tyrkiske film og serier, tyrkisk film, tyrkiske serier, gode tyrkiske film på netflix
Alle indlæg Hverdag

Tyrkiske film og serier – du skal se

Er du interesseret i tyrkiske film og serier? Så læs med her.

Jeg har lavet en liste med tyrkiske film og serier, du ikke må gå glip af.

I sidste uge delte jeg på bloggens Facebook side, et opslag med en tyrkisk film jeg netop havde set. Samtidig spurgte jeg bloggens følgere til råds, om hvilke film de kunne anbefale. Ud fra de anbefalinger der er kommet og min egne anbefalinger, har jeg lavet denne samlede liste med tyrkiske film og serier. Jeg håber du finder lidt inspiration til hvad du skal se på den næste filmaften. Jeg skal nok forsøge løbende opdatere listen.

Tyrkiske film og serier på Netflix

Stort set alle nedenstående tyrkiske film og serier, findes på Netflix. Der er en enkelt der ikke er på Netflix, der har jeg sat link ind til hvor man kan finde filmen.

Paperlives (film)

Denne film fik jeg for nyligt anbefalet af en god veninde. Det er en af de film, der giver stof til eftertanke. Kort fortalt handler filmen om en dødeligt syg mand, der ser et spejlbillede af sin egen barndom. Kan han få hjælp, før det er for sent?

Miracle in Cell no. 7/ 7. Koğustaki Mucize (film)

En psykisk handicappet far, der er adskilt fra sin datter, må bevise sin uskyld, da han fængsles for mordet på en kommandørs datter. En meget rørende film og uden tvivl en af de bedste tyrkiske film jeg har set.

Ayla (film)

En rørende film, der er baseret på en sand historie. Jeg så den første gang i biografen og har siden set den på Netflix og hver gang bliver jeg lige rørt. Filmen finder sted i halvtredserne i Koreakrigen og handler om en tyrkisk soldat Suleyman ,der finder den forældreløse lille koreanske pige Ayla og tager hende med til den tyrkiske base. Her bringer Ayla soldaterne ægte glæde, og alle tager sig godt af hende. Men krigens ende nærmer sig gradvist, hvilket betyder, at Suleyman er nødt til at vende hjem uden Ayla.

Evim sensin /Du er mit hjem (film)

En rørende film der handler om ægte kærlighed, der kun kommer en gang om livet. Men desværre giver en frygtelig sygdom dem ikke chancen for at være lykkelige sammen. En rørende film som går lige i hjertet. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger.

Atiye – The Gift (serie)

Dette er en serie, som også får mine varme anbefalinger. På nuværende tidspunkt er der sæson 1 og 2, men Netflix har annonceret at der vil komme en 3. og afsluttende sæson. Serien starter ved at den abstrakte maler Atiye opsøger arkæologen Erhan, som har opdaget et mystisk symbol ved Göbekli Tepe udgravningen. En spændende serie, hvor alt ikke er som det ser ud til og hvor der undervejs besøges flere af Tyrkiets kendte seværdigheder, heriblandt Göbekli Tepe, Kappadokien og Nemrut.

Müslüm – Voice of pain (film)

Efter en smertefuld barndom hæver den tyrkisk/arabiske sanger Müslüm Gürses sig over sin dystre fortid og bliver et beundret idol. En biografi om den tyrkiske vokalkunstner Müslüm Gürses, drama, barndom, hans liv. Den meste sete film i tyrkiske biografer i 2018.

Kapı (film)

Endnu en følelsesladet film, hvor det kan anbefales af have lommetørklædet klar. Yakup og Semsa er en syrisk familie, der bor i Berlin med deres børn og børnebørn. For 25 år siden migrerede de fra Mardin til Berlin. En dag kommer et opkald fra Mardin. Denne nyhed handler om Mikhael, som de mistede 25 år siden. Yakup og Semsa tager til Mardin med deres barnebarn, Nardin. Denne rejse er begyndelsen på alle deres personlige rejser.

Ask Tesadüfleri Sever 1 og 2 (film)

Disse har jeg endnu ikke set, men har fået det varmt anbefalet. 2 romantiske og følelsesladet film. Deres veje var bestemt til at skulle mødes fra fødslen. Men var de bestemt til at være sammen som voksne? Sådan beskrives 1´eren, der udkom i 2011. 2´eren udkom i 2020.

