oplevelser i side, seværdigheder i side, det skal du opleve i side tyrkiet, hamam i side, amfiteater i side, undervandsmuseum i side, undervandsmuseum i tyrkiet, jeepsafari i side, tyrkisk mad, tyrkisk morgenmad, side museum, dansk i tyrkiet, rejseguide til side, alanya blog, alanya blogger, rejseblog tyrkiet, rejseblog side,
Alle indlæg Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips Side/Manavgat

Oplevelser i Side – det skal du opleve

Historiske ruiner, skønne badestrande, autentisk tyrkisk mad eller hamam? Der findes et hav af oplevelser i Side og omegn, du ikke bør gå glip af.

Er du på ferie i Alanya eller Antalya og vil du gerne se lidt andet, så skal du overveje at tage en tur til Side, som ligger midt imellem Alanya og Antalya. Det kan også være du/I overvejer at årets ferie skal gå til Side og savner inspiration til oplevelser i Side.

I Side by er der mange ruiner fra romerriget, byen vurderes at have eksisteret siden d. 2. århundrede. I byen kan man blandt opleve det smukke antikke amfiteater, ruinerne af Apollos tempel, det hyggelige bazar område mm.

Med sin rige historie er Side en oplagt feriedestination, hvor du både har muligheden for at nyde solen på de lange brede sandstrande og samtidigt dykke ned i den tyrkiske historie. Generelt er bare det at bevæge sig rundt i Side, en oplevelse I sig selv.

Jeg har samlet en liste over gode oplevelser i Side og omegn, her er lidt for hele familien.

Oplevelser i Side og omegn

amfiteatret i side, amfiteater i side, fakta om side, oplevelser i side tyrkiet, seværdigheder i side tyrkiet, oplevelser i manavgat, seværdigheder i manavgat, oplevelser i tyrkiet, ruiner i side, billige billetter til side, find rejse til side, dansk i tyrkiet, rejsetips tyrkiet, museumskort tyrkiet, alanya blogger, tyrkiet blogger, tyrkiet blog, udlandsdansker blog

Amfiteatret i Side

I det enorme teater som kan rumme 17.000 (nogen mener endda der har været plads til op til 20.000) tilskuere kan man stadig den dag idag bl.a. se forestillinger som hvordan datidens gladiatorkampe udspillede sig. Det græsk / romerske amfiteater kan dateres tilbage til det 2. århundrede. Amfiteatret finder man lige indenfor porten til den historiske bymidte og det er et af Tyrkiets største amfiteatre. Teatret er opført i den klassiske halvmåneformede form, der sikrer en formidabel akustik, således at selv dem, der sad længst fra scenen, tydeligt kunne høre replikkerne. Ikke langt fra amfiteatret ligger en gammel romersk agora og ruinerne af et bibliotek og Sides museum. Læs mere om amfiteatret her.

Side Museum

Interesserer du dig for historie, er dette museum et must. Museet er både inden- og udendørs. Museet ligger i et flot restaureret romersk bad, der i sig selv er en seværdighed. Samlingen (hellenistisk/romersk/byzantinsk) består hovedsagligt af velbevarede relieffer, sarkofager, skulpturer, enkelte brugsgenstande samt mønter.

Bådtur fra Side havn

I Sides havn ligger den ene smukke båd efter det anden. Fra havnen er det muligt at sejle ud og nyde Side fra vandsiden, et perfekt afbræk, særligt på en god varm dag. Der vil på de fleste bådture også være mulighed for et eller flere badestop.

Hamam

Et besøg i en traditionel tyrkisk hamam er næsten et must under ferien i Tyrkiet – eller rettere i begyndelsen. Ikke alene er selve badet med rindende vand, varme, peeling med kamelhårshandske og massage i en sky af sæbeskum en ganske særlig, sanselig oplevelse. Huden bliver uendelig blød, ren og klar til at tage imod den sol, der også er del af ferien. Book din hamam hjemmefra via Getyourguide.

fødselsdagstur til side og manavgat, bådtur manavgat, sejltur manavgat, manavgat flod, side, nova mall, manavgat shoppingcenter, side teater, side antik kent, side antikke teater, rejseblogger, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, rejseblogger, rejseblog, dansk rejseblog, blog udlandsdansker, oplevelser i side, shopping i side,

Apollo og Athena templet

Under dit besøg i den tyrkiske by Side, må du ikke gå glip af ruinerne af Apollo og Athena-templet, der kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede. Apollo og Athena-tempel består af søjler fra antikken, der står, hvor de altid har stået, i hel og opretstående stand. Det var meget populært at dyrke Apollo og Athena i hele Romerriget. Sides skytsgudinde var f.eks. Athena, som beskyttede sømænd og havnen.

