Kaşarlı Poğaça – tyrkiske boller med ost

tyrkiske boller med ost opskirft, pogaca opskrift, tyrkiske osteboller opskrift, tyrkisk bagværk, tyrkiske opskrifter, tyrkiske madopskrifter, tyrkisk morgenmad, nemme osteboller

Har du været hos en tyrkisk bager, har du helt sikkert ikke kunne undgå at se Pogaca. Pogaca er en aflang bolle/brød med lækkert fyld i. Oftest kan man få dem med forskellig smag såsom oliven, kartofler, kød, ost eller fetaost.

Særligt de tyrkiske boller med ost er i høj kurs herhjemme – selvom de andre nu også er gode. Og så er det nem morgenmad. Vi serverer typisk de tyrkiske osteboller med lidt agurk og tomat i skiver, oliven og tyrkisk te.

Pogaca spises både til morgenmad/brunch eller til at stille den lille sult i løbet af dagen. De smager super lækkert og så er de faktisk ikke så svære at lave. Når jeg bager pogaca herhjemme af nedenstående opskrift, plejer jeg at få 20-25 stk. Laver man dem lidt mindre, kan man sagtens få flere. Vi kan ikke spise så mange på en gang, med mindre vi har huset fyldt med gæster. Jeg plejer derfor at fryse dem ned i mindre portioner, på den måde har vi altid lidt pogaca i fryseren til den lille sult, som nem morgenmad eller til eftermiddagskaffen. Lidt minutter i ovnen og så er de som nybagte.

Opskrift på Tyrkiske boller med ost

Ingredienser

6 dl lunken mælk

1 pakke gær eller tørgær

1,5 dl olie

1 æg

4 tsk sukker

2 tsk salt

ca. 12-14 dl mel

200 gram revet ost

Sesamfrø/Nigellafrø til pynt

Fremgangsmåde:

Start med at blande mælk og gær, rør rundt indtil gæren er opløst i mælken.

Tilsæt dernæst sukker og salt og rør rundt. Adskil æggehviden fra blommen, gem blommen til pensling. Tilsæt æggehvide og olie til de andre ingredienser.

Tilsæt til sidst melet, tilsæt dog melet lidt på slum, indtil dejen ikke længere klistrer på fingrene. Kommer du til at tilsætte for meget mel, kan du selvfølgelig altid bare blande op med lidt vand.

Ælt grundigt og sæt derefter dejen til at hæve 1 times tid.

Når dejen er færdig hævet, æltes den kort. Del nu dejen op i mindre dele på ca. 40-50 gram. Hver del trilles til runde til bolde og derefter trykkes de flade. Brug gerne en kagerulle, men vær opmærksom på at de ikke skal være alt for tynde.

Placer en spiseskefuld revet ost og saml dejen rundt om osten. Om du ønsker dine tyrkiske osteboller skal være aflange eller runde er helt op til dig. Men det er vigtigt at de lukkes godt til, så osten ikke flyder ud.

Placer dine pogaca på en bageblade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 15-20 minutter. Efter hævning, pensl dem da med æggeblommen og strø med sesam og nigellafrø.

Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 min. De færdigbagte pogaca kan med fordel fryses ned.

SE OGSÅ: Tyrkisk pizza med kødfyld

SE OGSÅ: Tyrkiske squashpandekager

SE OGSÅ: Tyrkisk semuljekage