Har du tørrede figner til overs fra julens mange godter? Så brug dem til denne nemme og lækre opskrift på Incir Tatlısı; Sødet figner opskrift.
Da jeg første gang hørte om denne opskrift på Incir Tatlısı (sødet figner opskrift), var jeg sikker på at det var endnu en af de tyrkiske desserter der ikke ville falde i min smag. Til trods for jeg elsker kage, desserter og søde sager, er der rigtig mange tyrkiske kager og desserter jeg simpelthen ikke kan få ned, fordi de er alt for søde. Men lige med denne opskrift, der tog jeg grueligt fejl! Til trods for den er lidt sød, så er det en utrolig velsmagende dessert, der er utrolig nem at lave.
Får du/I uventede gæster eller skal du finde på en nem dessert, så kan jeg kun anbefale at lave denne nemme tyrkiske dessert, som helt sikkert vil falde i dine gæsters smag.
80 % af alle tyrkiske figner dyrkes i Middelhavsregionen og derfor en oplagt spise i det sydlige Tyrkiet. I Alanya har husmødrene omdøbt desserten til ”Kak”, mens resten af Tyrkiet kender den som Incir Tatlısı. Figner er fyldte med en naturlig sødme, som blot bliver fremhævet yderligere, når de bliver tilberedt.
Incir Tatlısı – Sødet figner opskrift
(4-6 personer – 30 minutter)
Ingredienser
500 gram tørret figner
1 teglas sukker (1 dl)
½ l vand
Valnødder
Fremgangsmåde
Hver tørret figen klippes i 4-5 stykker.
Vand og sukker blandes i en gryde og sukkeret opløses i vandet.
Når sukkervandet koger tilsættes figenstykkerne.
Lad figner og sukkervand simre i ca. 20 minutter, indtil fignerne er let glaseret og vandet er forsvundet.
Figenstykkerne køles af inden servering , serveres sammen med hakket valnødder.
Figenstykkerne kan serveres lune sammen med vaniljeis. Valnødder kan erstattes med hakket peanuts eller hasselnødder.
Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.