skiferie i tyrkiet, skiferie i antalya, skiferie nær alanya, skiferie i davraz tyrkiet, skisportssteder i tyrkiet, vinter i tyrkiet, vinter oplevelser i tyrkiet, børnevenlige oplevelser tyrkiet, skiskole i tyrkiet, skisportssted nær antalya, kan man stå på ski i tyrkiet, oplevelser i isparta, seværdigheder i isparta, hoteller i isparta,
Alle indlæg Gæsteblogger Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Tyrkiet

Gæsteblogger: Skiferie i Tyrkiet/Davraz

De seneste år er flere begyndt at få øjnene op for skiferie i Tyrkiet. Tyrkiet kan nemlig tilbyde meget mere end sol, strand og vand.

Bloggen har endnu en gang fået besøg af en gæsteblogger. Sidste år skrev min veninde Karina indlægget om at flytte til Tyrkiet med børn. Og nu har jeg fået lokket hende til endnu et indlæg, denne gang om skiferie i Tyrkiet.

Jeg har endnu ikke selv haft fornøjelsen af at stå på ski i Tyrkiet, måske kommer det en dag i fremtiden. Karina derimod tager gerne på skiferie med familien en gang om året og de sidste par gange er skiferien blevet holdt i Tyrkiet.

Skiferie i Tyrkiet

Langt de fleste forbinder Tyrkiet med solferie. Tyrkiet byder også på storbyferie, kultur og historie – men skiferie, sne og pister?

Tyrkiet byder på to store bjergkæder og knap 20 skisportssteder – velbesøgt af lokale med hang til sne og alpint skiløb.

Inden vores første skiferie i Tyrkiet, har vi været på ski i Sverige, Frankrig, Tyskland og Østrig. Vi er derfor ikke helt nybegyndere på ski. Men vi kan godt afsløre at skiferie i Tyrkiet, er meget anderledes end skiferie i Europa.

Årets tyrkiske skidestination hedder Davraz, der ligger i Taurus bjergene, ca 25 km fra den tyrkiske by Isparta og 146 km fra Antalya.

Davraz er et mindre skisportssted med 4 lifte og ca. 14 halvlange og lange pister i blå, rød og sort. Davraz ligger i 1700 meters højde og liftene tager dig op til 2150 meter. Davraz er kendt for brede piste pister og et stort potentiale i off pist løb. Derudover har Davraz 3 hoteller og gør sig i sne og vinteraktiviteter som ture på snescooter, zipline, kælkebakker og udendørs grill. I Dazraz møder du primært tyrkere på pister og i lifterne.

Det er primært tyrkere fra de større tyrkiske byer der står på ski og lokale fra Isparta området, der kommer for at kælke og grille i sneen.

Hoteller i Davraz

Der ligger 3 hoteller i Davraz, alle ved hovedliften. Desværre er de alle dyre at bo. Vi søgte på en uge på det 4-stjernet hotel for 2 voksne og 2 børn i højsæsonen og fandt en pris på ca. 18.000 kr. Det billigeste hotel i Davraz er et vandrerhjemhotel med 5 senge og stue og vi bemærkede at prisen her, var det dobbelte af hvad det koster at bo på Hilton i Isparta. Vi valgte derfor at bo i Isparta og køre frem og tilbage hver dag. Det betød selvfølgelig en køretur op på bjerget hver dag (25 km), men også at vi fik set Isparta by om aftenen.

Hoteller i Isparta

Vi har boet på flere hoteller i Isparta i forbindelse med skiferie og vi kan varmt anbefale Hilton Garden Inn Isparta og Ramada Isparta. Begge er 4-stjernet og har samme prisniveau og kvalitet. Hilton Garden Inn ligger ovenpå et mindre shipping center med restauranter, legeland, supermarked og diverse butikker. Det ligger i udkanten af byen og lige dér hvor man kommer ned fra Dazraz bjerget. Hilton byder på shuttle busservice til Davraz. Ramada Isparta hoteel ligger i byen, i gå afstand til centrum, lokale seværdigheder og byens større shoppingcenter. Et billigere alternativ i centrum er 3 stjernede Devin hotel som ligger nær Ramada Isparta og som vi også har været glade for at bo på.

Find hotel i Isparta eller Davraz hos Momondo.dk

 

Skileje og liftkort i Davraz

På vejen op til Davraz møder du et utal af lokale der står og lejer kælke ud. Det sjove er at de alle lejer kælke ud i samme farve og samme model. Ca. 18 km oppe af bjerget, findes en lille landsby ”Cobanisa” hvor der findes mindst 5 udlejningsbutikker, kaldet ”kayak odasi”. De er spartanske og primitive, men har fine ski og snowboards i kendte mærker som Head og Atomic. Det er også her skiskole kan bestilles.

