Tyrkisk pişi opskrift – tyrkisk friturestegt brød

Tyrkisk pisi opskrift, tyrkisk friturestegt brød, tyrkiske brød opskrifter, tyrkiske opskrifter, tyrkisk brød morgenmad, tyrkiske madopskrifter, tyrkisk madblogger, nemme tyrkiske opskrifter, tyrkisk morgenmad

Pişi er tyrkisk friturestegt brød, der kan spises både til sødt eller salt.

Tyrkisk pisi opskrift er en opskrift, der længe har været efterspurgt på bloggen.

Pişi kan på dansk bedst sammenlignes med en donut. Men modsat donuts som typisk er pyntet med glasur og krymmel, bruges den tyrkiske pişi som en del af det tyrkiske morgenmadsbord. Med andre ord er det et friturestegt brød.

Hvis du har spist tyrkisk morgenmad (serpme kahvalti) på en restaurant i Tyrkiet, er der store chance for du har fået serveret tyrkisk pisi. Serpme kahvalti er en populær måde at nyde morgenmad i Tyrkiet, som består af en masse forskelligt f.eks. grøntsager, æg, oliven, ost, nødder, honning, marmelade, sucuk (tyrkisk pølse) osv.

den tyrkiske gæstfrihed, gæstfrihed i tyrkiet, tyrkisk kultur, tyrkisk landsby, det sande tyrkiet, yanköy landsby, alanya blogger, dansk i tyrkiet, tyrkiet blogger, oplevelser i Tyrkiet, oplevelser i Antalya, pisi

Selvom pisi sagtens kan spises i løbet af hele dagen, spises de ofte til morgenmad. Pisi er bedst når de er lune.

Tyrkisk pisi kan laves af ganske få ingredienser, som du sikkert allerede har i hjemmet, nemlig vand, gær, salt, olie og mel. Ønsker du dine pisi lidt mere søde i smagen, kan du tilsættes 1 spsk sukker til opskriften.

Pisi opskrift

Ingredienser (ca. 15 stk)

4 dl lunken vand

1/2 pakke frisk gær

1 tsk salt

1 spsk olie

ca, 8 dl mel

Neutral olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Start med at opløse gær i det lunkne vand. Tilsæt dernæst salt og olie og rør godt sammen. Mel tilsættes på slump og dejen æltes godt sammen.
  • Det er vigtigt at dejen ikke får for meget mel – den skal b¨være elastisk, blød og lidt klæbrig.
  • Når dejen er godt æltet, sættes den til hævning et lunt sted i 45-60 minutter. Dejen skal gerne blive dobbelt størrelse.
  • Tryk luften ud af den hævede dej og del dejen op i ca. 15 stykker. Kom lidt mel på dine hænder og pres hvert stykke flade i mellem dine hænder. Du kan også vælge at bruge en kagerulle, så er du sikker på dine pisi er mere jævne. Pas på med at lave dem for tykke (ca. 1/2 cm i tykkelsen)
  • Lav 1-2 huller med fingrene, så din pisi nemmere bliver stegt indeni.
  • Kom neutral olie på en pande, der skal ca. være 2-3 cm olie på panden hele tiden. Jeg plejer at bruge en wok, når jeg laver pisi, så sprøjter olien ikke så meget.
  • Det er vigtigt at olien er varm nok, når du steger dine tyrkiske pandebrød. Er olien ikke varm nok, vil brødene suge meget olie til sig, hvilket resulterer i de bliver tunge og fedtede.
  • Varm olien op til den er ca. 170 grader varm. Kom forsigtigt pisi på panden – der kan steges 1-2 af gangen afhængig af pladsen. Hver pisi vendes undervejs i olien og skal have ca. 1-2 minutter på hver side.
  • Når brødene er gyldne på begge sider, så lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle inden de serveres.
  • Server sammen med feta, oliven, nutella, lidt grøntsager eller hvad du nu har lyst til.

SE OGSÅ: Tyrkiske boller med ost

SE OGSÅ: Tyrkisk börek – Peynirli tepsi börek

SE OGSÅ: Menemen opskrift