oplevelser i manavgat, seværdigheder i manavgat, manavgat vandfaldet, manavgat moske, bazar i manavgat, sejle på manavgat floden, udflugter til manavgat, hvad skal man se i manavgat, ters ev manavgat, ters villa manavgat, oplevelser tyrkiet
Alanya Alle indlæg Antalya Oplevelser Rejsetips

Oplevelser i Manavgat og omegn

Oplevelser i Manavgat og omegn. Manavgat er en spændende by at besøge, hvad enten man er til shopping, god mad, kultur- eller naturoplevelser.

Er du på ferie i Alanya eller Antalya og vil du gerne se lidt andet, så skal du overveje at tage en tur til Manavgat, som ligger midt imellem Alanya og Antalya.

Personligt besøger jeg selv Manavgat minimum 2-3 gange pr. år, besøgene er typisk kombineret med et besøg i det store shoppingcenter Novamall, hvor man kan finde H & M. Manavgat er en by i Antalya-provinsen i Tyrkiet, ca. 72 km fra byen Antalya og ca. 60 km fra Alanya.

Og selv om byen måske ikke syner af så meget, så er der flere skønne oplevelser og man kan sagtens få en dag til at gå her.

For mange er Manavgat blot en by, man passerer på vejen til og fra lufthavnen. Men Manavgat og omegn, er bestemt et besøg værd og jeg kan kun anbefale at man sætter en dag af til besøge byen, der ikke er nær så turistet som Alanya.

Jeg har samlet en liste over gode oplevelser i Manavgat og omegn, her er lidt for hele familien.

Oplevelser i Manavgat og omegn

Sejltur på Manavgat floden

Noget af det Manavgat nok er allermest kendt for er Manavgat floden, som deler Manavgat byen i to og som er med til at sikre at jorden i området er mere frugtbar. Flodens vand har en utrolig smuk smaragdgrøn farve. Flodens vand består af smeltevand der kommer fra Konyas højslette (ca. 200 km inde i landet), vand som aldrig bliver mere end 15 grader varmt.

Når du besøger Manavgat, så snyd ikke dig selv for en sejltur på floden. Der findes flere træbåde/skibe der tilbyder forskellige ture, hvad enten man ønsker en heldag eller halvdag med badestop eller om man blot ønsker en tur en times tid. På de længere ture, sejler man ud til en strand, hvor Middelhavet og floden mødes. Her har man mulighed for både at bade i det kølige flodvand eller det lune Middelhav.

Manavgat Kulliye Cami moskeen

Moskeen ses tydeligt fra den store vej, når man kører igennem Manavgat. Moskeen er den største i hele Antalya i regionen og har plads til intet mindre end 4000 bedende på en gang. Moskeen er utrolig smukt dekoreret og er et fint indblik i tyrkisk tro og kultur. Moskeen måler 36 x 36 meter og har 4 smukke minareter.

Læs mere om hvad du skal tage hensyn til når du besøger en moske her.

Bazar

Tag med på en af de ugentlige bazarer hver mandag og torsdag i Manavgat centrum. Hvor der findes stort udvalg af tøj, souvenirs, frugt, grøntkrydderier og alverdens andre ting. Under denne oplevelse kommer du helt tæt på de lokale og hvis du er heldig gør du dig også nogle gode køb.

Manavgat shoppingcenter Novamall

Shopping

Hvem elsker ikke at shoppe? I Manavgat kan du gøre mange gode køb, hvad enten du er på udkig efter efterligninger af kendte mærkevarer på bazaren eller om du ønsker at købe lækker tyrkisk kvalitet. Gør et godt køb i den inde i centrum af Manavgat, på bazaren eller tag en tur i det store shoppingcenter.

Manavgat shoppingcenter – som hedder Novamall er et stort, flot og overskueligt shoppingcenter med noget til enhver smag. Her findes både kendte butikker, som vi ellers kender fra Alanya som LC Waikiki, Koton, Madam Coco, English Home, Deichmann og mange, mange flere, deriblandt en H&M.

Ters EV i Manavgat

Et hus helt på hovedet. Ters villa i Manavgat er et hus der er vendt på hovedet, inde i huset er tingene også vendt på hovedet – de er klistret fast til loftet. Ideen med huset er, at man kan tage sjove billeder, vende dem 180 grader, også ligner det man står på hovedet i et hus, hvor alt vender rigtigt. En sjov oplevelse for hele familien. 
green canyon, green canyon alanya, green canyon manavgat, green canyon tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet, oplevelser i alanya, oplevelser tyrkiet

Sejltur på Green Canyon

Green Canyon – en skøn ferskvandssø der ligger bag Manavgat. Søen er en opdæmmet sø, der har eksisteret siden 1984. Søen opstod da man lavede dæmningen Oymapinar, som tog godt 7 år at bygge op. Vandet kommer fra bjergene længere inde i landet, havner i Green Canyon, for derefter at løbe ud i Manavgat floden, der til sidst ender ud i Middelhavet.

