amfiteatret i side, amfiteater i side, fakta om side, oplevelser i side tyrkiet, seværdigheder i side tyrkiet, oplevelser i manavgat, seværdigheder i manavgat, oplevelser i tyrkiet, ruiner i side, billige billetter til side, find rejse til side, dansk i tyrkiet, rejsetips tyrkiet, museumskort tyrkiet, alanya blogger, tyrkiet blogger, tyrkiet blog, udlandsdansker blog
Alle indlæg Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Side/Manavgat

Amfiteatret i Side

Side by er en charmerende ferieby, der har mange spændende oplevelser at byde på, blandt andet amfiteatret i Side.

Side er en by på den sydlige middelhavskyst i Tyrkiet, beliggende nær Manavgat og ca. 80 kilometer fra Antalya. Side er både et moderne og hipt feriested, hvor der ligger en masse eksklusive all inclusive hoteller. Men byen er særlig kendt for den gamle bydel i Side, som er af de mest kendte historiske steder i Tyrkiet.

SE OGSÅ: Oplevelser i Manavgat og omegn

Med sin rige historie er Side en oplagt feriedestination, hvor du både har muligheden for at nyde solen på de lange brede sandstrande og samtidigt opleve gamle antikke græske og romerske monumenter.

Side ligger lige ud til Middelhavet og blev grundlagt det 7. århundrede før Kristi fødsel og har en spændende historie med skiftende herskere – fra grækerne, til romerne og byzantinerne mm.

Derudover byder Sides historie også på sørøvere samt slavemarkeder. Stadig den dag i dag, kan man gå rundt i byen og få en fornemmelse af hvor magtfuld byen har været. Gennem flere århundreder var Side en vigtig havneby, men den mistede sin betydning og først i slutningen af 1800-tallet blev byen igen beboet. Indbyggerne i Side levede en beskeden fiskertilværelse indtil turisterne opdagede byens charme. Den dag i dag er byen velbesøgt at nationale og internationale turister hele året rundt.

Sides rige historie skyldes primært byens kystlige position og er grunden til, at byen i over to tusinde år var midtpunktet for størstedelen af al handel i området. Havneområdet betegnes ofte som ét stort frilandsmuseum på grund af de mange antikke ruiner, som alle vidner om områdets historiske vigtighed. Man finder blandt andet resterne af det fantastiske Apollon-tempel, som i led med havneområdet blev brugt til handel.

Byen i sig selv er lidt at en seværdighed og man kan bruge flere timer på at gå og nyde den fantastiske by og de flotte ruiner. Og selvom der allerede nu er en del at se på, bliver arkæologerne ved med at finde nye fund ved Side, hvor der lige nu er flere udgravninger i gang i byen.

Amfiteatret i Side

Hvis man vil have en oplevelse skal man ikke snyde sig selv for at besøge amfiteatret i Side, som den dag i dag bliver brugt til forskellige forestillinger.

I det enorme teater som kan rumme 17.000 (nogen mener endda der har været plads til op til 20.000) tilskuere kan man den dag i dag bl.a. se forestillinger som hvordan datidens gladiatorkampe udspillede sig. Det græsk / romerske amfiteater kan dateres tilbage til det 2. århundrede.

Amfiteatret finder man lige indenfor porten til den historiske bymidte og det er et af Tyrkiets største amfiteatre. Teatret er opført i den klassiske halvmåneformede form, der sikrer en formidabel akustik, således at selv dem, der sad længst fra scenen, tydeligt kunne høre replikkerne.

I antikken var det at gå i teatret en vigtig social begivenhed. Borgerne blev underholdt af blasfemiske skuespil og blev samtidig mindet om deres plads i samfundet gennem den stærkt hierarkiske opdeling af siddepladserne. Jo tættere du sad på scenen, jo mere magtfuld var du. Teatret har også været kendt for gladiatorkampe.

En to meter høj mur omkring den runde scene skulle beskytte de første rækker af tilskuere mod aggressive dyr. Men flere historier melder også om muren gjorde det også muligt at fylde pladsen med vand og opføre stormfulde søslag. Side var nemlig i den græske periode berygtet for at samarbejde med pirater, og var desuden centrum for slavehandel. Scenens bagvæg er desværre kollapset, men den har været rigt udsmykket med søjler og statuer.

Ikke langt fra amfiteatret ligger en gammel romersk agora og ruinerne af et bibliotek. Hvis man ønsker at udforske mere af Sides spændende historie, så kan man besøge byens museum, hvor man kan opleve mange arkæologiske udgravninger fra Sides historie.

Indlægget Amfiteatret i Side indeholder affiliatelinks