Hvordan bliver 2017
Alle indlæg Hverdag

Hvordan bliver 2017?

Foråret er igang – i hvert fald her i Alanya og for os der opholder os her hele året er det tydeligt at byen endelig er ved at vågne efter vinteren. Dette ses tydeligt ved flere mennesker i gaderne, længere åbningstider og at flere steder lige nu slår dørene op for sæsonen 2017.

I øjeblikket åbner nemlig hoteller, butikker og restauranter stille og roligt efter vinterens hi og flere steder kan man da også se at større ombygninger og renovationer er igang. Men det er også nu det tydeligt ses hvilke virksomheder der desværre ikke overlevede nedgangen i 2016 og hvor der nu står ledige butikslejemål.

2016 var for mange virksomheder og personer et hårdt år indkomstmæssigt. Jeg kender desværre flere i min omgangskreds som stadig venter på løn fra sidste år og personer som har været vant til at have arbejdet hele året rundt, men som har været tvunget til at gå ledig hen over vinteren pga. virksomheden har valgt at holde vinterlukket.

At restauranter, butikker og hoteller stille og roligt åbner op nu, øger chancen for at finde et job og samtidig muligheden for igen at have en stabil indkomst (med mindre man er kommisionslønnet). Dette er med til at give håb og forventninger hos mange, som er klar til at kæmpe igennem sæsonen 2017.

Men samtidig er der også en del frygt hos mange lokale, en frygt der er større i år end den har været de tidligere år. Det er normalt at man ved sæsonens start tænker meget over den kommende sæson og i mange år har de fleste ikke haft noget at frygte. Men de seneste par år har været hårde og med en sæson i 2016 der var hård for mange blandt andet pga. terrorangreb og et militærkup, er den største frygt nu at 2017 bliver et værre år og som især lige nu er påvirket er politiske spændinger, kan man sagtens forstå deres frygt.

Det bliver nervepirrende at se hvordan året kommer til at forløbe. Man kan kun håbe på det bedste, da mange mennesker er afhængige af sommersæsonen for at kunne forsørge både dem selv og deres familier.

Del gerne dine tanker om hvordan du tror sæsonen 2017 kommer til at blive?!
 

Skriv et svar