Det er en af de udflugter som skal opleves, hvor uanset hvor mange billeder man tager, så retfærdiggør det ikke oplevelsen af at sejle rundt på Green Canyon. Fra Alanya kan du blandt andet bestille turen med Eurodan.

Manavgat vandfaldet

Lige udenfor Manavgat by, kan man besøge Manavgat vandfaldet som er en stor turistattraktion beliggende i et parkområde. Vandfaldet er utrolig smukt at se uanset hvilken tidspunkt på året man kommer. Men hver opmærksom at her er som regel er fyldt med turister, som tager lidt af charmen ved stedet.

Besøg de lokale restauranter

Tyrkiet er kendt for et af verdens bedste køkkener og selvom det kan være trygt at søge mod noget af det man kender, så prøv at gå efter noget lokalt. Spørg evt. tilfældige på gaden, hvor du kan få lækker autentisk tyrkisk mad. Eller gå ind i de små sidegader og oplev den ægte tyrkiske gastronomi og stemning. Det er en god oplevelse, som alle bør unde sig selv. Det kan samtidig være med til at holde feriebudgettet på et fornuftigt niveau.

Manavgat bymuseum

Dyk ned i Manavgats historie på bymuseet Manavgat Beledieyesi Kent Müzesi, der giver et glimt af hvad Manavgat er kendt for af dyrearter, frugt og grønt, men også hvordan livet har taget sin gang. Museet har desuden en større udstilling der fortæller om nomadernes liv igennem tiden. Da vi besøgte museet sidste gang, var det mest information på tyrkisk. Om det har ændret sig siden, er jeg svar skyldig på. Men indgangen er ikke specielt dyr og det er stadig fascinerende at gå rundt der.

Lyrbe/Seleukia – antik by nær Manavgat

Antik by der ligger knap 15 kilometer fra Manavgats centrum. Byen omtales både som Lyrbe og Seleukia, hvilket er godt at vide på forhånd. For når man kører dertil, skifter vejskiltene mellem at føre til Seleukia og Lyrbe. Desværre er det en af de antikke byer i Tyrkiet, hvor man ikke kender så meget til historien. Men det er stadig ganske imponerende at gå rundt i byen blandt de smukke ruiner. Byen er særlig kendt for den storslået agora.

For kun få år siden var ruinerne af denne gamle by ikke let tilgængelige for offentligheden. Det har ændret sig. Idag kan man parkere lige ved indgangen og gå rundt og nyde de smukke ruiner. Indgangen er gratis. Den antikke by er ikke så kendt, så man kan sagtens være heldig at være der helt alene. Området er desuden meget populært til vandreture. 

Det er ikke muligt at købe drikkevarer ved den antikke by, husk at medbringe det.

Læs mere om Lyrbe/Seleukia her

fødselsdagstur til side og manavgat, bådtur manavgat, sejltur manavgat, manavgat flod, side, nova mall, manavgat shoppingcenter, side teater, side antik kent, side antikke teater, rejseblogger, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, rejseblogger, rejseblog, dansk rejseblog, blog udlandsdansker, oplevelser i side, shopping i side,

Smuttur til ruinbyen Side

Fra Manavgat kan I også tage et smut til byen Side, som ligger blot 6 km fra Manavgat. I Side by er der mange ruiner fra romerriget, byen vurderes at have eksisteret siden d. 2. århundrede. I byen kan kan blandt opleve det smukke antikke amfiteater, ruinerne af Apollos tempel, det hyggelige bazar område mm. Min erfaring er at Side by er dyrere at befinde sig i sammelignet med Manavgat.

LÆS OGSÅ: Oplevelser i Side og omegn

aspendos teatret, aspendos teater tyrkiet, tyrkisk amfiteater, aspendos amfiteater, antalya amfiteater,

Aspendos

Aspendos er en antik, som er særlig kendt for det antikke teater. Besøg teatret og gå derefter på vandring rundt blandt de mange ruiner i området.

Det romersk-inspirerede udendørsteater Aspendos i den sydlige del af Tyrkiet – 60 kilometer øst for kystbyen Antalya – er et af verdens bedst bevarede amfiteatre. Teatret er verdenskendt for dets perfekte akustik. Selv efter næsten 2000 år og et utal af jordskælv er Apendos stadig i god stand og akustikken så god, at hvis der tales med normal stemmeføring fra scenen, kan det høres tydeligt i selv det fjerneste hjørne af teatret.

Læs mere om Aspendos teatret og myten om opførslen her

Perge

Perge er en græsk – romersk ruinby lidt uden for Antalya. Byen er til trods for  tidligere jordskælv, godt velbevaret og man kan hurtigt få nogle timer til at gå imellem ruinerne. Byen blev bevidst bygget flere km fra havet for at undgå piraternes opmærksomhed. For den historiseinteresserede er Perge en ægte perle, og der er flere spændende seværdigheder fra fortiden: et teater, en sportsarena med plads til 12.000 tilskuere, et romersk bad og et torv.

Flere rejseselskaber og turagenter tilbyder udflugter til de forskellige oplevelser fra Alanya. Men hvis du har mod på det det selv, så lej en bil og kør selv til Manavgat og omegn.