Skiene kan også lejes oppe på Davraz ved hovedliften, men her skal du være opmærksom på at skiene kun kan lejes på dagsbasis og du derfor skal aflevere dem om eftermiddagen. I skiudlejningen på Davraz kan man desuden leje skitøj og udstyr, hvilket betyder at man kan leje skijakke, skibukser, handsker mv.

Prisen på skileje er 50 tl pr dag (ca. 56 kr om dagen). Hvis du har egne skistøvler med, kan prisen forhandles ned.

Liftkort købes ved hovedliften og man kan vælge mellem tur-kort til hele sæsonen eller dagskort. F.eks. 1 – 5 – 10 – 500 – 1000 ture. Tur-kort er ikke personligt og må gerne deles med andre. Et 10 turskort koster 65 lt (74 kr). Dagskort kan købes til 1 – 2 eller 3 dage. Et dagskort til 1 dag koster 85 tl (96 kr) og 3 dage koster 170 tl (193 kr). Hertil kommer et depositum på 36 tl som returneres når kortet afleveres. Liftkort er fra det kendte ”skidata”.

Ved hovedliften kan man på ski, køre ned til et af hotellerne, på ”børnebakken”. Her er en slæbelift op som tilhører hotellet. Den er derfor ikke inklusiv i liftkortet, men ture på denne, kan købes direkte i liftkøen ved hotellet og 10 ture med ”babyliften” koster 45 tl (51 kr).

Der er rabat til børn og studerende med ID. Det er altså meget billigt, både at leje ski og erhverve sig liftkort i Davraz.

Lifte og pisterne i Davraz

Hovedliften er en stolelift op til ca. 1950 meters højde. Herfra kan du stå på ski ned af ca. 7 nedfarter i alle farver. Det er lange nedfarter og det er muligt at skifte mellem farverne, da man på nedfarten krydser pisterne. Det er derfor muligt at starte på en blå og slutte af på en rød, eller starte på sort og slutte på blå.

Du kan også i stedet tage en stolelift mere, ud i terrænet. Den anden stolelift kører først ned i dalen og dernæst op på et nyt bjerg. Herfra kan du stå på ski ned i dalen eller ned i en 2. dal, hvor der går en T-lift op igen. I dette område er der knap så mange skiløbere, som ved pisterne ved hovedliften og her findes massere af off pist muligheder.

På pist og liftkortet findes der flere lifte end i virkeligheden. De sidste to lifte (nr. 4 og 5) er der gjort klar til før 2020 sæsonen. Liftpælene er sat op og det er tydeligt hvor de skal starte og slutte. De forventes klar til 2021. Med de sidste to lifte, bliver området endnu større og det er nemt at se at der er potentiale til endne flere lift og pister i fremtiden.

Anbefalinger og gode råd fra os, hvis du overvejer skiferie i Davraz, Tyrkiet:

  • Tag det tyrkiske med et smil. Det gør tyrkerne også! Det er bestemt ikke europa! Vi bliver budt på kaffe og the, når vi lejer ski i landsbyen og hjælper hinanden, hvis vi falder og har tabt en skistav.
  • Det er ikke sikkert at alle pister er klar og præpreret kl 8 om morgen. Ting tager tid i Tyrkiet – også på skistederne. Brug pauserne på et leje en kælk i en time eller smag på ”sucuk-ekmek”, der er den lokale frokost menu.
  • Hæv tyrkiske lira i Danmark eller i lufthavnen i Antalya. Hævemaskiner findes ikke på Davraz og i Isparta, kan hævemaskinerne kun tyrkisk. Langt de fleste steder (både på Davraz og i Isparta, kunne der betales med kort, men kontakter er godt at have med)
  • Følg ski-vejret på snow-forecast: https://www.snow-forecast.com/resorts/Davraz/6day/bot
  • Følg live kamera og se pist og liftkort på Davraz egen hjemmeside: https://davrazkayakmerkezi.org/

 

Sådan kommer du på ski i Tyrkiet – Davraz

    • Flyv til Antalya og lej en bil eller flyv til Isparta
    • Check in på hotel i Isparta eller på Davraz

Har du fået mod på at nyde en skiferie i Davraz eller et andet sted i Tyrkiet? Eller har du spørgsmål om dét at stå på ski i Tyrkiet? Så kontakt bloggen på Facebook eller mail danskityrkiet@gmail.com og har Karina lovet at svare så godt hun kan.

 

Indlægget Gæsteblogger: Skiferie i Tyrkiet/Davraz indeholder affiliatelinks