5 ting jeg har lært af at bo i alanya
Alanya Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

5 ting jeg har lært af at bo i Alanya

Idag er det præcis 5 år siden, jeg rejste på en enkeltbillet fra København mod Alanya, for at realisere drømmen om at bo i Alanya.

Mine første 5 år som udlandsdansker er gået stærkt og jeg har på intet tidspunkt fortrudt at jeg tog valget om at bo i Alanya.

Har du fulgt med på bloggen længere tid, vil du også vide at dette er ikke er mit første ophold i udlandet, det er dog det længste. I 2007 boede jeg i 8 måneder i Alanya, da jeg arbejdede som rejseleder for et større rejseselskab. I 2009 og indtil første del af 2010 boede jeg i Malmø, dog pendlede jeg til Danmark de fleste dage for at arbejde.

I en længere periode gik jeg med drømmen om at bosætte mig i Tyrkiet, inden jeg i 2015 tog skridtet. Og ærligt var det lidt (meget) nervepirrende at tage afsted, for hvordan ville fremtiden udvikle sig og ville jeg overhovedet blive glad for at være her? Omvendt vidste jeg også at jeg skulle rejse afsted, ellers ville jeg fortryde det senere i livet.

Glæden for at bo i Alanya har været der alle 5 år, nuvel der er perioder hvor jeg kan blive træt af det tyrkiske system eller tyrkisk indstilling til forskellige punkter. Men da jeg boede i Danmark, var der også ting jeg kunne blive træt af. Og man må tage det sure med det søde.

I dagens indlæg har jeg samlet 5 ting jeg har lært af at bo i Alanya.

Netværk

Ønsker du at bo i Alanya, Tyrkiet eller i udlandet i det hele taget, så er det vigtigt du får opbygget dig et netværk. Livet som udlandsdansker kan føles utroligt eksotisk og spændende, men det kan også være utroligt ensomt, hvis man ikke har nogen af dele tanker og følelser med. Og der er bare ting der er svære at dele med familie og venner i Danmark. Et godt netværk er guld værd og jeg værdsætter højt de skønne mennesker der er omkring mig.

Læs også gerne indlægget: Udlandsdansker og venskaber.

Sig ikke noget du ikke ønsker at høre igen

Alanya er en fantastisk by at bo i, men en ting man hurtigt indser som fastboende her, er at man skal passe på hvad man siger eller gør. Uanset hvilken by eller land man bosætter sig i, vil der være sladder. Og sladder i Alanya er da også meget normalt. Jeg har fra starten lært at være påpasselig med hvad jeg deler, fordi man ved aldrig hvor mange det kommer ud til. Og som alle andre steder, kan en fjer hurtigt blive til fem høns.

Spontanitet

Noget af det jeg nok elsker allermest er spontaniteten og alt ikke behøver at være planlagt flere uger i forvejen. Livet her i Tyrkiet er mere impulsivt end hvad de fleste er vant til fra Danmark. Det gode ved spontaniteten er at der når ikke at opstå en masse forventer som skal indfries.

I perioder kan det også være stressende med den spontanitet, jeg har hvert fald nogle gange ønsket der var flere timer i et døgn.

Tålmodighed

Tålmodig er en dyd og vi når det nok. Nogle ting går lynende stærkt, men en del ting kræver en stor bunke tålmodighed. Særligt når nogle ting skal ordnes på offentlige kontorer, er det en god ide at sætte god til af det og gerne tage læsestof med til ventetiden. Herhjemme er jeg nok den der stresser mest, hvor min bedre halvdel (som er tyrkisk) tager det meget roligt og som regel først får stress lige til sidst eller når han har hørt nok på mig.

Minimalistisk livsstil

Ting betyder meget mindre, særligt i en hverdag hvor en stor del af livet leves udendørs. Nuvel vi har de fleste fornødne ting vi skal bruge i hjemmet, men materialistiske ting betyder bare ikke lige så meget her. Jeg vil meget heller have få ting, der har større betydning for mig og som der bliver brugt istedet for at ligge på en hylde.

Læs også: Ting jeg har lært af at bo i Tyrkiet.