Ethos/Bir Baskadir (serie)

En gruppe mennesker i Istanbul får kontakt på tværs af sociale og kulturelle skel, da deres frygt og ønsker flettes sammen. En serie om splittede familier og problemfyldt kærlighed. Kan de lukke af for deres inderste for at hele deres hjerter?

Hakan Muhafız / The protector (serie)

En ung mand i nutidens Istanbul opdager sin forbindelse til en gammel orden og begiver sig ud på en mission for at redde byen fra en udødelig fjende. Det viser sig, at Hakans skæbne er forudbestemt og har en tvungen rolle i livet. Hakan er nemlig Istanbuls beskytter og vogter mod de udødelige… På Netflix er der 4 sæsoner af den spændende serier, så er der nok at gå igang med.

Mucize (film)

Læreren Mahir er sendt væk fra sin familie til en fjerntliggende landsby i bjergene. Mahir bliver glad for landsbyens folk og især en handicappet mand. Læreren hjælper landsbyen med at bygge en ny skole og uddanne børnene og den handicappede mand. En rørende film, som man kun blive glad af at se.

Black money love / Kara para ask (serie)

En af de serier, som flest har anbefalet. En betjents forlovede og en smykkedesigners far findes døde sammen. Omar er politibetjent og det er hans forlovede der er en af de døde, efter hendes død lider han stor smerte. Sibel (hans forlovede) blev fundet på toppen af en klippe i en bil ved siden af en ældre rig forretningsmand. Efter chokket over hendes pludselig død og beskyldningerne om at hun skulle have være ham utro, indser Omar, at der er mere bag hendes mistænkelige mord.

verdens imperier osmannerriget, tyrkisk historie, hvem var osmannerne, konstantinopel, dansk i tyrkiet, alanya blogger, tyrkiet blogger

Verdens imperier – osmannerriget (serie)

Endnu en anbefalelsesværdig serie. I året 1453 indleder Osmannerrigets sultan Mehmed 2. et episk felttog for at erobre den byzantinske hovedstad Konstantinopel og former historien flere hundrede år frem i tiden. I denne serie vises der hvordan osmannerne med langvarig kamp forsøger at indtage Konstantinopel. Historien skildres fra begge sider, både osmannernes, men også romerne (byzantinerne), som den gang havde magten i byen. Jeg synes den er rigtig fint lavet og giver et godt indblik i kampen om Konstantinopel.

Sadece Sen/Only you (film)

En tidligere bokser bliver forelsket i en blind kvinde og begynder at opbygge et nyt liv, men hans mørke fortid vender tilbage for at bringe dem begge i fare. Jeg har ikke kunne finde filmen på Netflix, men den kan ses her på Youtube (link) med engelske undertekster

Pocket Hercules: Naim Suleymanoglu (film)

En film baseret på historien om Naim Suleymanoglu også bedre kendt Pocket Hercules, bulgarskfødt tyrkisk vægtløfter, der dominerede sporten i midten -1980’erne og 90’erne. Filmen handler om Naim Suleymanoglus livserfaringer, herunder hans ungdom, vægtløftningseventyr og hans asyl til Tyrkiet på grund af uretfærdige behandlinger mod hans familie.

Diriliş Ertuğrul (serie)

Er du til historiske serier, så kan denne anbefales. Serien handler om Ertugrul, der er far til Osman, som byggede fundamentet til det Osmanniske rige. Serien starter således; en god gerning uforvarende bringer hans klan i fare, accepterer en tyrkisk kriger i det 13. århundrede at kæmpe mod en af sultanens fjender i bytte for ny jord. Der er i alt 5 sæsoner ialt.

Kuruluş Osman, som er fortsættelsen kører lige nu på tv i Tyrkiet.

Intersection / Kördüğüm (serie)

To velhavende forretningsmænd, der er besatte af biler, krydser veje med en idealistisk børnelæge. Kærlighed indgår i ligningen og deres liv ændres for altid. På Netflix ligger der 3 sæsoner af serien.

Blandt anbefalingerne fra følgere, er disse også blevet anbefalet: Masumlar Apartmani (serie), og Obscur/Tereddüt (film). Disse film og serier har jeg endnu ikke nået at tjekke ud.

Et godt tip fra en følger er at mange af de nye tyrkiske serier kan ses på www.123turkish.com med engelske undertekster.