Følg med i udgravninger

I Side findes enormt velbevarede levn fra det andet til det femte århundrede. Byens ældste områder ligger på en halvø, og de nyere områder ligger inde i landet. Inde i byen ligger de arkæologiske udgravninger side om side med nutidens bebyggelser. I Side kan man bogstaveligt talt shoppe i mellem ruiner og gennem tiden har der været flere udgravninger i området. Men der bliver ved med at dukke fortidsminder op. På nuværende tidspunkt kan man flere steder rundt om i Side følge med i udgravninger.

Side undervandsmuseum

De dykke- og kulturglade kan opleve 110 skulpturer af forskellige temaer ud for Side på Tyrkiets sydkyst. Oplev Middelhavet og Sides Undervandsmuseum ved dykning eller snorkling med en sagkyndig guide. Tag 2 x 20-minutters dyk ned i vandet, og udforsk de skulpturer, planter og dyr, der findes i havet. Læs mere om oplevelsen her.

Jeepsafari fra Side

Tag med på jeepsafari ud i naturen og op i Taurus-bjergene på en heldagssafari med jeep fra Side. Besøg landsbyen Işıklar og lær mere om de lokale beboeres traditioner. Se Manavgat-vandfaldene og nyd frokosten oppe i bjergene. Læs mere om udflugten her.

Strande i Side

Side har to dejlige strande som strækker sig henholdsvis mod øst og mod vest. Den vestlige strand hedder Kumköy, og bliver betegnet som turiststranden og er da også den mest befolkede strand. Kumköy er også den mest børnevenlige strand og er lidt mere lavvandet end den østlige.
Den østlige strand er ikke så befærdet som den vestlige, men der er flere af de lokale som anvender denne strand. Det er en skøn og rolig strand med lækkert klart vand, men dog bliver der lidt hurtigere dybt og derfor er den vestlige strand et lidt bedre alternativ for børnefamilier.

fødselsdagstur til side og manavgat, bådtur manavgat, sejltur manavgat, manavgat flod, side, nova mall, manavgat shoppingcenter, side teater, side antik kent, side antikke teater, rejseblogger, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, rejseblogger, rejseblog, dansk rejseblog, blog udlandsdansker, oplevelser i side, shopping i side,

Shopping

Hvem elsker ikke at shoppe og i Side kan du gøre mange gode køb, hvad enten du er på udkig efter efterligninger af kendte mærkevarer på bazaren eller om du ønsker at købe lækker tyrkisk kvalitet. Synes du ikke udvalget er stort nok i Side, så gør et godt køb i den inde i centrum af Manavgat, på bazaren eller tag en tur i det store shoppingcenter. Manavgat shoppingcenter – som hedder Novamall er et stort, flot og overskueligt shoppingcenter med noget til enhver smag.

SE OGSÅ: Oplevelser i Manavgat og omegn

oplevelser i manavgat, seværdigheder i manavgat, manavgat vandfaldet, manavgat moske, bazar i manavgat, sejle på manavgat floden, udflugter til manavgat, hvad skal man se i manavgat, ters ev manavgat, ters villa manavgat, oplevelser tyrkiet

Besøg de lokale restauranter

Tyrkiet er kendt for et af verdens bedste køkkener og selvom det kan være trygt at søge mod noget af det man kender, så prøv at gå efter noget lokalt. Spørg evt. tilfældige på gaden, hvor du kan få lækker autentisk tyrkisk mad. Eller gå ind i de små sidegader og oplev den ægte tyrkiske gastronomi og stemning. Det er en god oplevelse, som alle bør unde sig selv. Det kan samtidig være med til at holde feriebudgettet på et fornuftigt niveau.

zencefil cafe alanya, zencefil alanya, tyrkisk morgenmad, tyrkisk brunch, serpme kahvalti, alanya blogger, alanya blog, dansk i tyrkiet, dansker i udlandet,

Tyrkisk morgenmad

En ting der skal opleves når man besøger Tyrkiet er tyrkisk morgenmad også kaldet serpme kahvalti. Serpme kahvalti består af en masse små, lækre og friske anretninger, der næsten mætter øjnene før munden. Sørg for at have en god appetit når du bestiller tyrkisk morgenmad, for du kommer ikke til at gå sulten fra bordet.

SE OGSÅ: Oplevelser i Antalya

SE OGSÅ: Oplevelser på Nordcypern

SE OGSÅ: Oplevelser i Istanbul

Indlægget Oplevelser i Side indeholder affiliatelinks til PrimoTours og Getyourguide