsikring kan du rejse lige så mange gange du har lyst til indenfor et år.

Den geografiske dækning er vigtig for dig

Når du har valgt om det er en årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring der passer til dig, så skal du huske at vælge den rigtige geografiske dækning. Årsrejseforsikringer har som regel to geografiske valgmuligheder. De dækker enten i Europa eller i hele verden. Tyrkiet regnes ikke for at være en del af Europa hos de danske rejseforsikringsselskaber, så du skal vælge den dækning der hedder hele verden.

Køber du i stedet en enkeltrejseforsikring, så kan du normalt vælge mellem fire forskellige geografiske muligheder. Det er dækning i Europa, udvidet Europa, verden eksklusiv USA, og verden inklusiv USA. Du skal vælge den dækning der hedder udvidet Europa, eller hele verden eksklusiv USA, når du skal til Tyrkiet. Det er nemlig ikke alle rejseforsikringsselskaber som har den løsning der hedder udvidet Europa. Du skal dog være opmærksom på, at rejseforsikringer der dækker hele verden, normalt er dyrere end dem der dækker til udvidet Europa. Det kan derfor svare sig for dig økonomisk at finde en rejseforsikring til udvidet Europa. Husk at tjek listen over lande inkluderet i udvidet Europa, for at se om Tyrkiet er inkluderet, inden du køber rejseforsikringen.

Fordele ved en privat rejseforsikring

Som nævnt i starten, så dækker en privat rejseforsikring hvis du bliver syg på din ferie, og skal have behandling enten fra en læge eller hospital. Men der er andre fordele ved at have en rejseforsikring. Hvis du skal leje feriebolig i Tyrkiet, så kan du købe en rejseforsikringer hvor der er ferieboligsikring inkluderet. Skulle det ske at lejligheden eller huset du har lejet bliver ubeboelig, eksempelvis på grund af vandskade, tyveri eller lignende, så hjælper forsikringsselskabet med at finde ny bolig, og dække eventuelle merudgifter.

Du kan finde mere information om rejseforsikringer

Hvis du gerne læse mere om rejseforsikringer til Tyrkiet, så har RejseforsikringsGuiden.dk en udførlig guide. Der finder du også priser på rejseforsikringer til Tyrkiet, både årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer.

Indlægget er skrevet af Claus Bergmann

2 thoughts on “Dét skal du vide om rejseforsikringer til Tyrkiet”

  1. Super fin artikel, men det er ikke helt korrekt det du skriver om rejseforsikringen. Det gælder ihvertfald ikke for alm. Brand som jeg faktisk helt tilfældigt talte med i går desang. Her er bl.a. Tyrkiet faktisk med, fordi de ser på den geografiske definition (som hun direkte formulerede det), så her er bl.a. Tyrkiet faktisk med i årsrejseforsikringen. I øvrigt er det mit indtryk at denne rent prismæssigt er langt at foretræke for de fleste…men spørg dit forsikringsselskab…

Skriv et svar